zapiekanka z makaronu - 2548 przepisów (strona:112/170)

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym 101

Ostatnio naszło mnie na zapiekankę z mięsem mielonym. Wyszła bardzo smacznie. Przepis poniżej. Składniki: 0,7 kg zmielonej szynki  0,2 kg sera gouda 0,2 kg sera mozalerra żółty  mały przecier pomidorowy  0,5 kg makaronu (np. muszelki) 2 łyżki jogurtu naturalnego  pół cebuli  ząbek czosnku  przyprawy według uznania (majeranek, zioła prowansalskie, papryka(...)rozkładamy połowę sosu z mięsem mielonym. Wszystko przysypujemy cienką warstwą serów mozzalella (żółtym) i gouda. Następnie znów nakładamy resztę makaronu, sos z mięsem i na wszystko przysypujemy resztą sera. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zarumienienia sera. Smacznego! U mnie zapiekanka zniknęła w jeden dzień. Jest to dosyć prosty i w miarę tani przepis. U mnie wszystkim smakowało. Po jedzeniu

Jak u mamy
Zapiekanka makaronowa z pomidorami 243

połowę makaronu i polej połową sosu. Przemieszaj. Posyp połowa startego na dużych oczkach sera żółtego. Wysyp resztę makaronu i polej resztą sosu. Delikatnie przemieszaj górę. Posyp serem.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160stC. Piecz 30-35 minut do zrumienia sera. Moją zapiekankę przetrzymałam zbyt długo (ponad 40 minut), więc troszkę się przypaliła. Ale i tak była pyszna. Smacznego

Anioszek w kuchni
Lazania z kurczakiem i pieczarkami 200

płaty makaronu. Wyłożyć połowę sosy pomidorowego. Posypać serem żółtym (2/3 całej porcji). Ponownie ułożyć płaty makaronu, pozostały sos pomidorowy i układamy trzecią warstwę, makaronu. Posypujemy pozostałą częścią żółtego sera. Na wierzchu układamy ser mozzarella po całej zapiekance. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy pod przykryciem przez 20 minut oraz dodatkowo 10 minut bez przykrycia. Smacznego

Kulinarne przygody
Komosa ryżowa - z czym to się je ? 160

wody lub bulionu czas gotowania to koło 15 - 18 minut Zastosowanie jako zamiennik ryżu lub kaszy (zwłaszcza kuskus i bulgur); może też zastępować makaron i ziemniaki jako dodatek do dań głównych do przygotowywania musów owocowych do zapiekanek warzywnych lub mięsno-warzywnych doskonale sprawdza się jako dodatek do faszerowanych warzyw i kotlecików warzywnych lub mięsno-warzywnych zmiksowana z mlekiem i owocami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 124

Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka   Marta Panierowane kosteczki mozzarelli   Magdalena  Czekoladowy makaron z twarogiem   Marzena Kurczak w 40 ząbkach czosnku   z sufletem kukurydzianym     Marzena  Zapiekanka z serem korycińskim      A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Produkty marki Seitenbacher. 139

krewetkami, parmezanem i orzeszkami pinii. Jest to makaron kukurydziany, dzięki czemu ma specyficzny smak, którym charakteryzuje się również makaron gryczany.  Klasyczny to makaron z pszenicy durum, świetny jako baza wszystkich sztandarowych dań kuchni włoskiej, np. zapiekanek. 7) Bio oliwa z oliwek - tłoczona na zimno, extra virgin. Ma świeży, owocowy smak, rzadko spotykany w przeciętnych oliwach z supermarketu - lubię

Poranek na słodko
Zapiekanka z makaronem , boczniakami i polędwicą nad ogniem wędzoną. 120

najczęściej są to makaronowe zapiekanki, takie lubią najbardziej :) Dzisiaj zrobi ł am  z boczniakami i pyszną polędwicą nad ogniem wędzoną firmy Hańderek . Zapiekankę podałam z Remuladą Duńską Folwark . Obiad był pyszny :) Zapraszam :) Składniki : 300 g makaronu duże rurki 250 g boczniaków 2 cebulki 1,5 szklanki startego żółtego sera sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy Angielskiej Roleski

Sama słodycz i szczypta chili
Warsztaty z Ramą „Smaż jak szef kuchni” pod okiem Pascala Brodnickiego 224

uprzejmościach i przedstawieniu nam właściwości nowego produktu, przystąpiliśmy do dzieła. I takim też sposobem powstały: Cappuccino z grzybów leśnych i dachówką z parmezanu Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym Perliczka duszona w cydrze z zapiekanką z kalafiorem i cebulą Wszystkie dania były przepyszne i postaram się je kiedyś odtworzyć w warunkach domowych. Chociaż może być to trudne, gdyż

karmelowy
Przepisy na dania z ryżem 135

Risotto z kurczakem i dynią Kurczak po chińsku Zapiekanka ryżowa z jabłkami i kurczakiem Zobacz także: Przepisy na zupy Przepisy na makarony Przepisy na desery

Wiem co jem
Zapiekanka z makaronu / Casserole with pasta 148

studzimy. Potem makaron podsmażamy na patelni, jak makaron zacznie się zarumieniać wylewamy roztrzepane jajka z przyprawami. Mieszamy dokładnie tak by mieszanina pokryła cały makaron. Trochę podsmażamy i dodajemy ser. Smażymy do rozpuszczenia się sera i przewracamy zapiekankę na drugą stronę. Podsmażamy do zarumienia się. Do smaku polewamy zapiekankę ketchupem, smacznego! Możemy zrobić zapiekankę w wersji mięsnej na przykład z: boczkiem

Projekty ze smakiem
Zapiekanka makaronowo-warzywna 230

Szybkim, prostym i pysznym sposobem na obiad jest zapiekanka. A latem, gdy moc świeżych warzyw, aż grzechem byłoby z nich nie

Kolorowy Przepisownik
ZAPIEKANKA GRECKA PASTICIO 194

zaopatrzyć się u nich w prawdziwe, dobre jakościowo produkty i pobawić się grecką kuchnią. Zapiekankę przygotowałam w formie ceramicznej również dostępnej w sieci sklepów Lidl. Gotowe danie podałam natomiast na talerzach z serii JUPITER- PORCELANA BOGUCICE .   Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 szklanki makaronu penne 1 puszka pomidorów krojonych szklanka startego żóltego sera natka pietruszki kilka gałązek świeżego oregano(...)jajko, rozbełtamy je. Doprawiamy solą,pieprze, i szczyptą mielonej gałki  muszkatołowej. * W naczyniu żaroodpornym układamy makaron, na to wykładamy starkowany ser, następnie  mięso mielone. Na wierzch wylewamy beszamel. Wykładamy pokrojone w plastry mozzarellę. Zapiekamy 15 minut w 170 st. Żeby zapiekanka nie rozpadała się podczas krojenia, zostawiamy  do delikatnego przestygnięcia przed podaniem. Z mojego przepisu wyszły

Z Majeczką w kuchni
Zapiekanka świderkowa z pieczarkami, oliwkami,  papryką i ... serem 140

masłem i przełożyłam do niego połowę makaronu z serem.   Rozłożyłam na nim oliwki i paprykę. Przykryłam plastrami sera. Następnie druga warstwa makaronu, oliwki i papryka, potem plastry sera. A na wierzchu rozłożyłam wiórki masła. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Kiedy ser zaczął się topić, wyłączyłam piekarnik a zapiekankę obsypałam posiekaną natką pietruszki. Bardzo smaczna

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania