bułka z pieczarkami - 1201 przepisów (strona:5/81)

Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym 141

Składniki: 500 g mięsa mielonego,5 pieczarek,1 cebula, 1 jajko,2 łyżki bułki tartej,sól,pieprz,sos poziomkowy:4 łyżki konfitury poziomkowej Krokus,1/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina.   Przygotowanie:Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, aż ładnie(...)się zeszkli. Dodajemy do niej pokrojone drobno pieczarki. Smażymy około 2-3 minut. Przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy pieczarki z cebulką do ostudzenia. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, ostudzone pieczarki z cebulką, pieprz i sól. Lepimy kuleczki z mięsa wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z każdej strony.Sos: w małym rondelku podgrzewamy konfiturę poziomkową

Aga w kuchni
Bułki z pieczarkami. 83

Bułka z pieczarkami .Kto pamięta? Wreszcie ją zrobiłam ,a dawno temu w Polsce sprzedawałam takie bułki w moim mieście i zawsze po szkole ustawiała się za nimi kolejka .Dobre wspomnienia . Składniki : dla dwóch osób 400 g świeżych ,twardych ,jędrnych pieczarek 1 cebula sólo ,pieprz pół szklanki wody z 1 łyżką mąki Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Cebulkę obieramy(...)kroimy drobno . Na patelni przesmażamy cebulkę na złoty kolor . Na oddzielnej pieczarki ,kiedy puszczą wodę czekamy,aż trochę odparuje i zalewamy wodą z mąką , mieszamy . Dodajemy cebulkę ,doprawiamy ,mieszamy aż sos zgęstnieje i odstawiamy. Dwie długie bułki lub kanapka przecięta na pół. Wyjmujemy miękki miąższ ze środka bułek i podpiekamy na grillu elektrycznym .Bułki muszą być chrupiące . Delikatnie napełniamy

Ladylaura.
Drobiowe kotleciki na jeden kęs 122

oliwy z oliwek) 50g usmażonych pieczarek jajko 1 łyżka bułki tartej sól pieprz ziołowy bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (kurczaka, pomidory, pieczarki, jajko i bułkę) siekamy jak najdrobniej i za pomocą blendera rozdrabniamy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (można dodać inne ulubione przyprawy). Mokrą dłonią formujemy małe, zgrabne kuleczki

Wielki apetyt
Placki fasolowe z pieczarkami 134

Smaczny i niecodzienny sposób na placki fasolowe. Polecam również przepis na kotleciki fasolowe z marchewką Składniki: 1 szklanka fasoli Jaś 5 pieczarek 1 cebula 1/3 szklanki mleka 1 czerstwa bułka 2 jajka 4 łyżki oleju sól do smaku pieprz ziołowy(...)smaku cząber do smaku majeranek do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Fasolę namoczyć kilka godzin i ugotować w tej samej wodzie.  Na oleju usmażyć pieczarki z cebulą.  Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Następnie pieczarki z cebulą i ugotowaną fasolę zmielić.  Dodać posiekaną natkę pietruszki,  przyprawy do smaku, jajka i całość dokładnie wymieszać.  Kotlety

Tradycyjna Kuchnia
Roladki drobiowe z naleśnikiem 304

pojedyncze filety z kurczaka (po około 10 dag każdy) 20 dag sera żółtego 25 dag pieczarek 20 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka śmietany 18% jajko sól, pieprz  4 słone naleśniki majonez Marynata do mięsa: olej sos sojowy sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany Roladki drobiowe z naleśnikiem(...)cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki i razem dusić do odparowania wody. Odstawić do przestudzenia. Przygotować miskę. Do miski przełożyć mięso mielone, usmażone pieczarki, jajko, bułkę tartą, śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Przygotować pieczarki z cebulą do posypania roladek. 1 cebulę pokroić w piórka a15 dag pieczarek pokroić

Świat Domowej Kuchni
Kapelusze w panierce. 116

Składniki: Pieczarki (najlepiej większe) bułka tarta jajko sól Pieczarki myjemy, oddzielamy kapelusze i wrzucamy do garnka z osoloną wodą - gotujemy do miękkości. Kiedy już nam pieczarki zmiękną rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą

Moje-pitraszenie
Pieczyste na kanapki 158

imbir, mielona paprykaolej Podsmażamy na oleju poszatkowane cebule i czosnek, dodajemy pokrojone pieczarki. Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę tartą i jajko, pokrojony szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy drugim jajkiem i posypujemy bułką tartą i majerankiem. Pieczemy niecałą godzinę w piekarniku nagrzanym

prawdziwe jedzenie
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym (panierowane) 192

obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.     500g pieczarek (czym większe - tym lepsze) Farsz:     250-300g mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula (mała)   1-2 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz Panierka: mąka pszenna 1 jajko bułka tarta  Dodatkowo: olej do smażenia Opcjonalnie: ulubiony sos (u mnie sos  madziarów(...)cebulą i resztą składników. Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki. Każdy kapelusz nadziać farszem i zapanierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej. Pieczarki smażyć na mocno rozgrzanym oleju - z każdej strony

