w sosie koperkowym - 665 przepisów (strona:9/45)

Szparagi w cieście biszkoptowym. 194

lekko przestudzone szparagi maczać w cieście ,ułożyć na blaszce i piec w temp. 180stop. około15min.Szparagi jako danie obiadowe podaję z sałatą i pomidorami polanymi sosem koperkowym . Sos: Sos koperkowy :śmietana ,sól ,pieprz i dużo posiekanego koperku

Kulinarny karnet Christophera
Pulpeciki w sosie koperkowym 166

Pulpeciki w sosie koperkowym Smak dzieciństwa...pulpeciki w sosie koperkowym...Małe kuleczki mięsne, duuuużo śmietanowego sosu, z mnóstwem zielonego koperku, a do tego młode ziemniaczki i surówka  czerwonych buraczków :) Szybko, tanio, smacznie, brzmi pysznie, prawda?  Składniki: 500 g zmielonej łopatki 1 cebula 1 jajko 4-5 łyżek tartej bułki sól, pieprz mąka pszenna do obtoczenia pulpetów

na moim stole...
PIECZONY ŁOSOŚ Z SOSEM KOPERKOWYM 274

codzienny jak i bardziej uroczysty obiad. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 x180 g filetu z łososia sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka oliwy 1 łyżka soku z cytryny SOS KOPERKOWY 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki sosu sojowego lub bulionu 2 łyżki soku z cytryny sól szczypta czarnego pieprzu WYKONANIE SOS KOPERKOWY: W rondelku zagotowujemy

cool and minty
Sos koperkowy 205

Sos koperkowy to pyszny dodatek do wielu dań. Można go przygotować na ciepło na bazie bulionu lub na zimno na bazie jogurtu. Wersja nie ciepło najlepiej pasuje do rybki, jajek czy różnych kotlecików natomiast wersja na zimno jest idealna do sałatek, surówek oraz dań z grilla. SOS KOPERKOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu(...)miseczki przełożyć majonez i jogurt naturalny. Dodać posiekany koperek oraz sól ziołową do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić jeszcze jeśli potrzeba. Gotowy sos odstwić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły. S OS KOPERKOWY NA CIEPŁO składniki: 0,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego 3 kopiste łyżki posiekanego koperku 5 łyżek śmietany 18 % 2 płaskie łyżki mąki

Monia miesza i gotuje
SOLA ZE SZPINAKIEM I SOSEM KOPERKOWYM 136

chudą rybą atlantycką. Polecam jedzenie ryb ponieważ zawierają   kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3,jod,selen,witaminę D,wapń i magnez. Proponuję dziś filety z soli z sosem koperkowym ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami. Zacznijmy od sosu. W miseczce wymieszałam jogurt grecki i sporo świeżego koperku. Dodałam sól,pieprz i sok z połowy cytryny. W garnku rozmroziłam szpinak(...)stopni. Filety z soli posoliłam,posypałam kolorowym pieprzem  i skropiłam cytryną. Usmażyłam je na niewielkiej ilości oleju. Upieczone ziemniaki wyjęłam z piekarnika. Solę podałam na szpinaku,polaną sosem koperkowym i pieczonymi ziemniakami. Można ją posypać prażonymi płatkami migdałów. Smacznego

potrawyregionalne
62. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie koperkowym 125

opakowanie Sosu koperkowego Winiary 250 g rybnych filetów 1 mała bułka 1 jajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki 1.Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć Cebulę poszatkować Wszystkie składniki wymieszać razem i wyrobić na jednolitą masę, gdyby masa była zbyt luźna można(...)dodać odrobinę bułki tartej. Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na jasno złoty kolor Przygotować sos koperkowy zgodnie z przepisem, dodając 100 ml więcej wody. Gotowy sos wylać do naczynia żaroodpornego, wyłożyć kulki rybne, dodatkowo na każdej kulce można położyć mały plasterek sera. Zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Jadło i czytadło
Sos koperkowy – przepyszny! 117

Sos koperkowy przygotowałam do pulpetów z mięsa mielonego. To była odmiana od sosu pomidorowego i sosu serowego. Do sosu dodałam odrobinę cukru, co sprawiło, że sos był nietypowy i bardzo smaczny – dodam też, że sos ten przygotowałam sama – nie szukałam ściągawki w przepisach książkowych czy też w internecie. Oto mój ekspryment. Składniki na:... Read More The post(...)Sos koperkowy – przepyszny! appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Bażant , Królik , Sandacz i Tatar czyli Tydzień Restauracji w Rest. Gródek 119

szefa kuchni w postaci mojej ukochanej  mozzarelli z kremem balsamicznym ( który jak wiecie uwielbiam! ) i ciepłe bułeczki.Następnie przystawki.Królik bardzo delikatny , odpowiednio  przyprawiony z fantastycznym  sosem koperkowym i gąbką , która pełniła raczej funkcję ozdobną , gdyż smaku w niej nie wyczuliśmy.Natomiast tatar bardzo smaczny , świeży , podany tak jak należy , czyli z żółtkiem, solą i pieprzem –  absolutnie(...)spróbowanie.Pachniały fantastycznie!!!I jak się później okazało smakowały równie fenomenalnie!Sandacz bardzo delikatny , lekki , świetnie doprawiony ( duża ilość pieprzu , więc raczej na ostro ) z chrupiącymi orzechami i  delikatnym sosem słodko – kwaśnym , podany z ( jak się później okazało! ) jabłkami.Długo zastanawialiśmy się czy to na pewno jabłko , ponieważ smak był tak delikatny , a owoc miękki , a zarazem chrupiący. Super

