z kremem - 1000 przepisów (strona:42/67)

Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe 179

lukrem Royal Icing. Możecie też wyciąć je tylko i wyłącznie kieliszkiem czy okrągłym wykrawaczem i postawić na klasykę. Takie małe ciasteczka, wycinane kieliszkiem, idealnie nadadzą się na sklejane maślanym kremem markizy. W smaku przypominają znane szwedzkie ciasteczka pepparkakor, są jednak bardziej czekoladowe. Kruche ciasto najlepiej robić z zimnych składników – zarówno jajko jak i masło powinny być wyjęte prosto z lodówki

Karo in the Kitchen
Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami 405

każdej opcji ta zupa jest pyszna. Sycąca, mimo że lekka, rozgrzewa. A ten kolor… tylko poprawia humor Jeśli macie tak jak ja sentyment do zup z kubka pt. ‘krem z kury’, na pewno ta zupa to coś dla Was. Jest nieporównywalnie zdrowsza i o wiele bardziej treściwa niż jej sproszkowany odpowiednik. Porcja z przepisu to zupa

Karo in the Kitchen
Budyniowiec na ciasteczkach 206

Jest to ciasto bez pieczenia, budyniowy przysmak. Warstwa pierwsza – ciastka pokruszyć, masło roztopić dodać czekoladę, podgrzewać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Dodać kakao, rodzynki

Kuchnia Pokoleń
Krem z dyni, Wielkie piękno 223

Krem z dyni na słodko to nie moja bajka, ale pikantna i lekko kwaskowata, rozgrzewająca zupa jak najbardziej. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3-4 łyżki masła lub oleju 4-5 małych dyń, np. hokkaido 2 małe ziemniaki kurkuma, pieprz cayenne, papryka wędzona 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe biały ocet winny lub sok z cytryny sól

Qlinarnie i Qlinarnie
Marokańska zupa z kalafiorem, "harissą" i kaszą jaglaną - Wegańskie warsztaty z Michałem Lachurem 306

następnie uprażyć na rozgrzanej patelni. Kiedy kasza  i warzywa są już miękkie część z nich wyławiamy łyżką cedzakową do miski, a resztę zawartości garnka miksujemy blenderem na krem, w międzyczasie dodajemy 3/4 uprażonych migdałów i dalej miksujemy! Gotową zupę stawiamy ponownie na ogniu i dodajemy wyciągnięte wcześniej warzywa z kaszą i całość zagotowujemy. Gotową zupę nakładamy do miseczek, posypujemy

Plate of Joy
Caldo verde - portugalska zielona zupa 243

zupy czosnek. W wersji mięsnej chorizo podsmażyć z cebulą i wyjąć je razem z nią przed gotowaniem warzyw. Potem dodać do zmiksowanej zupy. -------- Podobne: Zupa ze słodkiej kapusty Orientalny krem z dyni Kapusta z grochem Cavolo nero/ czarna kapusta/ kapusta toskańska Cavolo nero - przymrozki nie są jej straszne

Weekendy w domu i ogrodzie
Napoleonka na krakersach 231

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy. Składniki: 1250 ml mleka 4 jajka 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 150 g cukru 130 g masła

Kulinarny Pamiętnik
.1109. trochę lata, trochę jesieni 180

dyniowy krem jaglany z malinami (również w środku) i wegańskim sosem czekoladowym ~ Jakiś czas temu dostałam propozycję współpracy z Kuchniami Świata . Sklep oferuje na prawdę bogatą ofertę produktów spożywczych z każdego zakątka ziemi wiec długo się nie wahałam i z chęcią przystąpiłam do współpracy. Wczoraj przyszła do mnie paczka z produktami - były to ajvar (ostry) , łupina babki jajowatej , papryka wędzona

breakfast of dreams
Dyniowo i elegancko: creme brulee 213

wlać gorącej wody mniej więcej do połowy wysokości kokilek. Piec w 140 st. C. przez 1 godzinę. Wystudzić, a następnie schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Przed podaniem wierzch kremu posypać cukrem, skarmelizować za pomocą palnika. Podawać od razu. Smacznego! Do dyniowych znawców mam pytanie: wiecie może, co to za dynia znajduje się na zdjęciach? Kupiłam ją, bo wygląda niesamowicie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa krem z kukurydzy z kurkami, sandaczem i rukwią wodną 197

minut. Wlej bulion warzywny. Na koniec dopraw solą i pieprzem.  Rozgrzej masło w garnku, wrzuć cebulę. Jak cebula się zeszkli dodaj czosnek. Podsmaż chwilę.  Zmiksuj zupę na krem.  Przecedź przez gęste sito.  Na patelni rozgrzej masło, wrzuć umyte kurki. Smaż do miękkości. Filet z samdacza podziel na cztery części i dopraw solą i pieprzem. Niech

AZgotuj!
Kilka pomysłów na... 185

propozycji, które już tam gdzieś się kurzyły, tak więc mała odskocznia od reszty i kilka propozycji trafiających idealnie w pogodę za oknem :) Tort chałwowy (biszkopty nasączone kawą, przełożone cappuccino kremem z mascarpone i chałwy, z malinami i większą ilością chałwy) Cukiniwo-bananowy chlebek, z daktylami, białą czekoladą i jagodami goji bananowe lody jogurtowe z morelami i naktarynką mrożone smoothie banan

More food, love and dreams
52. Placek ryżowy z awokado i mango 230

pomidorami i bazylią  Toscana , łososia w sosie z czosnkiem niedźwiedzim, roladkę z łososia nadziewaną ricottą i wędzone carpaccio z łososia w sosie  Suempol oraz na słodko - kremu bawarskiego z syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą Must Bake i tosta francuskiego z chałki z truskawkami  Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były

Be Fit Be Strong
Torcik serowy z truskawkami 216

Jeszcze jedna propozycja na ciasto z owocami. Tort biszkoptowy, przełożony kremem z serka mascarpone i truskawkami. W sam raz na początek lata. Biszkopt upieczony wg dowolnego przepisu z 6 -8 jajek. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ciastek Regionalnych lub podobnych truskawki pół tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku

Praktyczna pl
Ekstrakt miętowy 237

pełni. W poszukiwaniu tegorocznych inspiracji na jej wykorzystanie zawitałam do domowej cookierenki Agi , w której dzieli się sposobem na przygotowanie miętowego ekstraktu. Gotowy produkt można wykorzystać do deserów, ciast, kremów, lodów, drinków jak również do zabiegów kosmetycznych. Jego sklepowa cena nie należy do najniższych a domowe przygotowanie jest banalnie proste - a chyba najistotniejszym składnikiem jest czas;) Składniki: liście świeżej mięty

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zupa krem z cukinii 265

Dusimy ok. 4-5 minut często mieszając. Następnie zalewamy bulionem, solimy i dodajemy pieprz - gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie Następnie całość blendujemy na jednolity krem i posypujemy z wierzchu posiekaną natką pietruszki. Można również podać z prażonym słonecznikiem lub grzankami Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com