zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:901/1190)

Barszcz ukraiński 181

usuwać z powierzchni powstające szumowiny. Po tym czasie zmniejszamy ogień i gotujemy dalej. Buraki obieramy i musimy je zetrzeć na tarce o większych oczkach. Na patelnię dodajemy buraki, przecier pomidorowy, ocet, olej i cukier. Zalewamy odrobiną gotującego się bulionu i dusimy, aż buraki będą miękkie. Na oddzielnej patelni musimy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz startą na tarce marchewkę(...)solą i pieprzem. Całość dalej gotujemy. Musimy przygotować zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Powinna nam powstać gęsta masa bez grudek. Dodaj trochę zupy i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Gdy otrzymamy odpowiednią konsystencję, dodajemy ją do wywaru. Na sam koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość gotujemy jeszcze przez kilka minut. Podajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zupa z kiszonych ogórków (dieta dr. Dąbrowskiej) 154

kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Zupa z kiszonych ogórków (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Pulpeciki w sosie pomidorowym 864

Pulpeciki w sosie pomidorowym to świetna propozycja na smaczny obiad dla całej rodziny. Przepis jest naprawdę prosty a danie rewelacyjne w smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Śledzie w Sosie Pomidorowym 71

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w sosie pomidorowym to idealna przekąska na każdą uroczystość. Impreza w domu, święta, sylwester to świetna okazja, by wypróbować przepis na

Przepiski.pl
Zapiekanka makaronowa z klopsikami (bezglutenowa) 145

Zapraszam na bardzo pyszną zapiekankę bezglutenową. Jesienne chłody to najlepsza pora na takie gorące, parujące i aromatyczne dania. Bardzo polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4-osobowej rodziny

Kawa z mlekiem
Zupa Pomidorowa na Bazie Mojego Przecieru Pomidorowego 115

SKŁADNIKI: 1l. bulionu 1 duża marchewka 4-5 łyżek makaronu muszelki 1 łyżka koncentratu pomidorowego (kupnego) 180g koncentratu pomidorowego (mojego) 1łyżka natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Gęsta zupa rybna kokosowo-pomidorowa według Doroty Wellman 130

się przekonuje, Więc jest dobrze. Dzisiaj postanowiliśmy więc połączyć obie te rzeczy o zrobiliśmy pyszną, esencjonalną zupę rybną. Mistrzostwo świata, musimy takie rzeczy robić częściej! A przepis na tę zupę podpatrzyliśmy w książce o rybach, którą możecie zdobyć w Lidlu (do czego zresztą zachęcamy). O samej książce i o tym jak ją zdobyć pisaliśmy TUTAJ . Książka jest cudna i mieć(...)bulion, odparowujemy. Zawartość patelni przelewamy do dużego rondla, dodajemy pomidory z puszki, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki i całość gotujemy jeszcze około 10 minut (ziemniaki muszą zrobić się miękkie). Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na sam koniec do zupy wkładamy kawałki filetów

Marder&Marder Manufacture
Zupa pomidorowa z San Escobar 97

plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy, i ciągle mieszając, zagęszczamy. Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Zupa pomidorowa a’la mexicana 75

koncentratu pomidorowego ulubiony makaron chilli w proszku sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy 20 min od momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich   miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną

R'n'G Kitchen
Zupa krem z wędzonym łososiem 69

Zupa krem,to szybkie i sycące danie. Kolorowe, smaczne,zdrowe i pożywne. To doskonały pomysł na prosty obiad każdego dnia. Co bardzo ważne, są lekkostrawne i niskokaloryczne.  Ten krem jest z dodatkiem wędzonego łososia,którego bardzo lubię zarówno w sałatkach jak i innych daniach. Porcja przeznaczona(...)jest dla 4 osób. SKŁADNIKI: 500 ml mleka 250ml śmietany 18% tłuszczu śłodkiej 70g koncentratu pomidorowego 1-2 kostki bulionu warzywnego 100g ziemniaków, ugotowanych 80g +20g łososia wędzonego 2 łodyżki koperku świeżego ,tylko liście WYKONANIE: do garnka wlać mleko, dodać śmietanę,koncentrat pomidorowy, kostki bulionu warzywnego i ziemniaki pokrojone w kostkę , zblędować, gotować 8 min. dodać wędzonego łososia pokrojonego

Kuchnia Beaty
Zupa z botwinki z jajkami i ziemniakami 29

barszcz i jajka bardzo się lubią. Zrobiłam więc zupełnie zwyczajną zupę, bez mięsa, dodałam do niej ocet i czosnek, które w barszczu są dla mnie niezbędne, na końcu dogotowałam jajka. I już. Wyszła z tego bardzo przyjemna, wiosenna zupa. Na blogu mam już parę przepisów na zupy z botwinką, na dole pod przepisem dorzucę Wam parę linków, zerknijcie sobie. Jeżeli(...)jajek i to było zdecydowanie za mało. Z tej ilości składników wyjdą mniej więcej 4 porcje zupy, nie wiem skąd tak skąpa ilość jajek u mnie. Ugotujcie więc po 2 jajka na porcję, tak powinno być ok. Przypomniała mi się właśnie pomidorowa, którą robi babcia My. Czemu teraz o tym wspominam? Bo babcia podaje ją z kiełbasą i jajkami

Kardamonovy
Zupa z botwinki z jajkami i ziemniakami 85

barszcz i jajka bardzo się lubią. Zrobiłam więc zupełnie zwyczajną zupę, bez mięsa, dodałam do niej ocet i czosnek, które w barszczu są dla mnie niezbędne, na końcu dogotowałam jajka. I już. Wyszła z tego bardzo przyjemna, wiosenna zupa. Na blogu mam już parę przepisów na zupy z botwinką, na dole pod przepisem dorzucę Wam parę linków, zerknijcie sobie. Jeżeli(...)jajek i to było zdecydowanie za mało. Z tej ilości składników wyjdą mniej więcej 4 porcje zupy, nie wiem skąd tak skąpa ilość jajek u mnie. Ugotujcie więc po 2 jajka na porcję, tak powinno być ok. Przypomniała mi się właśnie pomidorowa, którą robi babcia My. Czemu teraz o tym wspominam? Bo babcia podaje ją z kiełbasą i jajkami

Kardamonovy
Dynia w wersji wege i nie wege 57

Bułki dyniowe Jeśli lubisz drożdżowe bułeczki cynamonowe na słodko, to na pewno posmakują Ci cynamonki z dynią Cynamonki dyniowe A może klasyczna zupa dyniowa? Konrad ma ją w wersji zupa krem i zupa jarzynowa. Jak się robi zupę warzywną z dynią? W dużym garnku rozgrzej olej. Cebulę pokrój w drobną kostkę i smaż na średnim ogniu przez 5 minutc(...)pół i również umieść w garnku. Smaż przez 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wlej bulion oraz pomidorki koktajlowe z puszki i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż dynia i brukselka zaczną się robić miękkie. Odcedź i przepłucz fasolę. Dodaj ją do zupy, wsyp przyprawy i gotuj jeszcze 1 minutę. Pod koniec wlej roślinną śmietankę

Ugotowane pozamiatane
Zupa pomidorowo-paprykowa 25

wiem czemu, ale wyszła genialna. A najlepsze, że zapomniałam dodać do niej cebulę i czosnek. To tylko bulion, przecier pomidorowy, papryki i przyprawy. Nie ogarniam.  Składniki: 2 l bulionu (ja użyłam drobiowego) pół litra passaty pomidorowej 2 duże czerwone papryki 1 marchewka z bulionu pół pęczka koperku 200 g drobnego makaronu sól pieprz olej rzepakowy (przepis(...)dodajemy do niego passatę, puree z papryk, sól i pieprz i gotujemy jakieś 5 minut, pod koniec dorzucamy pokrojoną w mniejsze kawałki marchewkę. Makaron gotujemy al dente, koperek szatkujemy. Zupę nalewamy do talerzy, dodajemy makaron, koperek, świeżo mielony pieprz i marchewkę. Artykuł Zupa pomidorowo-paprykowa pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zupa pomidorowo-paprykowa 54

wiem czemu, ale wyszła genialna. A najlepsze, że zapomniałam dodać do niej cebulę i czosnek. To tylko bulion, przecier pomidorowy, papryki i przyprawy. Nie ogarniam.  Składniki: 2 l bulionu (ja użyłam drobiowego) pół litra passaty pomidorowej 2 duże czerwone papryki 1 marchewka z bulionu pół pęczka koperku 200 g drobnego makaronu sól pieprz olej rzepakowy (przepis(...)dodajemy do niego passatę, puree z papryk, sól i pieprz i gotujemy jakieś 5 minut, pod koniec dorzucamy pokrojoną w mniejsze kawałki marchewkę. Makaron gotujemy al dente, koperek szatkujemy. Zupę nalewamy do talerzy, dodajemy makaron, koperek, świeżo mielony pieprz i marchewkę. Artykuł Zupa pomidorowo-paprykowa pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy