z kurczaka - 7000 przepisów (strona:386/467)

Chińska zupa domowa 171

chili- wystarczy nie więcej jak płaska łyżeczka, zawsze można dodać :) garść drobnego makaronu 20 dag pieczarek lub innych grzybów koperek, olej do smażenia sól, pieprz, sos sojowy filet z kurczaka lub około 20 dag mięsa z indyka ewentualnie przyprawa chińska  lub kostka rosołowa, a jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, posypać obficie chili i podsmażyć

Proste Potrawy
Filet drobiowy w śliwkach 179

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej

Praktyczna pl
Tłuszcze 135

krwi.Głównym źródłem występowania tł. nasyconych są produkty pochodzenia zwierzęcego za wyjątkiem ryb oraz olej kokosowy. Tłuszcz, który można znaleźć w wołowinie, wieprzowinie, jagnięcinie, kurczakach czy produktach mlecznych takich jak śmietana, masło to wszystko są tłuszcze nasycone, powinny stanowić nie więcej niż 10% kalorii dostarczanych w diecie człowieka dorosłego.Tłuszcze trans możemy

NaKońcuJęzyka
13 pomysłów na dania z brokułami i kalafiorem 1601

Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z cukinią, brokułami

Moja smaczna kuchnia
Dip jogurtowy z porem 218

bazie jogurtu. Zawsze z dużą ilością czosnku, który świetnie działa na odporność. Są one nie tylko doskonałym dodatkiem do potraw z grilla, ale sprawdzą się również do sałatek, pieczonego kurczaka, a nawet kanapek. Zwykły kotlet nabierze charakteru ;) Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Biały Kamień z Salento 139

odgrzewać w piekarniku nagrzanym do max 160 stopni - trudno uwierzyć, ale tak jest. Jak widzicie na zdjęciach na pierwszy ogień wzięłam jajecznicę. Na  odrobinie masła usmażyłam malutkie kawałeczki kurczaka, pomidory i jajka. Zwykle jajecznicę  przyrządzałam na patelni teflonowej znanej firmy :) Wcale nie była tania, ale o co mi chodzi. Zawsze jajka oblepiały brzegi i tworzyła się mało smaczna

Blondynka Gotuje
Pierś w marynacie 3770

Mięsne obiady też lubimy. Więc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i aromatyczna. Jako dodatek polecam ziemniaki i dowolną surówkę. Składniki: 2 piersi Marynata 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka majeranku 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 1,5 łyżki

Ala piecze i gotuje
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i melisą 160

osób): 4 duże pomidory (najlepiej gruntowe), pokrojone w kostkę 2 cebule, drobno posiekane 1 łyżka oliwy 1 łyżka koncentratu (niekoniecznie) 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 500 ml wywaru z kurczaka (może być z kostki) garść świeżej bazylii klika listków świeżej melisy 1 łyżeczka oregano sól, pieprz + do podania: śmietana 18% CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku

My Culinary Art
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 214

którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE

Nerds Kitchen
Relacja ze Street Food Festiwal - 16.06.13 Warszawa 119

festiwalu dwie restauracje serwujące /a jakże!/ kuchnię śródziemnomorską w wersji ulicznej. Pierwsza z nich to bliskowschodnia Siriana podająca laffę z jagnięca koftą (która pyszni się na zdjęciu po prawej), kurczakiem lub falaflem oraz trzy rodzaje hummusów podawane z pitą. Spodobało mi się to, że placki był świeżo wypiekane na tyłach stoiska, co naprawdę było czuć jedząc laffę. Ja zamówiłam

Chilli Czosnek i Oliwa
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 189

lodówce, jaka jest pora roku i przygotuj idealną minestrone. A oto kilka ogólnych zasad: 1. Podstawą zupy jest bulion i sezonowe warzywa.Bulion może być warzywny lub mięsny (np. z kurczaka, wołowiny), ale podobno najbardziej oryginalny jest na bazie wywaru z gotowania fasoli. Włosi używają tu fasoli borlotti, którą możemy zastąpić dowolnie inną: cannellini, pinto, białą, ciecierzycą itd. Aby przygotować minestrone

Chilli Czosnek i Oliwa
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 143

ilością mięsa i sera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa, najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich podrobów, ręcznie robione tortellini, jagnięcina i indyk

Chilli Czosnek i Oliwa
Keftedakia - aromatyczne greckie klopsiki z piekarnika 183

kiedyś zawsze zabierany na wycieczki, pikniki i serwowany w czasie przyjęć. Niestety obecnie Grecja przeżywa westernizację żywienia (czy też amerykanizację) i dobre greckie przepisy ustępują miejsca np. nuggetsom z kurczaka. Ja zdecydowanie wolę tradycyjną grecką kuchnię i cieszę się, że są osoby, które starają się zachować dawne przepisy dla innych.  Klasyczne klopsiki smażone są na głębokiej oliwie (powinna sięgać

Chilli Czosnek i Oliwa
Dip z pieczonych pomidorów. Do wszystkiego. 161

naturalnie świetnie sprawdzi się jako dip do maczania chipsów, nachosów, paluszków grissini, krakersów i sucharków, generalnie możecie zastąpić nim ketchup, myślę, że można go również podać do nuggetsów z kurczaka, meksykańskich tortilli, parówek w szlafrokach i innych imprezowych przekąsek, pyszna będzie też pizza oraz grzanki, posmarowane dipem zamiast pomidorowym przecierem, jako sos do makaronu, z dodatkiem czarnych oliwek, anchois, tuńczyka

Chilli Czosnek i Oliwa
O kreteńskim stylu życia czyli geneza diety śródziemnomorskiej 134

wiejskim chlebem maczanym w nektarze, którym jest złota kreteńska oliwa. Raz w tygodniu jada trochę jagnięciny, naturalnie aromatyzowanej tymiankiem jedzonym przez zwierzęta na pastwiskach. Raz w tygodniu jada kurczaka. Dwa razy w tygodniu jada świeżą rybę prosto z morza. Na pozostałe posiłki jada gorące dania złożone z warzyw strączkowych doprawionych mięsem i przyprawami. Po daniu głównym następuje cierpka sałatka, następnie

Chilli Czosnek i Oliwa