odczucia mogę określić jako przyjemne: bez szczypania i mrowienia, po prostu błogość.Kiedy zmyłam preparat moja skóra stała się świeża i napięta. Zaobserwowałam, że zniknęło zmęczenie i niezdrowa szarość. Lekkie zaróżowienie odmłodziło ją widoczniePo kilku godzinach od zmycia maski, skóra jest nadal jedwabista w dotyku, jak po użyciu dobrego kremu.Jestem zadowolona z możliwości
Codzienna kuchnia niecodziennaschować do chlebaka, ale również owinięte ściereczką.Jak wykorzystuję je?Przygotowuję z nich na przykład tortillę...Przepis dorzucam do akcji Odchudzamy nasze dania, gdyż jest to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Piekąc mniejsze placuszki możemy ich użyć zamiast chleba czy bułek kupionych w sklepie. Spróbujcie, na pewno Wam zasmakują takie kanapeczki :) Przygotowanie takich placków nie jest
Codzienna kuchnia niecodziennaodpocznie,w ciepłym gniazdku sobie spocznie.Miejsca długo nie zagrzeje,coś mu się na głowę leje.Głośno śmieje się baranek:To już Lany Poniedziałek![źródło:http://www.zyczeniawielkanocne.org/]Kochani, życzę Wam zdrowym, pogodnych i spokojnych Świąt. Te piękne zdjęcia otrzymałam od fotografa Dar1930 za co bardzo dziękuję
Codzienna kuchnia niecodziennaszczypiorek. To nic, że spod folii, ważne, że świeże i bez chemii. Echhh...pomarzyć...Typowo wiosenne śniadanie kojarzy mi się z twarożkiem i nowalijkami. Zdrowych nowalijek brak, więc trzeba wymyślić coś innego ;)Bułeczki piekę raz na dwa - trzy dni. Przez taki czas zachowują świeżość i są smaczne. Nie trzeba robić tego codziennie
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj zapraszam na sałatkę, która nazywam "zielony dobieraniec". To jest moja ulubiona sałatka. Nie wymaga zbyt wiele pracy. Jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa. Idealnie nadaje się na letnie przekąski, gdyż może postać w lodówce kilka dni bez obaw, że się "zestarzeje". Produkty układamy warstwami, najlepiej w przeźroczystej misce. Wtedy piękne wygląda na stole. Nie zalewamy
Codzienna kuchnia niecodziennaWszystkim firmom bardzo dziękujemy :)A oto pozostali nasi sponsorzy i ich prezenty - kolejność losowa :)Anielskie PrzysmakiFirma oferuje wspaniałe miody, soki, konfitury. Prawdziwy raj dla łasuchów i wielbicieli zdrowych produktów.Udało mi się "upolować" podczas loterii te smaczne skarby :)Kontakt z Panią Moniką od pierwszego dnia był niezwykle serdeczny i profesjonalny. Jestem pewna, że nasza znajomość
Codzienna kuchnia niecodziennaprzykład mamy małe dziecko i chcielibyśmy odessać powietrze z pojemnika nie budząc przy tym malucha.Podsumowując:Z czystym sumieniem mogę polecić ten zestaw każdemu, komu zależny na zdrowym i praktycznym przechowywaniu żywności. Wykonany jest solidnie i estetycznie, a jego używanie proste i intuicyjne. Bardzo łatwo utrzymać pojemniki w czystości, nadają się również do mycia w zmywarce
Codzienna kuchnia niecodziennasię bowiem lodowatego ciasta do piekarnika :)Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut, aż do lekkiego zrumienienia.*Melasę można kupić na stoiskach z tzw. zdrową żywnością (lub spróbować zastąpić ją brązowym cukrem muscovado - jak podaje autorka).Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennastrukturę zbliżoną do twardszych galaretek w cukrze. Można go wykorzystać do dekoracji ciast lub jako odświeżającą oddech przekąskę. Taki imbir można kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja jednak wolę sama go zrobić :)Syrop przelewamy do wyparzonych buteleczek i przechowujemy w lodówce. Przyda się, kiedy zmarznięci będziemy przygotowywać herbatę - wystarczy wlać do niej
Codzienna kuchnia niecodziennamogłam się doczekać, aby móc się do nich dobrać ;) Uwielbiałam gruszki z kompotu i do dziś pamiętam ich smak :) Gruszki są bardzo zdrowymi owocami, bo poza tym, że wspierają dobre trawienie, to obniżają ciśnienie krwi. I nie jest prawdą, że są ciężkostrawne - wręcz przeciwnie. Można je podawać nawet bardzo małym dzieciom bez obaw
Codzienna kuchnia niecodziennaMiguel w Madrycie. Targ ten to miejsce mające na celu zebranie całej najlepszych firm gastronomicznych w jednym miejscu. Mają tu być zarówno mini-restauracje (40 lokali) podające ekologiczną, zdrową żywność lokalną i kuchni narodowych, sklepy z potrawami i produktami z całego świata.Będzie więc można zarówno skosztować smakołyków na miejscu, jak i zakupić składniki i zanieść je do domu
WojnaNaSmaki.plDlaczego eksperymentuje bezglutenowo, bo przecież ani ja ani nikt z moich domowników nie jest chorych na celiakię? Buszując po stronach o zdrowym odżywianiu natknęłam się na artykuł o książce „Pszeniczny brzuch” Dr Wiliama Davisa i to o czym tam przeczytałam bardzo do mnie przemówiło. W trosce o zdrowie swoich najbliższych...Chleb bezglutenowy ryżowo jaglano gryczano kukurydziany
Nie Bo Piekłobyć mama, zadaje pytanie swojej gawiedzi „jaką zupę mam jutro ugotować?”. A przecież chodzi o to, że czasem to już nam pomysłów...Zupa pieczarkowa, smaczna, tania, zdrowa is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo PiekłoListopad był dla mnie bardzo chorowity. Zaczęło się już pod koniec października, a do dzisiaj nie mogę powiedzieć, że jestem zdrowa. W samym listopadzie byłam aż dwa tygodnie na zwolnieniu i niestety pierwszy tydzień grudnia spędzam również w domu. Mam tego już szczerze dość. Początkowo czułam się tak źle, że nawet gotować mi się nie chciało i prawie
Ratunku obiadPesto z liści z rzodkiewki, to doskonała wegańska alternatywa dla wszystkich tych, którzy lubią zjeść zdrowo i smacznie. Ma ono obłędnie zielony kolor (idealny z okazji dnia Św. Patryka :D), a olejki eteryczne występujące w listkach nadają niespotykanego ostrego posmaku. Idealne do wykorzystania z makaronem, do sałatek, jako pasta do pieczywa, czy po prostu zdrowy dip do warzyw.Składniki
Food Square