zapiekanka z warzywami - 2375 przepisów (strona:124/159)

Suflet warzywny 118

Jeżeli jeszcze nie jedliście takiego dania, to musicie je koniecznie przygotować i sprawdzić sami jakie jest ono smaczne. Suflet tego rodzaju zrobiłam po raz pierwszy, jestem

Smaki Ewy
Zapiekanka z makaronem i brokułem 351

 Propozycja dla miłośników brokuła, delikatnych i aksamitnych smaków. Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki

Kuchnia Pełna Pasji
Weganie nad morzem 204

jedzeniem nad morzem bywa różnie. Pozornie wydaje się, że wybór jest duży: smażone ryby, frytki, zapiekanki, kebaby, szaszłyki, gofry z bitą śmietaną… jednak z ich jakością bywa różnie, ale mimo wszystko turyści wypoczywający nad morzem są w stanie trafić na jedzenie dobrej jakości. A jak mają sobie poradzić turyści-weganie? Z pozoru sprawa wydaje się trudna, ale okazuje się(...)Tego typu produkty zdecydowanie ułatwią przygotowanie czegoś na szybko, kiedy złapie głód. Co prawda w większości są to produkty wysokoprzetworzone, dlatego dobrze jest uzupełniać je świeżymi owocami i warzywami, które zawsze powinny stanowić podstawę i które bez problemu można kupić na miejscu. Na szczęście blisko nas znajdował się taki stragan, gdzie każdego ranka można było kupić świeże warzywa: bób, fasolkę

Roślinna - blog wegański
Zapiekanka makaronowa z warzywami i boczkiem 160

Składniki: 30 dag makaronu (ozdobne kolanka) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 1 mały bakłażan 1 duży ząbek czosnku 50 dag gęstego przecieru

Qchnia po prostu
Zapiekanka warzywna z cukinii, bakłażana i pieczarek 237

Przepis z serii pokrój w 5 minut, ułóż w naczyniu, włóż do piekarnika i zajmij się czym chcesz. Danie idealne gdy czasu i wymyślnych składników brak

Pora na pora i pomidora
Odrywana (ślimaczkowa) pizza 139

Pizza trochę w innym wydaniu. Ciasto składa się z małych ślimaczków z farszem, które po upieczeniu można odrywać. składniki: 375 g mąki pszennej 25 g świeżych

Monia miesza i gotuje
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM, POREM I ŚMIETANĄ 142

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 1-1,2 kg z iemniaków, 35 dag boczku

JejKuchnia
Makaron ze szpinakiem 129

Po raz kolejny udowadniam, że moje szpinakowe fobie (kto śledzi bloga ten już o nich wie) odeszły już w zapomnienie. Przekonałam się do szpinaku już w

Bon appetit mon amie
Papryka pieczona 112

Grecji, Hiszpanii i oczywiście na Węgrzech. Należy do warzyw, które mają bardzo wiele zastosowań w kuchni. Zależnie od odmiany, nadaje potrawom słodki lub pikantny posmak. Jako jedno z nielicznych warzyw, papryka występuje również w postaci sproszkowanej przyprawy. Surowa, gotowana, pieczona, grillowana,marynowana,suszona,wędzona… jednym słowem w kuchni jest niezastąpiona. Papryka pieczona.       Składniki: - papryka czerwona (ilość(...)dobrą oliwą. Zakręcamy słoiczki, przechowujemy w lodówce. Jak długo? Trudno mi powiedzieć, bo bardzo szybko znikają. Papryka pieczona sama w sobie jest wspaniała. Można ją dodawać na kanapki, do zapiekanek, sałatek, wszelkiego rodzaju rolad mięsnych, rybnych… i nie tylko. Pieczenie uwydatnia bogactwo jej aromatu, zachowując jednocześnie piękną barwę. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Papryka pieczona appeared first

mojewypiekiinietylko
Cannelloni z mięsem pod beszamelem 165

lyzeczke cukru i lyzke octu baalsamicznego.Dolozyc posiekac oregano ,bazylie lub rozmaryn-co lubisz najbardziej patelnie z sosem przykryc przykrywka i gotowac ,az warzywa zmiekna.Im dluzsze gotowanie,tym smaczniejszy sos.Gdy warzywa zmiekna sos zblendowac do mielonego miesa dodac jajko ,sol pieprz i bardzo dokladnie wymieszac na drugiej patelni rozgrzac maslo ghee i zeszklic pokrojona w drobna kostke cebule i czosnek.Dolozyc mielone(...)szczelnie pokryc wszystkie cannelloni,w innym wypadku rurki wyschna i pozostana nieupieczone startym na tarce parmezanem oblozyc rownomiernie cala zapiekanke piec w 200°C 30-40 minut,do zrumienienia zapiekanki                                                ZYCZE SMACZNEGO ! UWAGI:do przygotowania potrawy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką 136

Jesień i zima to dla mnie czas kiedy najczęściej przygotowuje szybkie, pożywne i aromatyczne gulasze oraz zapiekanki. Wiosną i latem wolę lekkie dania takie jak sałatki czy zupy krem. Przepis na dzisiejszy gulasz z ziemniakami, groszkiem i czerwona fasolką powstał dość spontanicznie po przejrzeniu zawartości szafek i lodówki. Użyłam do niego groszku mrożonego ale taki konserwowy też spokojnie się nada(...)będzie już lekko podsmażona wrzucamy ziemniaki i chwilę podsmażamy. Dolewamy rosół i gotujemy aż ziemniaki będą al dente. Do wpół miękkich ziemniaków wrzucamy mrożony groszek i gotujemy aż oba warzywa będą miękkie. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolkę i dokładnie mieszamy. Powstały sos zaprawiamy śmietaną oraz mąką by był gęstszy. Doprawiamy solą, czerwonym pieprzem oraz natkę pietruszki. Smacznego! Przepis dodaję

Życie ze smakiem
Pizza makaronowo- serowa 146

Pomysł na takie przygotowanie "pizzy" wpadł mi do głowy zupełnie przypadkiem... jak okazało się, że ugotowałam zbyt dużą ilość makaronu :)  Nie jestem osobą, która wywala

Kuchnia w czekoladzie
Parmezan - skład, historia, produkcja 175

parmezanu sięgają XI wieku, kiedy to został wyprodukowany po raz pierwszy przez Benedyktów i cystersów. źródło: sport.pl Parmezan nadaje się zarówno jako dodatek do różnego rodzaju potraw m.in. pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniej konsumpcji. Jest znany na całym świecie. Dojrzewa ok. 24 miesiące, nie wymaga pasteryzacji. Zazwyczaj produkowany jest w postaci dużego, ważącego ok. 40 kg kręgu. Najlepszy parmezan(...)się w granicach 8-10 euro. Z CZYM PODAWAĆ Parmezan jest najlepszym dodatkiem do wina. Swoim doskonałym smakiem może uwiecznić dania z sałat, makaronów czy mięs. Jest doskonały do warzyw i owoców, np. gruszek lub jabłek. Starty parmezan idealnie nadaje się do zup, risotto, spaghetti. źródło: smakizycia.pl WARTOŚCI ODŻYWCZE W parmezanie mamy mnóstwo wzbogacających nasz organizm witamin i minerałów. Począwszy

Gotuję Testuję
100 przepisów na Sylwestra 1312

jajkiem sadzonym Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kaszy pęczak, z kabanosem, rukolą i serami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico Sałatka(...)serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą

Moja smaczna kuchnia
Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową 167

Lazania dość rzadko gości na naszych stołach, bo wydaje się trudna w przygotowaniu i wymagająca azbestowych rączek, którymi układamy gorące płaty lazanii czy robienia kilku rzeczy

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania