zapiekany kurczak - 1627 przepisów (strona:87/109)

Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 138

idzie – oszczędzamy swój czas i energię ( zarówno naszą jak i elektryczną ). Patelnia ta pozwala nam nie tylko na smażenie, duszenie, czy gotowanie naszych potraw, ale również ich zapiekanie w piekarniku, razem z pokrywą! Wykonana z hartowanego i polerowanego, żaroodpornego szkła, służy do energooszczędnego gotowania/pieczenia w temp. do 250 °C. Jest to ogromne udogodnienie dla każdego kucharza. Wszystkie naczynia WOLL(...)wszystko wyszło jak na załączonym obrazku, powiedziałabym – książkowo Kochani! Poza wyżej pokazanymi potrawami testowymi, na patelni WOLL , robiłam ogrom mniejszych, czy też większych dań i potraw. Był kurczak obsmażony i podpieczony w piekarniku rozgrzanym do 200st. przez 30 minut Były sosy, kotlety, odsmażane ziemniaczki, po różnego rodzaju placki, itp. Wszystkie przepisy z wykorzystaniem tej patelni, będę oznaczała na blogu

NiePieprz.pl
Zapiekanka Chicken Tetrazzini oraz kilka słów o dobrej patelnii. 212

doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka (dodać jej tyle, by sos był pikantny). Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć.  Wrzucić na patelnie pokrojoną w kostkę mozzarellę, kurczaka oraz spaghetti. Połączyć. Wierzch posypać tartym żółtym serem. Zapiekankę wstawić do piekarnika (odpiąć rączkę) i piec przez 20 minut w temperaturze 170 stopni bez przykrycia (choć pokrywka także nadaje się(...)frittatę, placuszki z dyni, i byłam zaskoczona tym, jak długo jeszcze po wyłączeniu palnika, patelnia trzymała wysoką temperaturę, wręcz całość jeszcze dłuższą chwilę skwierczała.   No i ta możliwość zapiekania w piekarniku do 250 stopni - zarówno z pokrywką, jak i bez. REWELACJA. Oszczędność. Ułatwienie i usprawnienie życia.  Komfort odpięcia rączki to także fajna rzecz przy utrzymaniu porządku w szafkach

Poezja Smaków - blog kulinarny
SATAY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY + test patelni WOLL SZAFIR INDUKCJA 140

Tajemnicą nie jest, że uwielbiam kuchnię orientalną , ani to, że chili najchętniej dawałabym do wszystkiego ;) To właśnie podczas przygotowywania potraw kuchni indyjskiej, tajskiej i chińskiej czuję

Ostra na Słodko