Oj długo chlebka nie było w domu naszym, odkąd upały nastały, a uwierzcie to dla naszego budownictwa to już upały i odechciewa się włączać piekarnik. . Nastał
MamaOskarkaTak bardzo ten deser skojarzył mi się z latem że tak też go nazwałam. Porzeczki zawsze kojarzą mi się z latem nawet te mrożone. Deser jest
Moje Małe CzarowanieBardzo często mam nadmiar białek w domu, wtedy najczęściej piekę z nich bezy albo keks na białkach. Keks jest ciastem bardzo wilgotnym i aromatycznym. Użyjcie do
Przepisy AleksandryPo pierwsze - to AleBabeczki! Jak inaczej można nazwać te słodkie cuda, na które przepis pochodzi od fantastycznej kobiety? Kobiety, którą dziś rozpoznaje cała Polska, a która
bistro mamaPamiętam jak przez mgłę, że kiedyś, że gdzieś, z takim zaczątkiem ciasta, przekazywanym z rąk do rąk, już się spotkałam. Ale niestety, pamięć zawodzi i nie
bistro mamaDwa lata temu, kiedy zbliżała się Wielkanoc,o blogowaniu nawet nie myślałam,choć swój pierwszy post zamieściłam miesiąc po świętach - w maju.Czytaj więcej »
bistro mamaTa sałatka pewnie nigdy nie znalazłaby się na blogu, gdyby nie... no właśnie. Ktoś powiedział, że macierzyństwo to wszystko, tylko nie sztywny plan. Nie da się
bistro mamaJeszcze nie tak dawno, z chorym Frankiem, ucierałam składniki na ciasteczka Nigelli. Czekoladę chciał wtedy wrzucić do miski w całości, razem z opakowaniem. To było nasze
bistro mamaCheesecake broccoliSkładniki:20 dag brokułów20 dag serka homogenizowanego2 dag żelatyny2 łyżki miodu2 żółtka2 łyżki soku z cytryny60 ml mlekaWykonanie.Brokuły ugotować, dobrze odcedzić i dokładnie
Kulinarny karnet ChristopheraPasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego pasztetu, co za tym idzie jest lżejszy i mniej kaloryczny. Prezentuję wykwintną wersję dwuwarstwową – na białym winie
Poezja smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne ciasteczka pełne bakalii, które uzależniają w smaku. Są chrupiące i lekkie. Idealne do kawy lub herbaty. Polecam każdemu
Marta GotujeModa na tematy zombie trwa już ładnych parę lat i wyszła dalece poza sam komiks czy serial. Tendencję to tej tematyki znajdziemy więc i w grach
Nerds KitchenJest kilka cudownych osób w blogosferze, które czasem pozwalają mi ze sobą piec. Wirtualnie rzecz jasna. Umawiamy się różnie - na konkretny składnik, typ ciasta, czasem ktoś
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWpis pochodzi z www.mgotuje.plPyszne ciasto z dużą ilością bakalii. Jest miękkie i aromatyczne. Długo utrzymuje świeżość. Małymi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia a
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bułeczki pełnoziarniste upieczone w foremkach do muffinek. Są małe, pyszne i chrupiące. Wieczorem przygotowujemy ciasto, wkładamy je na
Marta Gotuje