z kurczaka - 7000 przepisów (strona:282/467)

Pałki z chrupiącą skórką-prościej się nie da ;) 150

papierowy ręcznik , który zbierze z nich nadmiar tłuszczu , a dopiero potem układać na talerzach . Ta potrawa smakuje najlepiej na gorąco , pozostawiona na później traci swój urok , bo kurczak nie ma już chrupiącej skórki , chociaż smak ma dobry . Smacznego ! Post Pałki z chrupiącą skórką-prościej się nie da ;) pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasta z awokado 103

Ostatnio dyskutowałam z lubym na temat: „co lubisz jeść najbardziej?”, uznaliśmy, że kanapki. Szczególnie, gdy możemy do woli zaszaleć z dodatkami. Tym razem postawiliśmy na kurczaka i pastę z awokado. Odświeżający smak kolendry i limonki dał poczucie: „O! Ta kanapka była pyszna!”. Składniki pierś z kurczaka1 łyżeczka ziół prowansalskichszczypta ostrej paprykisól, pieprz2 łyżki oliwy pasta

Pink Envelope
Piersi w płatkach owsianych 228

Małe urozmaicenie tradycyjnej panierki z bułki tartej. Prosto i smacznie :-) SKŁADNIKI: - 2 piersi z kurczaka - 1 jajko - sól - pieprz kolorowy -  przyprawa Jaś i Małgosia firmy Rafex - płatki owsiane - olej słonecznikowy do smażenia Piersi rozbijam na kotlety. Posypuję przyprawami: sól, kolorowy pieprz, przyprawa do mięs Jaś i Małgosia. Rozbijam jajko widelcem i zanurzam w nim kotlety, a następnie obtaczam dokładnie

Wielopokoleniowo
Zapiekanka z ziemniakami i warzywami 205

warzywami i ziołami znika uczucie jej braku Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Średnio łatwe ok 1.20 h dla 4 osób Składniki: * 6 średnich ziemniaków * cebula * mięso mielone lub pierś kurczaka ale niekoniecznie * warzywa na patelnie * 1/2 szklanki mleka * łyżka majonezu lub śmietany * 4 plastry sera żółtego * zioła prowansalskie * tymianek * majeranek * kminek * 4 ząbki czosnku * jajko Do dzieła!!! Czosnek kroimy w kosteczkę

sierotka maRysia w kuchni
Potrawka z drobiowych serc 170

Danie bardzo smaczne, jednak dosyć specyficzne. W smaku serduszka przypominają wątróbkę, w konsystencji natomiast pierś z kurczaka. Od razu uprzedzę, że przygotowanie ich nie każdemu może przyjść łatwo. Pomimo że przygotowywałam w życiu wiele różnych i dziwnych potraw, zrobienie tej kosztowało mnie wiele nerwów. Być może miałam gorszy dzień, ale podeszłam do tego zdecydowanie zbyt emocjonalnie :) Na szczęście zaskakująco dobry

My Culinary Art
Szwajcar drobiowy 1766

Szwajcar drobiowy "wyrolowany" to oryginalny pomysł typu jak zaciekawić rodzinę :) Zapraszam również na film - to naprawdę niewiele pracy a efekt ... Składniki : (na 2 roladki) pojedyncza pierś kurczaka 2 plasterki szynki np. sopockiej ok 20 g startego żółtego sera sól, pieprz jajko i bułka tarta - do panierki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej wielkości

Mechanik w kuchni
PIERSI KURCZAKA W MLECZKU KOKOSOWYM Z CURRY 188

PODSMAŻAM NAJLEPIEJ W ŻELIWNYM GARNKU  DWIE POKROJONE W KOSTKĘ CEBULKI. DODAJĘ CZOSNEK I POKROJONĄ W PASKI PIERŚ Z KURCZAKA. POSYPUJĘ PRZYPRAWĄ CURRY WG.UZNANIA PONIEWAŻ JEST TROCHĘ OSTRA. DODAJĘ KAWAŁEK STARTEGO KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU. WSZYSTKO PODSMAŻAM I WLEWAM PUSZKĘ MLECZKA KOKOSOWEGO. OSOBIŚCIE LUBIĘ DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%. GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ. NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU

potrawyregionalne
GULASZ Z SUSZONYMI OWOCAMI I CURRY 185

może a raczej na pewno nie oddaje tego smaku. Możecie zmienić sobie niektóre składniki wedle waszych gustów. Zaczynam!  Mięso gulaszowe z indyka, szynkę wieprzową a nawet piersi z kurczaka. Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oleju. Dodałam do niej pokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu i gotowałam na małym ogniu. W międzyczasie pokroiłam drobno

potrawyregionalne
NUGETSY Z KURCZAKA 177

Danie to tak naprawdę nie wymaga podawania przepisu  i rozpisywania się nad nim. W paru słowach załatwimy więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam, popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki, polałam oliwką i odstawiłam do lodówki . W miseczce roztrzepałam jajko i obtoczyłam w nim kawałki mięsa. Posypkę zrobiłam z pokruszonych płatków kukurydzianych  z dodatkiem

potrawyregionalne
KURCZAK W CURRY 305

Dziś smaki indyjskie.A przynajmniej ich namiastka. Piersi z kurczaka pokroiłam na cienkie paseczki. W miseczce wymieszałam je z gęstym jogurtem - wycisnęłam do nich żółtą pastę curry,dodałam imbir, czerwoną paprykę,czosnek i pieprz. Usmażyłam wszystko dodając jeszcze przecier z pomidorów. Jeśli uznacie ,że sosu jest za mało można dodać jeszcze jogurtu. Ryż ugotowałam, dodając do niego kurkumy w celu zabarwienia

potrawyregionalne
SAŁATKA JESIENNA 305

Sałatka dostała nazwę jesiennej, ponieważ wszystkie składające się na nią składniki są dostępne jesienią i zimą. Jest ona też doskonałym pomysłem na wykorzystanie niezjedzonej pieczeni czy mięsa z zupy. Kurczaka można zamienić na dowolny rodzaj mięsa. Post ten jest szczególny, ponieważ zdjęcia do niego są autorstwa mojej Mamy :). I chociaż miała do dyspozycji najzwyklejszy aparat, to myślę, że sobie świetnie

Przepisy Aleksandry
Kurczak cytrynowo-czosnkowy 156

wymaga długiej obróbki, za to doskonale przejmuje zadane mu aromaty.  Danie nie jest wymyślne, proste smaki i krótka lista składników to przepis na kulinarny sukces.  - 4 podudzia kurczaka - 4 ząbki czosnku - 1 cytryna ( skórka + sok ) - sól do smaku - olej do smażenia - ok. 3-4 łyżki - 1 łyżka masła Cytrynę sparzyć. Obieraczką do warzyw ściąć skórkę - bez białej części

kawawszklance
POTRAWKA Z KURCZAKA Z KURKUMĄ I WARZYWAMI 1340

zeszłym tygodniu jadłam kurdyjską potrawkę z kurczaka i bardzo mi smakowała (zdjęcie poniżej). Niestety nie miałam jak poprosić o przepis Panią, która to przygotowała, ale z pomocą przyszła mi koleżanka Milena, która powiedziała, że tajemniczym składnikiem kurdyjskiej kuchni jest kurkuma. Milenka powiedziała mi, jak mniej więcej robi się takie danie i wczoraj przystąpiłam do eksperymentu. Potrawka smakuje identycznie

Przepisy Aleksandry
PIEKIELNA KUCHNIA DLA LEOSIA / COOK&HELP – warto pomagać! 124

posłuchać rewelacyjnej muzyki z koncertów na żywo! Pogoda była jak na zamówienie, więc uśmiechy nie schodziły nam z twarzy! Na naszym stoisku można było spróbować: INDYJSKIE CURRY Z KURCZAKIEM, DYNIĄ, LIMONKOWYM JOGURTEM, ORZESZKAMI I KOLENDRĄ CHRUPIĄCE GRZANKI Z CHUTNEYEM GRUSZKOWYM, WOŁOWINĄ TATAKI I GRZYBAMI SHIITAKE SMAŻONE TOFFU W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE Z SALSĄ MANGO-AWOKADO Do tego własnoręcznie wypiekane przeze mnie

Ostra na Słodko
GRILLOWANY FILET Z KASZĄ JAGLANĄ 113

SKŁADNIKI: Filet z kurczaka pieprz sól czosnek 1 łyżka oleju kokosowego Fileta zamarynować wlewając do miseczki olej wsypać sól, pieprz i wycisnąć czosnek. Nałożyć marynatę na fileta i odstawić na 2 godz. Grillować nie odwracając za szybko. KASZA JAGLANA 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody sól kminek -szczypta 1 łyżeczka masła( nie koniecznie) Kaszę jaglaną dobrze wypłukać aby pozbyć

harrisa