Wystarczy dodać do zwykłej wody kilka składników, by zamieniła się w oczyszczający z toksyn napój, który pomaga na płaski brzuch, a przy tym jest niezwykle orzeźwiający
WiszniówkaMały Krzyś uważał, że roślinożercy mają mniej siły od mięsożernych. Wszystko się zmieniło, kiedy osobiście poznał moc warzyw, ukrytych w sałatce.Przed Wami wiosenna sałatka z
Wiszniówkaoczu, jak i dla podniebienia ” – ma rację! Takie risotto z dodatkiem buraczków nie tylko pięknie wygląda, ale i smakuje fenomenalnie! Jest świetnym pomysłem zarówno na zdrowy, smaczny obiad, jak i kolację na ciepło. Proponowany przez Jacka Monroe groszek zastąpiłam kiełkami lucerny, które w ostatnim czasie coraz częściej goszczą na moim talerzu. Koniecznie spróbujcie! No a potem dajcie znać
Ostra na SłodkoW ostatnią sobotę pojechaliśmy z dziećmi na podwarszawską Farmę Dyń. Wróciliśmy obłowieni w dynie i trzeba było coś z nimi zrobić. Oczywiście, Karolina miała pomysł
Kulinarne InspiracjeBakłażany w takiej postaci mogłabym jeść bez opamiętania! Połączone z czerwoną cebulą, pomidorami i ostrą papryczką są po prostu pyszne. Pierwszy raz jadłam to danie w
Kulinarne InspiracjeSzybki, lekki oraz zdrowy wegetariański obiad. Penne razowe z pieczarkami, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i prażonymi ziarnami słonecznika. Składniki na 2 porcje: 100 g razowego makaronu penne 120 g pomidorków koktajlowych 150 g pieczarek garść rukoli garść natki pietruszki 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki masła klarowanego 30-40 g sera typu parmezan lub dziugas sól, pieprz Makaron ugotować
Moja Galeria SmakuMoja propozycja na zdrowy wiosenny obiad. Bazą zupy są liście szpinaku i rzodkiewki. Zupę doprawiłam aromatycznymi przyprawami, czosnkiem i zieleniną i podałam z pikantnymi grzankami. Składniki: duża garść liści rzodkiewki 1 woreczek mrożonego szpinaku (może być puree) lub 150 g świeżych liści 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego kawałek pora 3 ząbki czosnku 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka
Czerwień i błękit Burgery to od kilku sezonów kulinarny hit Warszawy, a może nawet całej Polski. W stolicy co rusz pojawiają się serwujące je
Kulinarne Inspiracjelodowej Witam moi drodzy czytelnicy :) Dzis pokaze Wam kochani przepis na smaczna salatke, ktora robie bardzo czesto na sniadanie, kolacje a czasami dodaje ja rowniez do obiadu. Jest zdrowa, smaczna i pelna witamin. Zachecam do zrobienia jej i sprobowania. Salatka jest bardzo latwa do zrobienia i malo czasochlonna. ZACZYNAMY !!!! SKLADNIKI: - salata lodowa -kukurydza
PychaDaniaMoja Paella mało ma wspólnego z oryginalną potrawą hiszpańską, ponieważ ryż zamieniłam na kaszę, fasolę i groszek na cukinie i marchewkę jedynie, co zostało to szczypta
pieprzny smaczekTo danie wymaga trochę pracy, ale warto poświęcić pół godzinki na przygotowanie (kolejne pół godziny zajmie pieczenie). Jest pyszne, zawiera minimalną ilość tłuszczu, chude mięso
Kulinarne InspiracjeLekkie, chrupiące, pieczone kotleciki z kaszy jaglanej. Możemy podać je jako przekąskę albo na obiad. Jem zdrowo: Pieczone kotlety z kaszy jaglanej Drukuj przepis Składniki 1 szklanka kaszy jaglanej 1 kostka twarogu półtłustego 8 czarnych oliwek 5 suszonych pomidorków (z oliwy) 1 średnie jajko 4 łyżki mąki owsianej (może być pszenna) 1 czerwona cebula 1 łyżeczka klarowanego masła
CoolinarniePLWitajcie! Lubicie mięso z królika? ja szczerze mówiąc jadłam go dopiero pierwszy raz w życiu. Zrobiła go moja babcia według swojej starej receptury i moim zdaniem
Tanio szybko zdrowokotleciki.Kasza gryczana z sosem grzybowym stanowi bardzo smaczny duet smakowy.Zastąp grzyby pieczarkami dostępnymi przez cały rok,dodaj ugotowaną kaszę i gotowe.Do tego ulubiony sos,surówka i znakomity zdrowy, jarski obiad gotowy. Składniki: 150-200 g ugotowanej kaszy gryczanej 150g pieczarek 1 cebula sól.pieprz 2 jajka 2-3 łyżki kaszy manny lub bułki tartej olej do smazenia tarta bułka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Krupnik z kaszą jęczmienną... Gęsta, sycąca zupa. Dodatek aromatycznej kaszy jęczmiennej. Pyszny i zdrowy początek obiadu. Zapraszam! Składniki: Duża marchewka; Biała część pora; 1/4 korzenia selera; 1 średnia pietruszka; 1 liść laurowy; 3 ziarna ziela angielskiego; 5 średnich ziemniaków; 100 g kaszy jęczmiennej; 2,5 litra zimnej wody; 1 łyżka ulubionej przyprawy do zup np. vegety lub np. 2 kostki
Gospodyni Miejska