Mięso było kruche, niezwykle delikatne. W sumie przebywało w piekarniku ok. 1,5h, jednak swoją kruchość zawdzięcza nocnemu moczeniu w alkoholu. Pasuje do dań z ryżu, kaszy czy pieczonych ziemniaków. Smacznego! Artykuł Polędwiczki wieprzowe w konfiturze jagodowej z jabłkiem, brzoskwinią, figą i rozmarynem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaObsmażone wsadzić na 10 minut do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po tym czasie owinąć polędwiczki boczkiem i obsmażyć krótko na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Podawać z pieczonymi ziemniakami (na które wkrótce będzie przepis) i masełkiem czosnkowym
TrufelkowoMasz w domu fileta, ale nie wiesz co z nim zrobić, bo tradycyjne pomysły ci się znudziły ? To spróbuj mojej wersji - filet z kurczaka a'la gyros, z pieczonymi ziemniakami zawijanymi w boczku (przepis na ziemniaki TUTAJ ). Mniam ! Na samą myśl robię się głodna :). Składniki ( na 4 porcje): 600 g piersi z kurczaka 4 łyżki oliwy lub oleju
Gotuj z Mąkądrugą stronę i smażyć kolejne 3-4 minuty. Usmażoną rybę wyłożyć na talerz i polać przygotowanym sosem kurkowym. Jako dodatków do swojego dania użyłam świeżych liści szpinaku i pieczonych ziemniaków. A teraz słów kilka o tym co będzie niezbędne do przygotowania tego dania. Z pewnością większość z Was, nie raz walczyła z rybą, która przywierała do patelni
Kuchnia w opałachJeżdżąc na rowerze po podwarszawskich miejscowościach czuję dym z ognisk. Znam zapach i smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Dlatego wiedziona zapachem kupiłam ogromne ziemniaki. Upiekłam je w piekarniku, miąższ wymieszałam z serem, a wierzch przykryłam kiszoną kapustą z tymiankiem i kminkiem. 2 duże ziemniaki ser ( u mnie owczy) pieprz sól kminek kiszona kapusta tymianek oliwa Ziemniaki
AZgotuj!Filet z kurczaka do tego zapiekany z pomidorem, czerwoną cebulą i mozzarellą. Mięsko jest pyszne, kruche, do tego pieczone ziemniaczki! Koniecznie musicie spróbować! Składniki (porcja na 2 osoby): 1 połowa fileta z kurczaka 1/2 średniej wielkości pomidora 1/2 średniej wielkości czerwona cebula 1/2 kulki mozzarelli sól pieprz papryka słodka papryka ostra 1 sos sałatkowy np. grecki 2 łyżki(...)wkładamy odrobinę masła, aby mięso nie przywarło do brytfanny. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30-35 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami ! Smacznego
Gotuj z Mąkąsól tymianek koperek wiórki kokosowe-opcjonalnie Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy w plastry, cukinię kroimy w grubą kostkę, cebulę kroimy dowolnie.Na patelnię wrzucamy w tej kolejności: boczek, cebula, ziemniaki, pieczemy do miękkości a potem dodajemy cukinię. Przyprawiamy i wykładamy na sałatę, posypujemy wiórkami
harrisamięsa w środku. Każdy kawałek mięsa smażymy po jeden raz z każdej strony. Mięso powinno mieć piękny jasno brązowo- złoty kolor. Gotowe! Tak przygotowane polędwiczki zazwyczaj podaję z pieczonymi ziemniakami w foli, z odrobiną masła i soli morskiej. Pycha
SMYKWKUCHNIdrugiego naczynia wsypujemy pokrojone ogórki i cebulę, dodajemy kukurydzę i fasolę. Polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy schłodzoną z pieczywem albo pieczonymi ziemniakami lub koprem włoskim . Wspaniale nadaje się na lunch do pracy albo rodzinne przyjęcie. Smacznego! Artykuł Sałatka ze świeżych ogórków, kukurydzy i fasoli pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plTakie zupy kremy są idealne na szybki obiad i zaspokojenie głodu. Zupa jest kremowa, pyszna i dodatkowo bardzo zdrowa. Polecam gorąco, pieczone ziemniaki idealnie nadają zupie charakteru. Zupa krem z topinamburu i pasternaku z chrupiącymi ziemniakami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieziemniaczki będą miękkie. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego. Wrzuć paprykę umytą i pokrojoną w kawałki, podsmażaj aż skórka się zacznie rumienić. Do papryki wrzuć pieczone ziemniaki i wymieszaj wszystko razem. Przed podaniem zetrzyj sporą ilość parmezanu i dodaj szczypiorku. Gotowe
Z Kuchni Do Kuchniwarto odwiedzić Gastropub. Po pysznych przystawkach przyszła pora na dania główne – zdecydowaliśmy się na pieczone żeberka w marynacie BBQ z aromatem whiskey, do tego wybraliśmy pieczone ziemniaki rozmarynowe i sałatkę colesław. Mięso było miękkie, bardzo dobrze zamarynowane, z dodatkiem dużej ilości sosu BBQ, co niestety nie zdarza się tak często jak powinno. Dzięki temu mięso
Taste and Cookczego podaje się taki zdrowy wiosenny sos? Do absolutnie wszystkiego. Dostaniemy go nawet do sznycla czy sztuki mięsa, ale tradycyjne połączenie to albo wegetariańska wersja z jajkiem i pieczonymi ziemniakami, albo z mięsem zamiast jajek. Gdzie można spróbować takiego przysmaku? Absolutnie w każdej tradycyjnej knajpie a jest ich w mieście bardzo wiele, bo mieszkańcy naprawdę się tam stołują. Nazywa
Ugotowane pozamiataneminut. Następnie miksuję na gładki sos blenderem. Na talerzu układam szpinak, polewam sosem, układam owoce i płatki migdałów. Na tak przygotowaną sałatkę układam smażony ser. Propozycja podania: ziemniaki pieczone w panierce
JejKuchniaposiekaną pietruszkę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 8-10 minut. Gotową zapiekankę przekładamy na talerze i dodajemy pokrojone oliwki. Podajemy z ulubionymi dodatkami - np. pieczonymi ziemniakami lub batatami i tzatzikami (jogurt+czosnek+starty zielony ogórek i przyprawy). Smacznego! 1 porcja gyrosa - 430 kcal - białko - 34 g - tłuszcze - 30 g - węglowodany - 6 g - błonnik
Moje Kuchenne Rewelacje