wody lub rumianku. Innego zdania jest Brasileiro. Nie wolno chodzić spać bez małego co nieco, szczególnie kiedy zaczyna ssać w brzuszku. A najlepsze "co nieco" to coś słodkiego, zdrowego i banalnie prostego. Wczoraj wybór padł na deser owocowy jego dzieciństwa czyli Tropicalia. Składniki:pół gruszkipół jabłka pół banana 2 plastry ananasa2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki
Smaki BrazyliiZdaniem Brasileiro podstawą zdrowego odżywiania jest kilka łyżek fasoli dziennie. Jeśli Brasileiro czuje się osłabiony to wie, że to dlatego iż jego organizmowi nie dostarczono prawdziwych składników, a do takich właśnie należy fasola, której kilka odmian Brazylijczycy spożywają na co dzień:feijão preta czyli fasola czarna (ta z której przygotowujemy feijoadę), feijão mulatinho czyli tzw. fasola brązowa, raczej niedostępna
Smaki BrazyliiMałe włoskie pierożki, kształtem przypominające nasze wigilijne uszka idealnie nadają się na sałatkę. Sałatki mają taką zaletę, że cokolwiek do nich damy, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku – zawsze się udają i za każdym razem są niepowtarzalne. Tak, jak proponowana sałatka z tortelloni. Składniki: - 2 opakowania tortelloni z dowolnym nadzieniem- mała czerwona papryka- 1 pomidor (obrany)- 3 ząbki czosnku- pęczek szczypiorku
mojewypiekiinietylkosłodko, ale zdrowo – ciasteczka owsiano bananowe. Kolejna porcja łakoci, które dostarczą nam nie tylko kalorii, ale cennych składników i witamin. Składniki: - 2 szklanki płatków owsianych- 1,5 szklanki mąki tortowej- 0,5 szklanki cukru białego (lub brązowego)- 0,5 szklanki cukru pudru- 2 banany- 1 jajko- 175g masła- 150g orzechów laskowych- 0,5 łyżeczki soli- płaska łyżeczka proszku
mojewypiekiinietylkodnia, ale wcale nie jest powiedziane, że tylko zaczynamy dzień od niego. Pożywny, orzeźwiający będzie tak samo pysznym dopełnieniem na zakończenie każdego dnia. Wystarczy klika minut i mamy gotowy, zdrowy napój do posiłków… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Koktajl „Radość o poranku” appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoBędzie pysznie, zdrowo i kolorowo. Sałatka Waldorf. Jest to, moim zdaniem… i nie tylko, genialny sposób na podanie niezbyt może lubianego i docenianego w naszej kuchni warzywa, jakim jest seler. Dobór odpowiednich składników, a mianowicie jabłek i orzechów włoskich (bez tych składników nie może się obejść) sprawia, że seler wchodzi na wyżyny smakowe, uszlachetniony właśnie przez te dodatki. Składniki
mojewypiekiinietylkoprocedury opieki nad grzybkiem, w właściwości zdrowotnych, przepisów kulinarnych znajduje się na stronie Grzybek tybetański kefirowy. Wytrwałym i dociekliwym polecam lekturę, a ja zacytuję jedynie sposób przygotowania kefiru:„Aby zdrowo hodować grzybka i efektywnie produkować kefir z jego ziaren należy unikać kontaktu z metalem, a używać wyłącznie przedmiotów szklanych, plastikowych lub drewnianych. Do tego celu potrzebne są tylko:Starter ziaren
mojewypiekiinietylkoRybnym królem w kuchni kaszubskiej jest śledź- łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw. Prezentuję więc tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub w postaci śledzi w sosie pomidorowym z cebulą. Bajecznie pyszne, proste w przygotowaniu, są bardzo lubiane i popularne nie tylko na Kaszubach, ale w całej Polsce. Ten przysmak
Smakowity Blog Kulinarnychcieli otwierać okien, by nie stracić tego zniewalającego aromatu. W mgnieniu oka przenosimy się do świata aromatów, smaków i kolorów. Budzą się w nas Greckie korzenie... Lekko i apetycznie, zdrowo i kolorowo, aromatycznie i nie za drogo - czy to nie brzmi jak kulinarny ideał? Pora chyba dać się uwieść. Nas zapach z piekarnika zniewolił. Serca podbite, umysł zawładnięty, wszyscy najedzeni
Wypisz WymalujMamy okrutne upały. Nie chce mi się ani gotować, ani jeść, i nie tylko mi. Dzieci tez funkcjonują na warzywach i owocach. Podobno to zdrowo i smakowicie :) Dzisiaj postanowiłam na obiad przygotować sobie sałatkę typu greckiego. Pożarłam cała michę i zadowolona poszłam na plac zabaw z dziećmi :)Grecka Sałatkaporcja dla jednej wygłodniałej Wiewióry:1 dojrzały pomidor, pokrojony na spore
Dzieje kuchennej Wiewiórysłodycz wyjątkowy! bardzo pyszny i zdrowy. Przepis poznałam będąc na warsztatach w kolorze pomarańczowym. Tam robiliśmy z tej masy spody do tarteletek z persymoną. Ja wczoraj ukulałam z niej trufelki. Córci bardzo smakowały i mi również.Witariańskie słodkie kulkipo 1,5 kubka daktyli i orzechów włoskich2 łyżki karobu lub kakaoWszystkie składniki blendujemy na pył. Z powstałej masy
Dzieje kuchennej Wiewióryśniadanie, deser, podwieczorek czy lekka kolację. Lekko i pysznie, sezonowo, truskawkowo ale przede wszystkim bardzo zdrowo!!! bezglutenowo, bezmlecznie i bez cukru. Moje dzieciaki były zachwycone!Pomysł podpatrzyłam w ekscentrycznym parowarze, troszkę go zmodyfikowałam, część musu stała się lodami a drugą zjedliśmy tak po prostu :) idealna alternatywa dla nadmiaru ugotowanego ryżu
Dzieje kuchennej Wiewiórypowłoka non-stick Granitium gwarantuje, ze : patelnię będziemy używać do końca świata i jeden dzień dłużej, bo ma wyjątkowo długi okres użytkowania ugotujemy szybko i zdrowo- żegnaj zbędny tłuszczyku!nawet jak nieopatrznie posrysujemy powierzchnię nożem czy widelcem, to i tak się nic nie stanieprzy ręcznym myciu, nie będziemy musieli szorować, bo to, co ewentualnie się
Mia Cucina SofietaZdrowy, bez góry utwardzonego tłuszczu i własny!, taki będzie nasz krem. Solidna porcja magnezu i kwasów omega 3 postawi was na nogi. Przedstawiam wam autorski przepis na krem czekoladowy o idealnej konsystencji i naturalnym smaku. Czas przygotowania: 15minut + schładzanie w lodówce na nocSkładniki:1,5 tabliczki czekolady deserowej bądź gorzkiej 100gr1 tabliczka czekolady białej 100grŁyżka miodu3 łyżki oleju
Kuchnia PROzdrowotnaNiedziela to dzień w którym... odpoczywamy! i dlatego też w tym dniu możemy sobie pozwolić na ciut więcej, nie będzie to skrajność a zdrowy i pyszny kompromis. Klasyczne tiramisu pozbawimy jajek i ukochanej kawy dzięki czemu trafi do większej ilości osób a wielbiciele kawy zawsze mogą zmodyfikować przepis. Myślę jednak że smak truskawek na winie osłodzonych brzozowym cukrem godnie zastąpi
Kuchnia PROzdrowotna