pieczarkami :)Składniki : około 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 20-30 dag pieczarek sól, pieprz kawałek żółtego sera 1 duże jajko tłuszcz do smażenia, bułka tarta Przygotowanie : Pieczarki pokroić bardzo drobno i obsmażyć krótko na tłuszczu Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, przesmażoną i przestudzoną cebulę oraz pieczarki - wyrobić Podczas formowania kotletów włożyć w środek masy mały(...)kawałek żółtego sera, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu Jeśli mamy więcej niż 30 dag pieczarek to możemy sobie zrobić dodatkowo do kotletów, sos pieczarkowy. Myślę, że można byłoby dodać do kotletów pieczarki surowe, drobno pokrojone i wymieszać z mięsem.Na pewno usmażyłyby się razem z mięsem. Czas przygotowania kotletów byłby zatem krótszy.Gdy tylko wypróbuję
Proste Potrawysurówka to już nie to samo... Postanowiłam przywołać wspomnienia ...Składniki:3 bułki typu paluchy400g pieczarek2 cebule2 łyżka startego sera żółtegosólpieprzsłodka paprykaolejWykonanie:Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek. Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę, odsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser. W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy
Walijskie Pichceniemną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych. Składniki: 50 dag filetów z dowolnej ryby 25 dag pieczarek 1 cebula bułka tarta sól,pieprz 2-3 ząbki czosnku jajko Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Filety zmielić w maszynce,połączyć razem(...)podsmażonymi pieczarkami,wyciśniętym czosnkiem,dodać 1-2 jajka,3-4 łyżki bułki tartej oraz przyprawy wg uznania.Z masy formować okrągłe,płaskie kotlety.Panierować w bułce tartej z obu stron.Usmażyć na złoto na mocno rozgrzanym oleju
Niespełnione zdolności kulinarneproste jajko zapieczone w bułce jest nudne w smaku, a więc zrobiłem jajko z niespodzianką. Jaka to niespodzianka dowiecie się wkrótce po przeczytaniu przepisu. Składniki: 1 bułka poznańska 5 dużych pieczarek 2 łyżki śmietanki 10% 5 orzechów włoskich 1 jajko 25 g masła sól, pieprz ostra papryka w proszku Przygotowanie: Pieczarki myjemy i oczyszczamy. Kroimy w bardzo drobną kostkę(...)lekko usmażone dodajemy śmietankę, solimy, pieprzymy i dusimy przez 5 minut, aż nadzienie zgęstnieje. Z bułki wydrążamy środek. Na same dno wkładamy masło, na masło układamy pieczarki i posypujemy zmielonymi orzechami. Na górę bułki wbijamy jajko solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 6-8 min. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaSkładniki: 1 świeży kurczak - u mnie ok. 1,5kg,1 cebula,ok. 10 pieczarek,2 łyżki bułki tartej,2 łyżki oliwy,przyprawy: pieprz, sól, majeranek, słodka papryka, czosnek Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj. Przygotowanie: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu(...)wykroić kości. wyciąć mostek i szyję. Kurczaka nacieramy na zewnątrz i wewnątrz przyprawami wymieszanymi z oliwą. Farsz: podsmażymy na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę z pieczarkami. Gdy trochę ostygną dodajemy bułkę tartą. Zimnym farsz nakładamy w rozłożonego kurczaka. Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Pieczemy 10 minut
Aga w kuchniserem), to były te w okienku przy wyjściu z przejścia podziemnego na gdańskim dworcu głównym. Około połowy lat osiemdziesiątych. Ciut wcześniej, na meczach Lechii, sprzedawano już bułki z pieczarkami, ale chyba nie nazywane jeszcze zapiekankami. Ach... co to były za czasy! Nad światem wisiała groźba atomowej zagłady. Nad Polską ponura mgła w kolorze zomo-blue. Ale na ziemi, wśród
zadanie-gotowaniewstawiłam na 30 min. do rozgrzanego na 150st. piekarnika. Po upieczeniu wystudziłam. Według mnie na drugi dzień są lepsze... ale to kwestia gustu ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Drożdżówki z pieczarkami Norweskie bułki szkolne
bastalenaJest to coś o wiele mniej skomplikowanego! Robi się ją błyskawicznie , a smakuje rewelacyjnie i zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych!Do zrobienia potrzebne są czerstwe bułki , pachnąca cebulka , pieczarki i aromatyczne przyprawy.Świetny pomysł na kolację na ciepło!Polecam! SKŁADNIKI:- czerstwa bułka – 2 duże szt- mleko – 200 ml- masło – 3 łyżki- cebula – 2 szt- pieczarki
