NALEŚNIKOWE ENCHILADAS Z MIĘSEM I WARZYWAMI / TEST CREPES MAKER MARKI ARIETE ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 122naczyniu żaroodpornym warstwowo, każdą warstwę pokrywając sosem i innymi dodatkami (np. serem lub cebulą). Enchilady wypełnia się najczęściej mięsem, serem, warzywami, owocami morza, jajkami lub bananami, często też ziemniakami w połączeniu z twarogiem. Jako dodatek do dania podaje się: grillowany ser, śmietanę, sałatę, oliwki, siekaną cebulę, paprykę chili, kolendrę. Ja dziś przygotowałam swoją własną wersję enchilady ( na specjalne życzenie Łukasza
Ostra na Słodko
Żurek z fasolą i grzybami – kuchnia podkarpacka 145grzybami – kuchnia podkarpacka Fasola to popularny dodatek wielu podkarpackich dań. Ze względu na swój łagodny smak i mączystą konsystencję zwykle pełni rolę składnika zagęszczającego i sycącego, często zastępuje ziemniaki. W tradycyjnych regionalnych daniach fasola dodawana była do gotowanej kapusty albo do kaszy. Była niezastąpionym składnikiem żydowskich czulentów. Na północy Podkarpacia gotowano również smaczne pierogi z farszem z fasoli i suszonych
Trzeci talerz
Pieczona młoda marchewka 109zazwyczaj ich przygotowanie nie trwa długo, nie wymagają udziwnionych, trudno dostępnych w sklepach składników i zazwyczaj cenowo wychodzą bardzo tanio. Po prostu 3x NAJ! Ostatnio wstawiłam przepis na pieczone ziemniaki jak z ogniska , które podbiły internet (kłaniam się nisko przed pomysłodawcą!), wczoraj pojawił się przepis na duszoną młodą kapustę , co je łączy? PROSTOTA! Im prościej, tym lepiej – zawsze. Dlatego dziś
Be Fit Be Strong
Biała kiełbasa pieczona w kapuście 169sposób jej podawania. Biała kiełbasa surowa idealnie nadaje się do zapiekania. Kapusta, zioła nadają domowej wędlinie wyjątkowego smaku. A tak zapiekana biała kiełbasa znakomicie będzie smakować z pieczywem, pieczonymi ziemniakami i obowiązkowo z chrzanem. Jak upiec białą kiełbasę surową? Oto mój pomysł na białą kiełbasę. Zapraszam na przepis 🙂 Biała kiełbasa pieczona w kapuście - przepis kiszona kapusta 1 kg biała
Dieta moja pasja
Australijskie placki ziemniaczane z guacamole 102Australijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne, delikatne – idealnie komponują się z guacamole! To też świetny sposób na wykorzystanie reszter ziemniaczanego puree. Australijskie placki ziemniaczane … Artykuł Australijskie placki ziemniaczane z guacamole pochodzi z serwisu
Flymetothespoon
Kacze udka w czerwonym winie 146wraz z konfiturą. Mieszamy, aż konfitura się rozpuści. Gotujemy przez 10 minut. Po godzinie pieczenia wyjmujemy kaczkę i ostrożnie zlewamy wytopiony tłuszcz do osobnego naczynia (jest idealny do pieczonych ziemniaków, czy podsmażenia klusków). Polewamy kaczkę gotującym się winem i wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 25-30 minut (czas pieczenia kaczki często zależy od jej wieku i sposobu karmienia
Poezja smaku
Keto chleb z siemieniem lnianym bez mąki! (low carb, bezglutenowy) 270babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Jajeczne placki z cukinii Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Zobacz więcej keto przepisów >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie << >> Keto
WegePrzepis
Roladki schabowe ze szparagami FIT 150Wczoraj pojawiła się frittata z ich wykorzystaniem, ale polecam Wam również cytrynowe risotto ze szparagami i krewetkami oraz pieczone szparagi w szynce Crudo z jajkiem w koszulce i pieczonymi ziemniakami . Mniam! Przygotowanie szparagów jest niezwykle proste, dlatego warto włączyć je do codziennej diety nawet w ich najprostszej wersji. Na moim Instagramie w Stories znajdziecie również przepis na szparagi z grilla
Be Fit Be Strong
Kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej 143Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, do czasu delikatnego przyrumienienia się z obu stron. Uważać, aby zbyt mocno nie przypiekać, gdyż kotlety będą w środku suche. Podawać na ciepło z ryżem, ziemniakami lub kaszą i ulubioną surówką. Kotlety z indyka dobrze smakują również na zimno w kanapce. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka
Gotuj w domu
Żurek z białą kiełbasą i boczkiem 135jajkiem dość często pojawia się na obiad. Jest to też tradycyjne wielkanocne danie. Żurek z białą kiełbasą i boczkiem najczęściej podaję ze świeżym pieczywem. Dobrze smakuje też z ziemniakami. Pyszne i proste danie, idealne na zbliżające się święta. Lubicie żurek? Jecie go tylko na święta wielkanocne czy pojawia się u was też na obiad? Składniki: 1,5 litra wody warzywa
Słodkie okruszki
Jajka z sosem chrzanowym 149Jajka z sosem chrzanowym to niby klasyka. Dla mnie to klasyka w najgorszym wydaniu, kojarząca się ze stołówką szkolną, sinymi jajkami i rozgotowanymi ziemniakami. Dramat. Przez lata usiłowano mnie do klasyki przekonać, ale mój mózg zakodował sobie, że jajka z sosem chrzanowym, to nie jest pyszne jedzenie, tylko coś, co powinno się podawać w więzieniu, za karę. I tak sobie
ladykitchen
Indyjska szakszuka 108boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – szakszuka z fasolą – zielona szakszuka – szakszuka z fetą – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – jajka sadzone z boczkiem – najlepsza jajecznica – ser z jogurtów greckich
nietylkopasta.pl
PIECZONE PODUDZIA Z KURCZAKA- MARYNOWANE W MUSZTARDZIE I CZOSNKU 114marynowane w musztardzie i czosnku . Wystarczy mięso zamarynować a potem tylko upiec. Mięso jest pyszne , delikatne , soczyste z wyczuwalnym smakiem musztardy i czosnku. Idealne mięso na obiad w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki. Składniki na pieczone podudzia z kurczaka- marynowane w musztardzie i czosnku : * 4 większe podudzia z kurczaka * 1/3 szklanki oleju * 5 łyżek musztardy sarepskiej (użyłam Orzech
Zrób to smacznie
Wegańskie klopsiki alla Ikea. Jak je zrobić? Przepis krok po kroku 125cebulę i czosnek, smaż 2-3 minuty, dorzuć paprykę, marchewkę, kapustę, kukurydzę i groszek. Smaż wszystko często mieszając około 10 minut. Następnie warzywa zmiażdż lekko przy pomocy tłuczka do ziemniaków (dzięki temu lepiej połączą się w klopsikach), dodaj do ciecierzycy, bardzo dokładnie wymieszaj. Dłonie nasmaruj olejem, z masy odrywaj kawałki, formuj niewielkie klopsiki. Smaż partami na sporej ilości oleju
Kulinarna Polska
Domowy zakwas na żurek 130talerzu i gotowy do zjedzenia bo od samego czytania o żurku człowiek się nie naje. Tradycyjnie żurek był daniem postnym podawanym z ziemniakami lub jajkiem. Jednak obecnie ta tradycja miesza się z tradycją podawania barszczu białego, czyli żurek podaje się z boczkiem lub kiełbasą wędzoną, a najczęściej białą kiełbaską. Link do filmu z przepisem
Dieta Rozdzielna i Zdrowie