delikatne kotleciki z ryżu jajek i pieczarek. Mylące, ponieważ wyglądają jak tradycyjne mielone. 1 woreczek ryżu 100 g 4 jajka ugotowane 2 jajka surowe 5 dużych pieczarek 1 cebula 3 łyżki bułki tartej do masy 1 łyżka keczupu pikantnego Bułka tarta do obtoczenia Sól Pieprz Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy(...)twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki. Wszystkie składniki (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą. Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni
VioletoweKucharzeniefileta np. z mintaja, morszczuka lub innej ryby morskiej 1 i 1/2 szklanki gotowego bulionu warzywnego - ja zrobiłam z kostki 3 jajka 2 łyżki masła 10 dag pieczarek, tyle samo bułki tartej lub kaszy manny 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, tłuszcz do smażenia; olej lub sklarowane masło, bułka do panierowania Przygotowanie: Umytą rybę ugotuj przez 10 min. we wrzącym(...)oleju i ciągle mieszając przesmaż je jeszcze 5 min. Przestudzone pieczarki i rybę przemiel, albo bardzo drobno pokrój i połącz składniki Z jaj oddziel białka od żółtek, żółtka utrzyj z 2 łyżkami masła, a z białek ubij pianę Do ryby z grzybami dodaj utarte żółtka, posiekaną natkę i bułkę tartą , sól i pieprz do smaku- wymieszaj dokładnie Teraz dodaj pianę
Proste Potrawybazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 czubata łyżeczka sosu czosnkowego Folwark 2 jajka klasy M bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy(...)czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą, do drugiego mąkę pszenną. Pieczarki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Następnie obtaczamy je w mące, znów w masie, a na koniec dokładnie w bułce tartej. Tak postępujemy z każdą sztuką. Na patelni rozgrzewamy
Słodkie okruszkibazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 czubata łyżeczka sosu czosnkowego Folwark 2 jajka klasy M bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie: Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy(...)czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą, do drugiego mąkę pszenną. Pieczarki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Następnie obtaczamy je w mące, znów w masie, a na koniec dokładnie w bułce tartej. Tak postępujemy z każdą sztuką. Na patelni rozgrzewamy
Słodkie okruszkiserem i pieczarkami. Innych nie jemy - w żadnych budkach, ani gotowych sklepowych - pełnych chemii ... Nie wymagają wiele pracy , a smakują ... - sami oceńcie :) SKŁADNIKI 4 bułki paluchy (lub bagietka) 1 duża cebula 500g pieczarek 150g tartej mozzarelli pęczek szczypiorku (lub zielona dymka) sałata lodowa keczup sól, pieprz słodka papryka czosnek granulowany łyżka masła PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy w rondlu(...)maśle. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez kwadrans, od czasu do czasu mieszając. Bułki przekrawamy wzdłuż. Rozkładamy na nich pieczarki - wraz z wytworzonym sosem. Posypujemy tartą mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (może być z termoobiegiem) przez około 10 minut. Podajmy na liściach
Moje Kuchenne Rewelacjepieczony kurczaczek w mojej wersji... 2 kg kurczak w całości 250 g mięsa mielonego z indyka Garść posiekanej natki pietruszki 2 cebule 1 jajko (żółtko + białko) 2 łyżki bułki tartej 5 pieczarek 200 marchewki z groszkiem Hortex Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do kurczaka Mizeria: 1 ogórek Sól, Cukier Śmietana 12% Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, przyprawą(...)kurczaka i majerankiem ( na zewnątrz i od środka). Odstawiamy na godzinę do lodówki. Między czasie przygotowujemy farsz. Cebulkę i pieczarki kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. W misce mieszamy mięso mielone, groszek z marchewką, natkę pietruszki, żółtko, bułkę tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem. Białko ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z farszem. Napełniamy kurczaka, otwór spinamy wykałaczkami, udka
VioletoweKucharzeniepieczarki smażone w panierce: 350 g małych pieczarek mąka 1 jajko 1/3 łyżeczka soli spora szczypta przyprawy do kurczaka szczypta papryki ostrej lub pieprzu bułka tarta olej do smażenia Pieczarki myjemy, wycieramy do sucha, oprószamy mąką. Olej przelewamy do niewielkiego garnka o grubym dnie (na wysokość 4-5 cm) i rozgrzewamy. Jajko roztrzepujemy w miseczce, dodajemy sól(...)przyprawę, paprykę lub pieprz i mieszamy. Pieczarki najpierw maczamy w jajku, następnie dokładnie w bułce tartej, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na gorący olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Gotowe odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego
Rozpustne gotowaniebrzegach, ponieważ mogą się wtedy łamać przy zwijaniu. Ostatni naleśnik już na patelni Farsz do krokietów: 500 g pieczarek 500 g mielonego mięsa (u mnie było to mięso z kurczaka) 1 średniej wielkości cebula 1 jajko ok. 3 łyżek bułki tartej(...)ilość zależy od tego, ile soku puszczą pieczarki) przyprawy: sól, pieprz, mielona słodka papryka, zioła prowansalskie Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane z ok. 1/4 szklanki mleka bułka tarta olej do smażenia Cebulę i pieczarki kroimy w dość drobną kostkę. Następnie podsmażamy cebulkę na niewielkiej ilości oleju, a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Kiedy pieczarki zaczną brązowieć i puszczać sok, dodajemy mięso
Ratunku obiadJuż w tym momencie wiedziałam jak je wykorzystam. I zrobiłam, a przepis Wam podsyłam. Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowego 7 dużych pieczarek 2 małe cebule 1 jajko 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki 50 g startego żółtego sera ostra papryka sól pieprz Pieczarki oczyścić, usunąć korzonki. Na patelni rozgrzać olej(...)Podsmażyć delikatnie i przełożyć do miski. Wymieszać wszystko razem z pokrojoną drobno papryką, jajkiem i bułką tartą. Gdyby farsz był zbyt rzadki można dodać dodatkową łyżkę bułki tartej. Farsz nakładać do pieczarek .Ułożyć je w naczyniu do zapiekania i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut. Przed końcem zapiekania posypać pieczarki startym żółtym serem
O kuchni z uczuciemszklanka wody mineralnej niegazowanej 2 szklanki mąki pszennej olej do smażenia farsz: 1 cebula biała 1,2 kg pieczarek sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju panierka: 1 jajko ¾ szkl mleka sól i kolorowy pieprz do smaku 1 ½ szklanki bułki tartej PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy ciasto na naleśniki: Do miski wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli i miksujemy przez 2 minut(...)całość do miękkości pieczarek. Przygotowujemy panierkę: Na talerz wbijamy jajko, dodajemy mleko, sól i pieprz – mieszamy całość do połączenia składników. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Na naleśniku układamy porcję pieczarek. Zwijamy naleśnika w kopertę. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na niewielkim ogniu z dwóch stron. Podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkioleju 2 łyżki bułki tartej Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki opłukać, pokroić i razem z cebulą usmażyć na oleju. Oliwki odcedzić i razem z pieczarkami rozdrobnić blenderem. Dodać żółtko, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z podanych składników zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykrawać kieliszkiem krążki. Na każdym kłaść porcję nadzienia, nakryć drugim krążkiem
Tradycyjna Kuchniapapryce. Jako dodatek ziemniaczki z marchewką i groszkiem. Składniki (na 10 mielonych) 500 dag mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 czerstwa bułka mleko do namoczenia bułki 1/3 czerwonej papryki 8 pieczarek 1 duży pęczek pietruszki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 1/4 szklanki czerwonego wina (opcjonalnie) sól, pieprz olej bułka tarta Namoczoną w mleku bułkę odciskamy, dodajemy do mięsa(...)dokładnie mieszamy. Jak pieczarki z cebulą lekko przestygną dodajemy je do mięsa (i tu się zgodzę z opiniami że im dłużej wyrabiamy mięso mielone i jest ono bardziej napowietrzone tym jest lepsze, oczywiście możemy zrobić to za jednym zamachem jak nie mamy czasu i też będzie ok). Jeżeli mięso będzie bardzo klejące możemy dodać do niego bułki tartej. Na patelni
Piekielna Kuchnia Patipieczarki 500 g mięso mielone 2 jajka 1 cebula łyżka masła pieprz sól przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta olej do smażenia Bardzo często pomysły na obiad wpadają mi do głowy, kiedy wypatrzę jakiś fajny składnik w sklepie. Tym razem były to duże, ładne pieczarki - które od razu narobiły mi apetytu na pieczarki nadziewane mięsem mielonym(...)Wszystko dobrze wymieszać - najlepiej ręką. Na koniec doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Ponownie wymieszać. Tak przygotowaną masą mięsną wypełnić każdy kapelusz pieczarek. Następnie każdą pieczarkę obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Najlepiej obsmażyć najpierw od strony pieczarki, aż się zrobi rumiana a później delikatnie przewrócić. Smacznego :) linkwithin_text='Zobacz również
Świat Domowej Kuchnigrzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech. 300 g mięsa mielonego 3 cebule 5-6 dużych pieczarek 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki posiekanego koperku Olej Sałatka wielowarzywna Królewska ORZECH Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa(...)wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem. Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy
VioletoweKucharzenieSkładniki: Kotlety: czerwona soczewica (1 szklanka) woda czosnek (4 ząbki) mąka kukurydziana (1/2 szklanki) bułka tarta (1/4 szklanki) sól pieprz ziołowy olej Sos: pieczarki (20 dag) cebula dymka (1 szt.) sos słonecznikowy (4 łyżki) mleko owsiane (1/3 szklanki) sól pieprz ziołowy papryka oliwa z oliwek Czas przygotowania: 35 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Kotlety: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy(...)Jeśli nie będzie miękka dodajemy jeszcze trochę wody. Do ugotowanej soczewicy dodajemy wyciśnięty czosnek i mąkę kukurydzianą. Przyprawiamy i mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Sos: Pieczarki i cebulę myjemy, kroimy i smażymy na oliwie aż pieczarki się zarumienią. Przyprawiamy. Dodajemy sos słonecznikowy i smażymy mieszając. Stopniowo wlewamy mleko. Mieszamy, aby uzyskać konsystencję przypominającą
Weganka gotuje