Ostra na SłodkoSkładniki: Devolay: Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt. ogórek kiszony, 2-3 plasterki sera żółtego, cebula, 4 pieczarki, 3 jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: 350-400g pieczarek, cebula, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić(...)zdjęciu). Na każdy plaster schabu położyć po plasterku cebuli, pieczarki, ogórka i sera żółtego. Zawinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu, gdyż kotlety zbyt szybko się zrumienią, a w środku będą surowe. Pieczarki i cebulę pokroić i razem podsmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć
W kuchni u Monikiwędlina, kiełbasa ser żółty sól, pieprz Pieczarki pokroić, podsmażyć na masełku, dodać pokrojoną kiełbaskę - wymieszać i jeszcze chwilkę razem podsmażyć. Przyprawić do smaku. Bułki przekroić na pół. Na każdą połówkę ułożyć pieczarki z kiełbaską i posypać całość serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aż ser się trochę rozpuści, a bułeczka będzie chrupiąca. Podawać gorące polane ketchupem
Moje domowe kucharzeniezłe wyszły . Myślę że sporo w tym zasługo miała panierka . Pieczarki zrobiły się kruche . Składniki 10 dużych pieczarek 6-7 mniejszych pieczarek 1 duża cebula 1 łyżeczka musztardy ostrej sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowania 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych 1 jajko Wykonanie - Pieczarki duże umyć wysuszyć(...)wydrążyć środki . - Umyte małe pieczarki i cebule posiekać , podsmażyć na rozgrzanej patelni . Doprawić musztardą i jeśli potrzeba dodać soli i pieprzu . Dokładnie wymieszać . - Farszem wypełnić wydrążone pieczarki. - Na talerzyku zmieszać bułkę tartą i posiekane orzechy. Jajko rozkłucić. - Na faszerowane pieczarki zamoczyć w jajku potem odsypać panierka . Kłaść na rozgrzaną patelnie stroną farszu. Smażyć na złoty kolor , odwrócić
Eli Gotowaniesporą ilością pieprzu. Bagietkę kroimy tak żeby powstało 6 połówek. Ser ścieramy na tarce. Bagietkę układamy na blasze wyłożonej papierem i polewamy lekko oliwą.Układamy na każdą bułkę podsmażone pieczarki, posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika do 180 st.C. na ok. 10-15 min. Gotowe zapiekanki polewamy keczupem i posypujemy szczypiorkiem
Olikowa kuchniałyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej (plus trochę do obtoczenia) 2 jajka sól pieprz 3 łyżki smalcu Farsz I: 1 cebula 1 łyżka masła 100 g pieczarek 1 łyżka bułki tartej sól pieprz Farsz II: 100 g wydrylowanych suszonych śliwek 1 łyżka masła 1 łyżeczka bułki tartej Sos: 15 g suszonych grzybów 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka masła(...)mleka bułką, dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną (1 łyżka), wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy na pulchną masę. Robimy farsz I: cebulę siekamy, pieczarki kroimy na plastry i dusimy na maśle. Dodajemy bułkę, sól, pieprz i mieszamy. Robimy farsz II: śliwki układamy na sicie, przelewamy wrzątkiem, studzimy i drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy bułkę tartą, mieszamy
Marder&Marder Manufacturechrupką i błyszczącą, długo utrzymują świeżość, stanowią solidną i pożywna porcj ę pieczywka idealną jako przekąska do wieczornego piwka przy meczyku przed telewizorem :) Nadziewałam już kiedyś podobne bocheneczki: Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami . Tym razem postanowiłam zaeksperymentować z bardziej intrygującym środkiem i połączyć salceson + serek topiony + ogórek kiszony . A to wszystko okrasić kapką Musztardy Kieleckiej Delikatesowej od WSP SPOŁEM
Grunt to przepis!Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła , wrzucić , pieczarki i cebulę , chwile podsmażyć. Dodać vegetę , pieprz i łyżeczkę bazylii , wymieszać i podsmażać tak długo aż pieczarki się zarumienią. Bułki pokroić na kromki . Jajka roztrzepać ze śmietaną , dodać sól i pieprz do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Warstwy : Kromki bułki układamy jak dachówkę , ma lekko nachodzić jedna(...)drugą. Następnie posypujemy serem żółtym Następnie wykładamy pieczarki Na pieczarki ser żółty Plastry szynki Ser żółty Kromki bułki Wierzch zalewamy jajkami ze śmietanką Posypujemy serem żółtym Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45 minut z termoobiegiem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili