bułka z pieczarkami - 1201 przepisów (strona:10/81)

Devolay z pieczarkami. 347

Składniki na 6 sztuk: -2 pojedyncze filety z kurczaka  -8 większych pieczarek -kucharek -30 g. margaryny -olej  -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Doprawiamy kucharkiem i smażymy na margarynie aż będą miękkie. W między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi wychodzą(...)płatów używamy tłuczka. Mięso oprószamy kucharkiem. Kiedy pieczarki będą już gotowe przygotowujemy miejsce do panierowania. Na 3/4 płatu układamy pieczarki i zwijamy od strony zapełnionej. Następnie obtaczamy w mące i formujemy w rękach ładnego devolaya. Potem w jajku i bułce tartej. Devolaye smażymy na głebokim tłuszczu, na małym ogniu aż się zarumienią. Smacznego

Magia jedzenia.
Jajko zapiekane w pieczarce na dwa sposoby 199

pieczonych pomidorów (zamiast płatków chilli dałam 1 świeżą papryczkę chilli) 4 jajka (lepiej sprawdzą się małe sztuki) sól, pieprz 4 kromki pieczywa, np. tostowego lub 2 bułki przekrojone na pół Przygotowanie: Pieczarki przetrzyj wilgotną ściereczką i odetnij z nich trzonki. Ułóż je na blasze lekko posmarowanej oliwą skórą do dołu (aby nie przywarły). Wnętrze pieczarek posmaruj ok. 2 łyżeczkami sosu(...)Blachę z pieczarkami wstaw pod grill (górną grzałkę) nastawioną na 180 stopni C i piecz przez 10-15 minut, aż jajko się zetnie.  Jajka w pieczarkach podawaj na tostach lub podpieczonych kromkach bułki wraz z większą ilością sosu z pieczonych pomidorów do polania. Sposób II: Składniki (dla 2 osób): 4 duże pieczarki,  portobello  lub o białych kapeluszach

Chilli Czosnek i Oliwa
Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem. 107

ząbki czosnku 30 dag. pieczarek 1-2 jajka 4 gotowane jajka 1 łyżeczka lubczyku, majeranku lub tymaianku 1/2 łyżeczki ziół włoskich 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz biały bułka tarta WYKONANIE: pieczarki obieramy, kroimy w plastry, dodajemy cebulkę drobno posiekaną i smażymy na maśle,doprawiamy solą i pieprzem, mięso, usmażone pieczarki, ugotowane marchewki mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy

Kuchnia Beaty
Grzanki z mortadelą 92

Polecam... Składniki: 12 plasterków cieńko pokrojonej mortadeli 10 dkg startego sera morskiego  kromek bułki wrocławskiej 2 jajka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masłą olej do smażenia mąka do panierowania szczypiorek  3-4 pieczarki Dodatkowo: zielona sałata z  sosem vinegret Sposób przygotowania: Na patelni rozgzać olej(...)lekko podpiec w piekarniku pod grilem, tak żeby pycha chrupiąca , ale nie przypieczona. Pieczarki braćm pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle, posolić. Mortadelę ułożyć na bułce, dodać kilka plasterków pieczarek i podawać z sałatą...Smacznego

Gosia gotuje
Placuszki z pieczarek 190

Smaczne kotleciki z pieczarek. Przepis wypatrzyłam na blogu Lawendowy Dom. Wyglądały taki wiosennie, że musiałam je jak najszybciej zrobić. Miałam wszystkie składniki, a zamiast pietruszki i bułki dałam swoją mieszankę z tego przepisu. Pasowała idealnie.składniki150 g pieczarek1 mała cebula4 jajka (3 ugotowane na twardo, jedno surowe)pęczek natki pietruszki posiekanejsólpieprz3 łyżki bułki tartej + bułka(...)posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć ok 6 minut, zestawić z ognia. Jajka i natkę drobno posiekać, dodać do podsmażonych pieczarek, doprawić solą i pieprzem. Wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, wyrobić masę tak, by składniki się połączyły. Formować niewielkie kotlety, obtaczać je w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu na złoto. Smacznego

Stare Gary
Wielkanocne jajka faszerowane z pieczarkami babci Basi 77

Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : jajka ,( ilość wg. potrzeb) pieczarki, cebula, szczypiorek, sól, pieprz, masło ( ja użyłam klarowanego ) bułka tarta, Przygotowanie : Jajka gotujemy na twardo . Cebulę i pieczarki drobno kroimy. i podsmażamy na maśle, dodając pieprzu i soli do smaku.   Studzimy, Ugotowane jajka(...)wyjmujemy ze skorupek, żeby ich nie uszkodzić za bardzo . Wydrążone jajka rozgniatamy ( lub blendujemy ) i dodajemy wraz ze szczypiorkiem do pieczarek. Całość doprawiamy jeszcze raz do smaku solą i pieprzem . Faszerujemy nimi pozostałe skorupki – połówki jaj, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Roladki ze schabu z serem i pieczarkami 159

Przy tym przepisie brak mi słów, to po prostu trzeba zrobić i posmakować. Składniki: kotlety schabowe pieczarki cebula majeranek oregano ser masło sól pieprz bułka tarta 2 jajka 3 łyżki mleka olej Wykonanie: Pieczarki udusić na maśle z cebulą, majerankiem i oregano następnie odcedzić z nich wodę. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić tak aby były jak największe, osolić(...)popieprzyć. Zrobić panierkę, do jednego talerza wsypać bułkę tartą do drugiego jajka, mleko które należy roztrzepać. Na brzeg kotleta nakładać pieczarki i po pasku sera, całość zawinąć i spiąć wykałaczkami. Roladkę należy umaczać w jajku, później obtoczyć w bułce następnie znów w jajku i drugi raz w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Gotowe roladki włożyć do naczynia

Pychotkaaa
Zapiekanka (fast food) 1002

sprzedawany w ulicznych budkach. Zapiekanka serwowana była w formie długiej, podłużnej bułki z cebulowo-pieczarkowym farszem lekko posypanym tartym serem. Obecnie zapiekanka to rodzaj kanapki z wędliną, pieczarkami, pomidorami na bułce zapiekanej z żółtym serem i podawanej przeważnie z keczupem czy też z innymi sosami. W sklepach też można kupić zapiekanki przygotowywane ze świeżych produktów lub  jako mrożonki  do podgrzania(...)niską cenę, zapiekanka (fast food) jest popularna w barach szybkiej obsługi. U nas w domu też są popularne. Przygotowuję zapiekanki od czasu do czasu, dzisiaj trochę podrasowana: siekany schab, pieczarki i tarty ser gouda. Potrzebujemy 2 mini bagietki, które kroimy na pół. 15 dag schabu drobno siekamy, (może to być inny rodzaj mięsa) doprawiamy solą, papryką, pieprzem i majerankiem, zostawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami w liściach buraków 97

Składniki na farsz: - 50 g kaszy gryczanej - 250 g pieczarek - 1 łyżka masła - 10 liści buraków - sól, pieprz - kilka gałązek zielonej pietruszki - 1 jajko - 1 łyżka bułki tartej Składniki na sos: - 150 g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżka masła - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 50 ml śmietanki 18% - sól, pieprz Dodatkowo 2 liście buraków. Składniki na 10 małych gołąbków. Najpierw blanszujemy(...)masło i wrzucamy cebulę posiekaną w piórka i czekamy jak się lekko zrumieni. Następnie dodajemy drobno pokrojone pieczarki i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową kaszę i pieczarki mieszamy razem, dodajemy jajko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem mieszamy. Teraz formujemy gołąbki. Na każdy liść buraka kładziemy po łyżce farszu i zawijamy. Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi

Kuchenne Wariacje
Zapiekanki z gotowanymi pieczarkami i sosem Folwark 130

sosem Madziarów Folwark , który otrzymałyśmy do testowania - dziękujemy.  Dla odmiany moje zapiekanki zostały przygotowane z gotowanymi pieczarkami - lubicie takie wersje domowych zapiekanek ? Zapiekanki z gotowanymi pieczarkami i sosem Folwark SKŁADNIKI : 2 bułki paryskie lub małe bagietki 200 g pieczarek 200 g sera żółtego np gouda sos  Madziarów Folwark szczypiorek ketchup PRZYGOTOWANIE : Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy(...)osoloną wrzącą wodę i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Bułki paryskie przekrawamy na pół, każdą z części smarujemy pikantnym sosem  Madziarów, na wierzch ścieramy porcję sera żółtego (np gouda), na nim układamy porcję pieczarek. Całość oprószamy ponownie serem. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni perukarnia - pieczemy do czasu aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem i posiekanym szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Frikadelle z dorsza z pieczarkami 179

dodać do kotletów pieczarki i już nabierają  charakteru. Gdy dodatkowo dodasz posiekane kapary kotlety będą super pyszne. Składniki : 4 filety z dorsza 1 jajko 200 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła ghee 1 łyżka kaparów - opcjonalnie sól, pieprz natka pietruszki tłuszcz do smażenia bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: z filetów zdjąć skórę i usunąć(...)cebuli. Podsmażyć, aż do odparowania soku, jaki puściły  filety zmielić w maszynce do miesa lub posiekać nożem. Wymieszać z poduszonymi pieczarkami. Dodać jajko, posiekane kapary, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić , najlepiej ręką formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron do zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Baba ziemniaczana z karkówką i pieczarkami 189

łyżki soli, 3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki mąki pszennej, 1 kopiasta łyżka suszonego koperku, ½ łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej, ¼ łyżeczki kurkumy, 200 g jak najmniejszych pieczarek, 400 g pieczonej karkówki, ponadto: bułka tarta do podsypania, tłuszcz do wysmarowania formy. Przygotowanie: Obrane, umyte ziemniaki trzemy na tarce jak do placków ziemniaczanych lub miksujemy za pomocą miksera. (Odlewamy nadmiar soków, jeśli(...)papryką, pieprzem i bułką tartą. Wszystkie te składniki dodajemy do ziemniaków i bardzo  dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy w drobną kostkę, a pieczarki myjemy i suszymy. Formę na tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Nakładamy połowę masy ziemniaczanej, dodajemy część karkówki, przykrywamy masą ziemniaczaną, ponownie dodajemy karkówki, a na wierzch układamy pieczarki, które delikatnie wciskamy

Moniki Smakołyki
Pieczarki w sosie pomidorowym 120

cebule (kroimy w piórka) 1/2 łyżki soli łyżka vegety słoiczek przecieru pomidorowego liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 5 łyżek cukru pieprz Dodatkowo: 2-3 jajka bułka tarta masło klarowane Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy ,obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika). Przygotowujemy zalewę: Wszystkie składniki zalewy gotujemy 10 min od momentu zawrzenia

R'n'G Kitchen
Schaboszczak z pieczarkami 82

plastry schabu 150 g pieczarek pół cebuli sól pieprz kolorowy oregano do panierowania ; mąka jajko bułka tarta młode ziemniaki sałata Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i usmażyć na maśle razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą oregano. Schab robić młotkiem na cienki duzy kotlet, posypać solą i pieprzem kolorowym z młynka, panierować w mące, jajku i bułce tartej

Gotowanie jest łatwe
Rolada ziemniaczana 204

sprawdzonych :)  Na pierwszy rzut pójdzie rolada ziemniaczana:) Za oknem brzydko, ale chłodny kefirek i gorąca rolada - mniam! Rolada ziemniaczana Składniki: 2 wafle 500 g ziemniaków 50 g pieczarek jajko mleko bułka tarta sól pieprz przyprawa do ziemniaków Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i tłuczemy. Szybko doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Dodajemy do tej masy podsmażone(...)wcześniej pieczarki.  Gorącą masę ziemniaczaną rozprowadzamy na waflach i zawijamy w roladę. Kroimy je na plasterki, obtaczamy w rozkłóconym jajku i mleku oraz obtaczamy je w bułce tartej.  Smażymy nasze plasterki na tłuszczu - ja smażyłam na oleju kokosowym, czyli moim nowym odkryciu. Zdrowszy i bezwonny. Mniam! A do tego maślanka i kolacja, nawet dla zakochanych - gotowa

Lawendowe Niebo

Proponowane wyszukiwania