prywatnie doskonale wiedzą , że oprócz słodkości , które zajadam z tak wielką namiętnością ( hehehe! ) to właśnie makarony goszczą u mnie najczęściej w tygodniu na stole. Z dodatkiem mięs , świeżych warzyw , tuńczyka czy też samych świeżych ziół są tym, co kocham najbardziej! __________________________________________________________________________________________ Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny makaron z kalmarami w sosie pomidorowym! Smak obłędny! Zapach również! Podobny jadłam właśnie
Ostra na Słodkoułożyć ćwiartki jajek ugotowanych na twardo. Ja dzisiaj zrezygnowałam jednak z sera i jajek, gdyż tym razem sałatka była dodatkiem do grilla :) Poza sezonem letnim można dodać kawałki tuńczyka, kilka rodzajów sera, marynowane warzywa, wędlinę...itp. To WASZA sałatka i WY decydujecie z czego będzie przygotowana. Sami dobieracie składniki, stad jego nazwa: dobieraniec :) Przykładowe sosy do sałatki: Najpierw
Codzienna kuchnia niecodziennaskładniki. Co do sushi? Podstawą sushi są świeże, wysokiej jakości składniki. Najważniejsze są oczywiście ryby i niektóre owoce morza. Większość ryb podaje się w formie surowej — łosoś, tuńczyk, czy ryba maślana, a niektóre w formie wędzonej — węgorz lub obgotowanej — krewetki. Ze względu na brak dostępu do świeżych ryb z pewnego źródła można wykorzystać
Food SquareBogata w witaminy i minerały sałatka ze szprotem. Składniki: -2 puszki szprota w oleju ( można zastąpić sardynkami lub tuńczykiem ) -puszka kukurydzy konserwowej -10 dkg sera sałatkowego -kilka kiszonych ogórków -kawałek selera -kawałek pora -odrobina szczypiorku -2-3 łyżki ziaren słonecznika -przyprawa warzywna Kukurydzę odsączamy, dodajemy słonecznik i tarty na grubych oczkach seler. Pora kroimy
Maminek kulinarnySkładniki: jajko ugotowane na twardo fasolka szparagowa ugotowany ziemniak pomidorki koktajlowe tuńczyk (najlepiej wysmażony stek lub kawałki z puszki) kilka czarnych oliwek filety anchois w oliwie cebula pokrojona w krążki, skropiona sokiem z cytryna Sos winegret czosnkowy: 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka cukru lub miodu ząbek czosnku, przetarty
Smakowity Blog Kulinarnywarzyw, ryb, owoców morza, mięs. W tym przypadku wykorzystałam jagnięcinę, która została mi z obiadu z poprzedniego dnia. Równie dobrze można wykorzystać mięso z rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 posiekana cebula 4 posiekane pieczarki 1/2 posiekanej czerwonej papryki 2 łyżki oliwy 100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa (wołowina, drób) żółtko
Smakowity Blog Kulinarnyskończyłam bez paczuszki, ale K., która miała trzy, podzieliła się ze mną. W udziale przypadł mi mały ośnieżony domek z lampką w środku - uroczy! K. dostała między innymi puszkę tuńczyka. Z ciekawszych podarunków: mrożona kaczka, olej w spreju, pęto kiełbasy, gotowe blaty biszkoptowe, płyn do czyszczenia łazienek (jak znalazł przed Świętami!). Nasi kucharze wykazali się ułańską wręcz fantazją. Posiedzieliśmy, pojedliśmy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeużyć makaronu o dowolnym kształcie np. świderki, muszelki czy krajanka. Natkę pietruszki można zastąpić szczypiorkiem czy bazylią, a mozzarellę startym, żółtym serem. Dodatek wędliny można pominąć lub zastąpić ją tuńczykiem, salami czy mięsem mielonym. W celu zbogacenia smaku zapiekanki można zwiększyć ilość czosnku i/lub dodać kukurydzę. Koncentrat pomidorowy można zastąpić szklanką soku pomidorowego czy zblenowanymi pomidorami z puszki
Gospodyni Miejskaposypać ziarnem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 5 min i 180 przez 20 min. Bułeczki pysznie smakują z domową pastą Smaczna pasta z tuńczyka SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyBył pstrąg , był łosoś , był tuńczyk , więc pora na dorsza. Delikatne, chude mięso zapiekane z suszonymi pomidorami, czyli pyszny i niezwykle aromatyczny posiłek, którego przygotowanie to kwestia 30 minut. Najlepszy "fast food" to zdrowy fast food! Rukola i suszone pomidory to połączenie, które ostatnio bardzo przypadło mi do gustu. Lekko ostry smak rukoli i niezwykły aromat pomidorów świetnie
peanutbuttermonsterkoło zlepiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor . Do takich placuszków można użyć różnych farszów np; ziemniaki z cebulką i z kurczakiem lub farszu z tuńczykiem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliAlicja rozłożyła na całej pizzy, na jednej położyła: Pokrojonego ananasa i kukurydzę z puszki, na drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i papryczki ze słoika łagodne. Całość sypiemy startym serem, w ilości jaka Wam odpowiada. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 ° na 20 minut
Pasje Jolkisię w lodówce (prawie) każdego z Was ;) Składniki: dynia do 1 kg 3 małe marchwie cebula (użyłam niewykorzystanych środków cebul, jakie usunęliśmy podczas zapiekania cebul z farszem z tuńczyka ) 1/4 małej główki kapusty resztki kurczaka z obiadu 2 łyżki pasty curry, ja użyłam zielonej pasty sól, pieprz, olej Wykonanie: Warzywa kroimy niedbale i wszystkie razem dusimy pod przykryciem
Taste Of My DayZupa grzybowa Pieczona karkówka Wiejski chleb Gołąbki tradycyjne Knedle z mięsem Zapiekanka z ryżem Łosoś w sosie Rozgrzewający napój Nalewka świąteczna Pigwa Łosoś Kapusta kiszona Pasta z tuńczyka SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewy