We Francji sroda to dzien bez szkoly i przedszkola. Gdy tam mieszkalysmy mialysmy z Viki taka swoja tradycje i zawsze tego dnia spedzalysmy wspolny czas w
Przysmaki KarolkiKochani nadeszły święta. Jest Wielka Sobota i w naszych domach trwają gorączkowe przygotowania do uroczystego ich świętowania. Gotujemy jajka, ozdabiamy je, świecimy, przygotowujemy je do podania
Bernika - moj kulinarny pamietnikwspaniały rok. W ciągu tego roku mój blog został oglądany aż 145 tys. razy! Spośród 83 wpisów, najchętniej oglądaliście: 1. Zupa krem z pomidorów 2. Spaghetti z tuńczykiem 3. Tarta z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 4. Sałatka z wędzonym kurczakiem 5. Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem Jeżeli wśród Was znajdzie się osoba, która
Zgrabne Gotowanieurozmaiceniem zwykłego śniadania czy kolacji. Z kolei, gdy mają mnóstwo dodatków lub są kolorowe, tym bardziej zjada się je ze smakiem ze świeżym, chrupiącym pieczywem. A gdy jest to tuńczyk w innym wydaniu niż zwykle, to jeszcze bardziej zachęca mnie do konsumpcji. Ps. Przypominam o trwającej akcji „gotowanie za głosowanie” – swoje głosy możecie oddawać do piątku do godziny(...)prawy górny róg bloga) . Składniki: 150 g sera twarogowego półtłustego Puszka tuńczyka w oleju (185g) Pół pęczka szczypiorku 4 duże rzodkiewki Sól Pieprz Przygotowanie : Ser rozgnieść za pomocą widelca. Następnie dodać tuńczyka, pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Posolić oraz popieprzyć do smaku. Wymieszać całość na jednolitą masę. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpizzę z zielonym akcentem w postaci rukoli. Spód lekko uzdrowiłam, dodając do niej mąkę razową pszenną oraz otręby pszenne. Na wierzch wymyśliłam już jakiś czas temu, że dodatkami będą tuńczyk i rukola, tak więc plany ziściłam i dzisiaj przedstawiam Wam przepis na to cudeńko. Składniki na 2 pizze: Ciasto: 250 g mąki pszennej 250 g mąki pszennej razowej (u mnie(...)Puszka pomidorów w puszce 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku Łyżka oleju Sól, Pieprz Zioła włoskie Szczypta cukru Dodatki: 125 g mozzarelli (u mnie kulka light) Puszka tuńczyka w sosie własnym 2 garście rukoli Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę z solą i otręby pszenne, zrobić w niej zagłębienie. Drożdże i cukier wymieszać widelcem
Fabryka pomysłów