Ostra na Słodko
Pulpety zapiekane w sosie koperkowo serowym 192

się wywaru delikatnie wkładać  uformowane pulpety. Ugotowane przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem koperkowym. Zapiec w piekarniku w tem.180-200 C, przez ok 1 godzinę. Składniki na sos koperkowy: 1 szklanka słodkiej śmietanki 1/2 szklanki startego sera żółtego drobno posikany koper Wszystkie składniki wymieszać. Źródło ,, mięsa siostry Marii

Apetyczna babeczka
Surówka z sosem koperkowym 185

Pyszna i bardzo prosta surówka obiadowa z dwóch składników - sałaty lodowej i ogórka. Do tego sos koperkowy na bazie jogurtu. Surówka najlepiej smakuje z mięskiem drobiowym. składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 duży długi ogórek 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku 2-3 łyżki majonezu sól ziołowa Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ogórka obrać ze skórki(...)pokroić w grubsze półplastry. Składniki przełożyć do miski i wymieszać. Przygotować sos koperkowy. Jogurt wymieszać z majonezem i posiekanym koperkiem, do smaku doprawić sola ziołową. Przed podaniem sałatę połączyć z sosem i dokładnie wymieszać

Monia miesza i gotuje
JAJKA W SOSIE KOPERKOWYM 131

obiad to jajka w sosie koperkowym. Są bardzo pysznym daniem i szybkim, kiedy mamy mało czasu na przygotowanie czegoś na obiad :) O tej porze roku takie jajka w sosie koperkowym podane ze świeżymi ziemniakami smakują rewelacyjnie. Składniki: * 10 jajek * 2 łyżki masła * 3 łyżki mąki * 450 ml wody * sól, pieprz * pęczek(...)garnku, dodać mąkę i ciągle mieszając lekko ją zarumienić), dodać sól i pieprz do smaku. Zasmażkę podlać wodą i zagotować, mieszając aby nie powstały grudki. Do tak przygotowanego sosu dodać posiekany koperek. Wymieszać. Do sosu dodać jajka. Odstawić na około 15 minut aby sos przegryzł się koperkiem

Zrób to smacznie
Pulpety w sosie koperkowym 119

      Składniki: mięso mielone - 500 g  wieprzowo - wołowe cebula - 1 szt tłuszcz jajko - 1 szt bułka tarta - 5 łyżek sól i pieprz mąka do obtoczenia Sos koperkowy : koperek - 1 pęczek śmietana  36 %- 1 szkl wywar jarzynowy - 600 ml Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, sól , pieprz i  bułkę. Cebulę obrać , pokroić(...)się wywar , wrzucić pulpety, gotować na wolnym ogniu przez ok.15 minut.  Następnie dodać śmietankę  i koperek , gotować jeszcze przez chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby sos był za rzadki, to zagęścić mąką . Smacznego !  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Babka ziemniaczana z sosem koperkowym 253

jajka L 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 ząbki czosnku  3 łyżki kaszy mannej 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki Sos koperkowy: 2 ząbki czosnku  1/2 pęczka koperku 300ml jogurtu greckiego sól, pieprz 1. Cebulę, boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Na suchej patelni podsmażamy najpierw boczek. Ściągamy(...)przestudzony boczek, kiełbasę i cebulę. Dokładnie mieszamy. 4. Masę wykładamy do keksówki (ok. 30x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 2h.  5. Przygotowujemy sos koperkowy: czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy. Łączymy z jogurtem greckim, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Sosem polewamy kawałki babki tuż

Szefowa kuchni
Wiejska sałatka z sosem koperkowym 157

Dziś polecam Wam pyszną sałatkę warzywną z dodatkiem jajka i sosu koperkowego zamiast majonezu. Nie potrzeba wiele czasu by przygotować sobie taką porcję, więc tym bardziej zachęcam do wypróbowania. Co ważne- ser sałatkowy i sos nakładamy dopiero na talerzu, dzięki czemu nie zdąży się nam połączyć z wodą z warzyw. Pozostaną one dłużej chrupkie, a i smak będzie o niebo(...)Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Jajka dzielimy na ósemki. Jogurt naturalny łączymy z koperkiem. Nakładamy porcję na talerz, dodajemy ser oraz jajka i polewamy odrobiną sosu koperkowego. Piękna porcelana zachodnich firm do kupienia w Galerii Cuda Świata, zapraszam

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania