Szybkie ciasteczka owsiane bez mąki pszennej. Jako dodatki możecie wykorzystać dowolne składniki, u mnie tym razem są to wiórki kokosowe, słonecznik i suszona żurawina. Ciasteczka są
Chocolate Muffin BlogMałe niezobowiązujące kuleczki, które świetnie zaspokoją głód słodyczy lub potowarzyszą popołudniowej kawce. Są bezglutenowe, bez cukru, bez pieczenia i przepyszne ! Składniki: na około 18 sztuk 1
Pyry na GazProste w przygotowaniu ciastka cytrynowo – kokosowe bez cukru, wegańskie i bez glutenu. Sycące, kwaskowate, aromatyczne i chociaż zawierają sporo tłuszczu myślę, że nadają się na
Mała CukierenkaJeżeli lubicie kokosowe smaki, a batoniki bounty Wam smakowały, to ten przepis z pewnością jest dla Was! Zdrowsza wersja, prosta w wykonaniu i szybka. O tym
Bananowe PolePo długiej przerwie z wykorzystywaniem w przepisach amarantusa znowu wyszperałam przepis w moim folderze (do końca życia nie zrobię tego wszystkiego, co tam zapisałam). Często widziałam
FitKotPancakes to amerykańskie naleśniki, mniejsze i grubsze, ale właśnie to w nich najlepsze. Można je jeść z różnymi dodatkami. Popularny jest syrop klonowy, chociaż u nas
Anioszek w kuchniPyszny, subtelny w smaku sernik kokosowo-limonkowy. Mniam <3 Sernik przygotowany jest na budyniach, czyli na mące ziemniaczanej i nie posiada spodu, więc idealnie nadaje
My Culinary ArtTruskawki.. :-) Uwielbiam! To stanowczo jedne z najzdrowszych i najmniej kalorycznych owoców. Nie tylko wybornie smakują ale również odkwaszają organizm, obniżają poziom złego cholesterolu, ułatwiają spalanie
maniapieczeniaSkładniki: ciasto: 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego
Luźna KuchniaOd lat wprost przepadam za smakiem kokosa, a tym samym i popularnych rafaello. Od jakiegoś czasu zakochałam się też w zdrowej i pożywnej kaszy jaglanej. Dlatego
Słodkie okruszkiMocno czekoladowe, bardzo sycące ciasto z samych zdrowych składników. Czysta przyjemność bez wyrzutów sumienia : -) Bez jajek, laktozy, cukru, 100 % wegańskie, bezglutenowe i bardzo smaczne! Dodam jeszcze
maniapieczeniaDobre kokosanki to nie są ciastka suche jak przysłowiowy wiór. Z wierzchu powinny być chrupiące, w środku – wilgotne i pyszne. Sekretem takich ciastek są odpowiednie proporcje
Karo in the KitchenNie wiem jak to się stało, ale do tej pory nie robiłam zdrowszej wersji pralinek Raffaello... Tak nie może być! W końcu są to chyba najlepsze
Chocolate Muffin BlogBardzo smaczne, bogate ciasto rafaello, tym razem z ajerkoniakiem, dużą ilością płatków migdałowych i wiórków kokosowych. Świetne na uczczenie długiego weekendu. Aromatyczne, intensywne w smaku
Mała CukierenkaMiałam ochotę zrobić budyń waniliowo-truskawkowy, jednak coś poszło nie tak i mi się mleko zwarzyło przy gotowaniu z truskawkami :) A że miałam smaka na budyń
Anioszek w kuchni