(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka meksykański król to idealny pomysł na imprezową przekąskę. Sałatka nie dość, że świetnie smakuje, to dodatkowo wygląda bardzo ciekawie. Głównymi jej
Przepiski.plWitajcie. Po długiej przerwie wracamy do pisania :) Mamy nadzieję, że choć troszkę tęskniliście za naszymi postami. Teraz częściej będziemy dla Was tworzyć nowe ciekawe przepisy
vegetanieWitajcie :) Piątek :) Hurrrrrrra powiedzą niektórzy. Dzisiaj nie chcemy Wasz szczególnie obciążać długim pobytem w kuchni, bo jak wiadomo piątek to weekendu początek. Dlaczego zatem tracić czas
vegetanieWitajcie :) Lubicie ciasteczka ? Pewnie tak jak każdy hihi A co powiecie na cebulowe i to z makiem ? Ciekawy pomysł na obiad lub np. na party ze
vegetanieWitajcie :) Jak zawsze w piątek szybie danie i dzisiaj mega klasyczny kapuśniaczek :) Zima u nas jest okresem wzmożonej konsumpcji wszelkiej maści zup. Gotujemy często i na
vegetaniewędzoną SANDACZ Sandacz pieczony w piekarniku Sandacz pieczony Sandacz vera cruse Sandacz pieczony w calości SZCZUPAK Zupa rybna DORSZ Dorsz smażony w panierce bez jajek Dorsz smażony Paluszki rybne z dorsza Sushi ze szpinakiem i dorszem smażonym Dorsz w sosie koperkowym Ryba po meksykańsku fit danie z rybą ŁOSOŚ Łosoś po grecku Łosoś w warzywach Łosoś pieczony Łosoś z patelni
Dorota SmakujeSałatka meksykańska to mega smaczna i prosta sałatka warstwowa, przygotowana na bazie kapusty pekińskiej. Oprócz kapusty pekińskiej składa się z wołowego mięsa mielonego smażonego w pikantnym
Kuchnia MagdaLenyHej kochani :) Dzisiejszy post to kolejna egzotyczna propozycja w naszym jadłospisie. Mowa jest o japońskiej zupie Ramen. Co ciekawe, zupa ta do Japonii przywędrowała z Chin
vegetanieobiad, wybrała coś lepszego ;). To była wyjątkowa sytuacja, bo nie żałowałam wyboru. Jako pierwszy, zamówiłam meksykański krem paprykowy z kukurydzą i nachosami. Był smaczny, ale nie pomyślałam, że będzie raczej słodkawy, chociaż oczywiście można się było tego spodziewać. Dodałabym trochę 'kopa' tej zupie odrobiną chili cayenne, żeby było bardziej po mojemu. Zamówiliśmy jeszcze leśny krem grzybowy, był bardzo dobry, ciekawie
Corner With RecipesAzji południowo-wschodniej. Dzięki klimatowi największym producentem awokado w Europie, jest Hiszpania. Przepisy z awokado Dip z awokado i słonej fety Tortilla ze stripsami kurczaka i awokado Guacamole meksykańska salsa z awokado Pasta jajeczna z awokado do pieczywa Awokado – właściwości odżywcze Witamina A nazywana witaminą młodości, wspomaga zachować zdrową skórę, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie siatkówki oka. Witamina B1 ma wpływ(...)dodatkami wzbogaca smak. Możemy dodawać je do koktajli, delikatnych sałatek, wegańskich potraw, farszy, past, makaronów, zup w postaci kremów, podawać z pieczywem, można łączyć z przyprawami. Smakuje jako dodatek z jajkiem, wędzonym łososiem, szynką parmeńską, warzywami. Dojrzały owoc stosowany jest jako zamiennik masła. Słynny meksykański sos Guacamole (salsa) sporządzany jest na bazie awokado. Spożywa się go zazwyczaj z plackami tortilla
ProstePesto.pljednego garnka Sycący kociołek myśliwego Zupa gulaszowa Sycący kociołek zimowy Rozgrzewający i sycący kociołek mięsno-warzywny Gulasz z batatami Jesienny kociołek z grzybami Szybki gulasz z indyka Gulasz mięsno-warzywny Potrawka meksykańska Gulasz z warzywami Leczo Bogracz
Passions hobbies lifeIdealna zupa na zimne dni, rozgrzewa, syci, pysznie smakuję i jest niestety wymyślona przez mojego współlokatora. Powiedział, że do sądu mnie poda jak nie napiszę o nim w poście - hmmm więc piszę:-) Co prawda Ameryki nie odkrył, bo tak naprawdę jest to podróbka meksykańskiej ale niech mu będzie, że jest jego. Do dzieła :-) Składniki: 1/2 opakowania mieszanki chińskiej(...)gotującego się bulionu. Gotować do miękkości warzyw - ok. 25 min. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić i podsmażyć na maśle razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać do zupy, dołożyć czerwoną fasolę. Gotować jeszcze przez 5 min. doprawić do smaku. Jeżeli zupa jest za gęsta dodać wody,natomiast kiedy jest za rzadka - odlać 2 szklanki, zblenderować i zaprawić
pieprzny smaczek(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla pochodzi z kuchni meksykańskiej, jest to rodzaj okrągłego pszennego placka, podawana jako pieczywo lub używana jako baza do różnych potraw. Z dodatkiem
Przepiski.plZdarza się tak, że naprawdę nie mam czasu na gotowanie. Albo najzwyczajniej w świecie NIE CHCE MI SIĘ. A zjeść trzeba. Wtedy idzie w ruch "meksykański kociołek" czyli strączki z puszek zalane sokiem pomidorowym, wszystko podgrzane, przyprawione i 10 minut później podane na stół. Wiem, że niektórych oburza jedzenie z puszek, bo te konserwy to takie niezdrowe są... Mnie jednak(...)dzisiejszym kociołku znalazły się: - 1 litr soku pomidorowego 100% - 160 kcal, 23 g węglowodanów, 8 g białka; - 1 puszka czerwonej fasoli, po odsączeniu zalewy (której nie, nie dodaję do zupy tylko wylewam do zlewu) 240 gramów - 228 kcal, 34 g węglowodanów, 15 g białka; - 1 puszka groszku, po odsączeniu 240 gramów - 180 kcal, 21 g węglowodanów, 13 g białka; - pół
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEśniadanie zrobiłam sok z buraka, jabłka, cytryny i natki pietruszki. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa z makaronem. II Danie 16:00 Pierwszy raz u nas takie danie! Łódki z cukinii. Cukinia faszerowana. Coś pysznego! Można nadziać czym się chce. Ja zrobiłam a'la po meksykańsku, bo akurat takie miałam składniki. Ale już mam pomysł na kolejne nadzienie. Podwieczorek
lady-och-mistrzyni.blogspot.comMeksyku?! A no tak! Dziś zapraszam na niesamowicie rozgrzewającą zupę, pikantną aż w nosie kręci! Z miseczką pełną tej ostrrej mikstury nawet mrozy syberyjskie to małe piwo. Kto ma ochotę na porządną rozgrzewkę? PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. /źródło: przepis autorski; inspiracja:kuchnia meksykańska;/ 4 porcje czas przygotowania: 30 minut (plus przygotowanie papryki: ok. 40 minut
W kuchni Karmel-itkiDanie jednogarnkowe, idealne na obiad lub kolację. Można je podawać z makaronem lub same jako gęstą zupę. Z doświadczenia wiem, że na drugi dzień kiedy wszystkie
Kolejny blog o gotowaniuWieprzowina po meksykańsku Kuchnia meksykańska kojarzy się nam głównie z fasolą i kukurydzą . Nic dziwnego , gdyż są to najbardziej popularne w tym kraju dodatki . Niemniej jednak w Meksyku jada się także sporo mięsnych , pikantnych potraw . Mi kojarzą się one z gulaszami , ale ich smak jest zdecydowanie inny , dzięki unikalnej kombinacji przypraw i dodatków takich jak czekolada . Polecam wypróbować fajna zabawa(...)dusić w małej ilości sosu nie pływać jak w zupie . Po upływie dwóch godzin sos powinien samoczynnie się zagęścić . Dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia . Serwujemy na gorąco z ryżem lub innymi dodatkami . Moi chłopcy lubią to danie najbardziej ze smażoną fasolą i tortillą serową . Smacznego ! Artykuł Wieprzowina po meksykańsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży