bułka z pieczarkami - 1201 przepisów (strona:14/81)

Kotlety mielone z pieczarkami 115

Pieczarki poddusić na maśle, przyprawić solą, wyłożyć na sito aby obciekły. Cebulę obrać, przekroić i zeszklić na smalcu. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso, cebulę, bułkę i czosnek razem zmielić. Do otrzymanej masy wbić(...)jajka, przyprawić solą, pieprzem, odrobiną "Kucharka", dodać tłuszcz z duszenia cebuli, dobrze wymieszać. Formować najpierw płaskie placki, na środku każdego położyć łyżkę nadzienia z pieczarek, uformować kotleciki ( nie powinny być zbyt duże), obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Najlepiej smakują polane sosem mięsno-pieczarkowym

Praktyczna pl
Kotlety z ryżu i pieczarek 192

pysznego.. Po niedzieli zapraszam na konkurs..zaglądajcie ...bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania.. 1 szkl. ryżu parboiled Kupiec kostka rosołowa 20 dag pieczarek cebula 2 jajka sól,pieprz, wegeta koperek bułka tarta do panierowania Ryż ugotować z dodatkiem kostki rosołowej na sypko.Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, jajkami .Doprawić

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone- nadziewane pieczarkami i serem 240

surówki zrobiła sie już prawdziwa uczta.Zaczynamy :)  Składniki na 8 kotletów:600 gr mięsa mielonego200 gr pieczareksól, pieprz, paprikapół cebuli1 jajko4 łyżki bułki tartej2 ząbki czosnkunatka pietruszki2 łyżki startego sera Wykonanie:Myjemy I kroimy pieczarki - cieńko. Na niewielkiej ilości oleju obsmażamy je, aż do odparowania wody. Ok 5-10 min. Odstawiamy na bok. Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną(...)drobno cebule, wyciśnięty czosnek, 2 łyżki bułki tartej, jajko, sól, pieprz I paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy Do usmażonych pieczarek dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Mieszamy.Z porcji mięsa robimy placek, układamy troszkę sera żółtego I dodajemy pieczarki.Formujemy kulkę zamykając cały farsz w środku. Po uformowaniu wszystkich kotletów, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej. Smażymy na średnim gazie na złoty kolor.Gotowe Kotlety

Smaki Edyty
Roladki ze schabu 124

różnych sposobów. Dziś zaprezentuję Wam roladki z duszonymi pieczarkami. Smacznego!!! Składniki: 1 kg schabu, 0,5 kg pieczarek, 3 cebule, natka pietruszki, sól, pieprz, bułka tarta, 2 jajka, masło Wykonanie: Pieczarki i cebulę dusimy na maśle, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec duszenia dodajemy natkę pietruszki. Schab kroimy w cienkie plastry. Rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Jak pieczarki ostygną nakładamy

Passion of Cooking
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ 197

szczegółowy przepis jest zbędny :) Chyba nie ma nic prostszego niż domowa zapiekanka z pieczarkami i serem ... ale dla niewtajemniczonych (jeśli takowi tu trafią) - podaję :)) Składniki: długie bułki (u mnie tzw. paluchy) kilka pieczarek żółty ser kilka plastrów szynki 1 cebula odrobina masła ząbek czosnku sól pieprz ostra papryka łyżka oleju Wykonanie: Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę, podsmażamy chwilę(...)drobno pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę oraz posiekany ząbek czosnku. Dodajemy przyprawy i  smażymy całość ok 5-10 minut, po czym pieczarki odcedzamy z wody, którą puściły i przekładamy do miseczki. Bułki kroimy wzdłuż na pół, smarujemy cienko masłem,na to układamy farsz pieczarkowy, posypujemy grubo serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st.  Zapiekamy

Walijskie Pichcenie
Kotlety mielone z niespodzianką 131

Dziś połowę kotletów nafaszerowałam podsmażonym pieczarkami i żółtym serem, a drugą połowę suszonymi pomidorami. Jedne i drugie wyszły pyszne. Składniki: 500g mięsa mielonego 1 bułka kajzerka 1 jajko 1 cebula garść posiekanego szczypiorku 5 pieczarek kilka kostek (2cmx2cm) żółtego sera (kostek tyle ile chcemy zrobić kotletów z pieczarkami) kilka suszonych pomidorów w zalewe (pomidorów również tyle ile ma być kotletów(...)nakładamy kopiastą łyżeczkę pieczarek oraz kostkę sera, zaklejamy żeby farsz znajdował się wewnątrz i formujemy kotlety. Tak samo postępujemy z pomidorami tylko zamiast pieczarek i sera nakładamy po jednym suszonym pomidorku. Gotowe kotleciki obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor

kuchnia doski
Kotlety z pieczarek (smażonych) 106

mój).  Kotlety smakują rewelacyjnie - są soczyste i aromatyczne. Idealnie nadają się do świeżej bułki lub podane do obiadu z ulubionym sosem. (około 5 kotletów) 200g pieczarek 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej szczypiorek (opcjonalnie) posiekana natka pietruszki sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia     Cebulę drobno posiekać i razem z pieczarkami (pokrojonymi

Di gotuje
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami 200

dobie wszędobylskich kebabów często zapominanego. Zapiekanka, bo o niej mowa jest daniem szybkim do przygotowania i nie wymaga prawie żadnych specjalnych umiejętności kuchennych, aby ją wykonać. Składniki Bagietka, bułka ciabatta itp. pieczarki żółty ser szczypiorek Sposób przygotowania Pieczarki kroimy na plastry i wrzucamy na patelnie z odrobiną tłuszczu. Smażymy na małym ogniu tak długo aż puszczą i odparują większość wody

Mr. Taste
Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami 279

nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie(...)przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym w kostkę i pieczarkami.  Następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Miejsce w którym nadziewaliśmy zabezpieczamy wykałaczkami, aby rozpuszczony ser nam nie wyciekł. Smażymy na głębokim oleju, aż mięsko ładnie się zarumieni.  Gotowe

Kolejny blog o gotowaniu
Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką 192

natki pietruszki sól do smaku (ok. 1 łyżeczki) pieprz mielony biały (ok. 1 łyżeczki) bułka tarta do posypania pieczeniu – 1 łyżka Przygotowanie pieczeni: Bułkę tartą zalewamy mlekiem aby napęczniała. Cebulę kroimy w drobną kostkę, umyte pieczarki kroimy w dość grubą kostkę, całość podsmażamy na oleju, doprawiając do smaku sola i pieprzem i studzimy. Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce(...)oczkach. Do doprawienia mięsa wykorzystujemy dodatkowo domową suszoną cebulę z czosnkiem. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy suszoną cebulkę z czosnkiem, starta marchewkę, podsmażone pieczarki, przyprawy i namoczoną w mleku bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej mięso, całość dociskamy. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Pieczeń pczemy w piekarniku przez

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z królika według Danusi 124

niesamowity! A oto tajny przepis babci Danusi: Przednia część królika (około 1 kg) Wątroba -około 200 g 250 g wieprzowiny 300 g boczku niezbyt tłustego 100 g pieczarek 100 g czerstwej bułki 2 cebule 3 jajka sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa Boczek, wieprzowinę, pokrojoną cebulę i pieczarki gotujemy w garnku. Później dokładamy pociachanego na kawałki królika i dalej gotujemy

Marder&Marder Manufacture
Zapiekane bułki faszerowane szynką, pieczarkami i pomidorem 168

Dzisiaj prezentuję przepis na pyszne zapiekane bułeczki. Takie bułki możemy z powodzeniem zabrać na majowy piknik, jako przekąskę. Zazwyczaj podaję je obficie polane keczupem.  SKŁADNIKI: 4 bułki kajzerki, 200g pieczarek, 150g Szynki z Wędzarni Hańderek , 1 cebula, 1 pomidor, 60g sera żółtego, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję

Tradycyjna kuchnia Kasi
kotlet z kalafiora ,cebuli i pieczarek 71

Produkty: 1/2 kalafiora 1/2 cebuli 3 pieczarki 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła sól

Ugotujmy Coś
Domowe grillowanie 107

zabiegi wokół mięsa. Zabawy z ogniem (flambirowanie) też dzielnie zniósł. Oraz dolewanie kolejnych składników - tabasco, kikkoman, czarny sos sojowy i miód. Do mięsa pięknie ugrillowała się papryka oraz pieczarki, no i bułka polana oliwą i natarta czosnkiem. Śmiało mogę polecić grill elektryczny..... Z myciem też nie było problemu

królestwo garów
Pieczarki faszerowane z szynką szwarcwaldzką 197

urywamy ogonki (ogonki dodamy do farszu) blanszujemy przez chwilę we wrzątku. Pieczarki studzimy a następnie obtaczamy w mące, w rozkłóconych jajkach a następnie w bułce tartej. Czynność tą powtarzamy by uzyskać grubszą panierkę (aby pieczarki podczas pieczenia nie skurczyły się). Tak przygotowane pieczarki pieczemy w piekarniku w 220 stopniach na blaszy z dodatkiem oleju. Pieczemy około

Bon Appetit Małgorzaty