zapiekanka - 10615 przepisów (strona:233/708)

Dania z jajem na codzień- czyli 23 jajeczne przepisy 167

manną 3. Muffiny jajeczne ze szpinakiem 4. Omlet ze szpinakiem 5. Jajka faszerowane pastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 7. Panierowane jajko w koszulce 8. Zapiekanka brokułowa z jajkami 9. Pizza z jajeczną osłonką 10. Kotlety jajeczne z ryżem i szczypiorkiem 11. Zupa chlebowa z jajkiem w koszulce 12. Zapiekanka jajeczna 13. Jajka zapiekane w sosie

Tradycyjna Kuchnia
Restaurant Week oraz Festiwal Smaków Food Trucków 163

nadchodzącej edycji udział weźmie blisko 20 restauracji na kółkach, reprezentujących kuchnię z najróżniejszych zakątków świata. Wśród serwowanych dań znajdziemy zarówno dobrze znane wszystkim burgery wołowe, chrupiące frytki belgijskie, domowe zapiekanki, jak również wiele innych kulinarnych niespodzianek. Restauracje na kółkach przyjadą z wielu miast Polski. Festiwal jest świetną okazją do poznania różnorodnych smaków oraz spędzenia czasu z przyjaciółmi i rodziną(...)Szczecin Kiedy: 22 i 23 października Godzina: 12-20 Wstęp: Bezpłatny Lista Food Trucków: Belgijki - Frytki duże, grube i chrupiące  - frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Kultowe Zapiekanki  - 50 cm klasyki polskiego street food-u gofreak  - gofry na wytrawnie i słodko West Coast Toast  - tosty Fresh Donuts  - amerykańskie pączki z dziurką:) Kill Grill Burger

Atlas Smaków
Gulasz wołowy z wolnowaru 149

Zapewniam Was, że jeszcze nie jadłam tak pysznego gulaszu jak ten gotowany w wolnowarze. Wołowina jest tak miękka, że rozpływa się w ustach, a smak jest

kuchnia doski
Światowy Dzień Żywności - 16 października 2016 150

działanie i możliwości techniczne produktów oraz pomogą wybrać model najlepiej dostosowany do potrzeb klienta. A teraz Kulinarne przygody Gatity zapraszają Was na banalnie prostą do zrobienia resztkową zapiekankę przygotowaną z tego co znajdziemy w lodówce. Został Wam makaron z poprzedniego obiadu ? Dzieci nie zjadły całej wędliny ? Został kawałek sera ? Oto przepis na pyszny obiad czy ciepłą kolację(...)produktów, których nie zjedliśmy wcześniej i pewnie wylądowałyby w koszu. Resztkowa zapiekanka makaronowa z  szynką Czas przygotowania :  45 minut Składniki: 3 szklanki ugotowanego makaronu, u mnie rurki 200 g dobrej wędzonej szynki 150 g starego żółtego sera 200 g jogurtu typu greckiego 200 g śmietany 18 % 2 jajka pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka mięsno-grzybowa z purée z ziemniaków (Sformato di carne, funghi e purè di patate) 191

jesienny, rodzinny obiad proponuj ę  Wam pyszn ą zapiekankę składającą si ę  z dwóch warstw. Z zewnątrz kremowe purée z ziemniaków i marchewki, a pod nim aromatyczne ragù z mięsa mielonego i grzyb ó w. Danie, które jest uczt ą  dla podniebienia(...)wykładamy na dno formy do pieczenia. Purée układamy na mięso za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego sac à poche. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 40-50 minut.   **** PREPARAZIONE Fate rosolare gli scalogni tritati con 2 spicchi d'aglio. Aggiungete la carne di manzo e cuocetela

La grande e la piccola cuoca
Zapiekanka z porem 181

Zapiekanka makaronowa z porem i innymi abstrakcyjnymi dodatkami, z którymi tak naprawdę można eksperymentować. Orzechy włoskie zastąpić ziemnymi, żurawinę rodzynkami, dynię słonecznikiem. Nieskończona liczba możliwości :) 1/2 szklanki makaronu w kształcie ryżu 1 por 3 łyżki żurawiny 2 łyżki orzechów włoskich 2 pomidory 2 małe żółte papryki 3 łyżki pestek dyni 1 jajko 1 szklanka passaty pomidorowej 30 gram sera mozzarella(...)pokroić w ósemki, a każdą ósemkę na trzy kawałki. Paprykę i pomidory dodać do makaronu, wymieszać. Jajko i przyprawy wymieszać z passatą.  Formę (25x35cm) wysmarować cienką warstwą oleju. Zapiekankę można nakładać warstwowo: makaron, na to por i zalać sosem lub też wszystkie składniki wymieszać i dopiero wyłożyć do naczynia. Na wierzch wyłożyć/zetrzeć mozzarellę. Całość zapiekać około

Czerwony Gupik
Piersi kurczaka z pomarańczami 133

Nigdy wcześniej nie jadłam mięsa w połączeniu z pomarańczami, więc musiałam spróbować. Troszkę się bałam co z tego wyjdzie i czy dzieci będą chciały jeść, ale

kuchnia doski
Pieczony udziec z indyka 126

Kochani, przepraszam za kilkudniową nieobecność, ale nie czuję się najlepiej i nie miałam ostatnio siły na pisanie. Za to dziś polecam przepyszny pieczony udziec z indyka

kuchnia doski
Pudding ryżowy gotowany w wolnowarze 130

Tym razem w wolnowarze zrobiłam deser, a dokładnie pudding ryżowy. Wyszedł rewelacyjnie i dzieci domagają się żeby dzisiaj zrobić znowu. No cóż...idę po ryż i

kuchnia doski
Dynowelove, czyli naleśnikowa lasagne 126

Pomysł na naleśnikową lasagne z dyni chodził za mną już od dłuższego czasu. Ostatecznie lasagne powstała. W okropnym chaosie :D W tym chaosie zrodziła się pyszna zapiekanka z dynią w roli głównej. Składniki: 1 średniej wielkości dynia piżmowa (ok. 2 kg) 4 średniej wielkości czerwone papryki 2 małe cukinie ok. 4 łyżki mąki z ciecierzycy 100 g sera jadel

Kucharzyca
Zupa z cieciorką i chorizo z wolnowaru 130

Przygotowanie tej zupy zajmuje zaledwie 20 minut i reszta robi się sama :) Nie trzeba doglądać, mieszać itd. Po 7-miu godzinach mamy gotowy obiad :) Dodatkowo pyszny

kuchnia doski
Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 174

Dziś chcę zaproponować pierś z kurczaka z przepisu mojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić

kuchnia doski
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 109

Sałatka już zjedzona, a ja zapomniałam wstawić przepis :) Szybciutko to nadrabiam, bo naprawdę warto. Sałatka wyszła bardzo smaczna i gorąco polecam :) Składniki: 200g ryżu 2 puszki

kuchnia doski
Kurczak z octem balsamicznym z wolnowaru 165

Nie wiem jak Wy, ale ja pokochałam gotowanie w wolnowarze (slow cooker). Mięso jest zawsze soczyste i aromatyczne. Dzięki wolnemu gotowaniu przyprawy wyczujemy w całym mięsie

kuchnia doski
Piersi kurze z sosem porowym 160

Bardzo dobre danie i szybkie w przygotowaniu. Następne danie Madziuni, dziękuję. Piersi kurze pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem ,pokruszoną kostką rosołową, papryką, polać odrobiną oliwy

Kuchnia Pokoleń