Di gotuje
Niebanalne kotlety mielone vol. 2 + marchewka z porem 194

wcześniej w wodzie 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę 0,5 kg pieczarek 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, granulowany czosnek, majeranek, bazylię, oregano (lub dowolne, ulubione zioła) bułkę tartą olej do smażenia Pieczarki i paprykę kroimy w małą kosteczkę. Na rozgrzanym oleju najpierw podsmażamy cebulę, a gdy się trochę przyrumieni, dodajemy pieczarki i dusimy, aż zmiękną, a ewentualny sok, który(...)puściły, odparuje. Wtedy zdejmujemy całość z gazu i doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz ziołami. W misce mieszamy dokładnie pieczarki i cebulkę z mięsem, bułką oraz jajkiem. Jeśli masa jest nieco zbyt kleista i ciężko będzie się lepiło kotleciki, dodajemy trochę bułki tartej (ok. 3 łyżek powinno wystarczyć). Formujemy nie za duże kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy

Ratunku obiad
Placek do barszczu 16009

kostka margaryny 5 żółtek 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 całe jajko 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki bułki tartej 2x kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1. Składniki(...)ciasto zarobić. 2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać starte na dużych oczkach pieczarki oraz kostki rosołowe i smażyć.  3. Do mięsa mielonego surowego dodać przestudzone pieczarki, jajko, bułkę tartą i jajka starte na grubych oczkach. Całość dobrze wyrobić.  4. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować, dać na blaszkę. Podpiec ok 15 minut. Wyciągnąć,rozłożyć farsz

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet wegetariański z fasoli jaś 79

Kolejna pyszna propozycja domowego pasztetu wegetariańskiego. Składniki: 2 szklanki fasoli JAŚ 2 cebule 30 dag pieczarek 2 czerstwe bułki 1 jajko sól do smaku pieprz do smaku majeranek do smaku olej do formy Wykonanie: Fasolę namoczyć dzień wcześniej, następnie ugotować do miękkości i zmielić. Pieczarki drobno posiekać z cebulą i udusić z odrobiną oleju. Bułki namoczyć, dobrze odcisnąć i połączyć

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanki damskie i męskie :) 275

pieprzem.Mięso mielone smażymy na oddzielnej patelni, również doprawiając do smaku.Bułki kroimy wzdłuż na pół, na część z nich kładziemy pieczarki, resztę pieczarek mieszamy z mięsem i układamy na pozostałych bułkach. Posypujemy startym serem.Zapiekamy w piekarniku w temp. 190 st C do czasu, aż ser się stopi, a bułki podpieką.Podajemy z ulubionym sosem.Smacznego

chwile dla mnie
Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami 109

wersji wegetariańskiej z farszem pieczarkowym. Składniki na ciasto naleśnikowe: 10 dag mąki 1 jajko 1/8 litra mleka 1/8 litra wody gazowanej sól Składniki na nadzienie: 25 dag pieczarek 1 bułka 1 cebula sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka tłuszczu Składniki na panierkę: 1 jajko ½ szklanki bułki tartej olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć(...)przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki. Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą i przysmażyć a następnie zmielić. Dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszać.  Gotowe naleśniki smarować cienko nadzieniem, zawijać w rulon i kroić na trzy części.  Następnie obtaczać w jaju i bułce tartej. Smażyć lekko złociście i podawać z barszczem

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety mielone z pieczarkami 155

Kolejny pomysł na pyszne mielone kotlety. Tym razem z dodatkiem pieczarek. Składniki : * pół kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej  * cebula * około 10 sztuk większych pieczarek * jajko * bułka tarta * sól , pieprz , ząbek czosnku Przygotowanie :Przesmażyć cebulę z pieczarkami. Połączyć z mięsem , przyprawić. Smażyć kotlety na złoty kolor. Tutaj podane z ziemniakami oraz gotowaną cukinią. Szybki , prosty przepis na smaczny obiad

Magiczne Życie Marty
Barszcz czerwony z uszkami 116

ciasto do uszek: - 250 g mąki - 2/3 szklanki wody - 2 łyżki oleju - 1 żółtko - szczypta soli Składniki na farsz do uszek: - 250 g pieczarek lub suszonych grzybów - 1 cebula - 1 łyżka masła - 1 łyżka bułki tartej - 1 białko - sól, pieprz Najpierw zaczynamy od barszczyku – myjemy i obieramy wszystkie warzywa. Do garnka wrzucamy pokrojone buraki w plasterki (można też zetrzeć(...)rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulę drobno pokrojoną. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki pokrojone w drobną kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do miękkości. Po ostudzeniu pieczarek dodajemy bułkę tartą i białko jajka i dokładnie mieszamy. Teraz robimy ciasto na uszka. Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy w niej dołek i dajemy sól, żółtko, olej i wodę i zarabiamy

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania