z kapusty - 1000 przepisów (strona:56/67)

Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 240

wacie szklanej "pomidory o smaku arbuza" można i tak.. hehe :) Teraz jest czas przedświątecznych przygotowań więc dzisiejsza tematyka bazarowa na tym polegała, wszędzie pełno orzechów, suszonych grzybów, kwaszonej kapusty na świąteczny bigos. choinek, jemioły, stroików, pięknie pachnącego suszu na wigilijny kompot (podobno dobry na trawienie), nawet były żywe karpie (ja osobiście wolę już rybkę wypatroszoną, bo jednak ryba też

Zainspiruj się kuchnią
Włoskie Pierożki Agnolotti 203

odcinków mama Joe Bastianicha. Jest to wspaniała alternatywa dla naszych tradycyjnych pierogów. Danie jest czasochłonne i wymaga sporo pracy ale naprawdę warto. Moim zdaniem przebiły nawet pierogi z kapustą i grzybami. Włoskie  Pierożki Agnolotti  Składniki: Ciasto: 300 g mąki 4 żółtka 1 jajko 4-5 łyżki wody (opcjonalnie) sól Farsz: 200 g wieprzowiny lub wołowiny (użyłam karczku

Mania Gotowania
Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką na oleju rzepakowym 191

się podczas ich konsumowania. Przecież nie trzeba mięsa aby zrobić bardzo smaczny posiłek, zobaczcie sami na inne moje przepisy: Krokiety z kaszy gryczanej; Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie); Krokiety z kapustą i grzybami; Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne); Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym; Krokiety o smaku ruskich pierogów Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Majowa zupa 112

upragnione i wyczekane. Kwitnie moj ulubiony bez i konwalie. Cala przyroda budzi sie do zycia wiec i ja mam wiecej energii.A na targu tyle nowosci. Rzodkiewki, ogorki, mloda kapusta, rabarbar, szpinak i szparagi. Az mam ochote kupic to wszystko na raz. Jednak zdrowy rozsadek nakazuje zachowac umiar. Jutro przeciez znow pojde na targ.A tym czasem wpadam do kuchni i doslownie

Przysmaki Karolki
Lazanki 162

woreczkow I do zamrazarki Wten sposob w  Wigillie mamy wiecej czasu dla siebie I by cieszyc sie Swietami.Na poczatek obgotowuje grzyby. Skroilam dwie male glowki kapusty, gotuje ja do miekkosci, co jakis czas zmieniajac wode.  Wrzucam odcedzona I pokrojona drobno kapuste I grzyby na woka. (W miedzyczasie gotujemy makaron lazankowy.) Smazymy na wolnym ogniu, przyprawiajac

Smaki Edyty
Liebster Blog Award 179

Wiosna  6. Pisze bloga bo ... Pomaga mi znalezć nowe znaczenie życia  7. Twoja największa słabość to.. Sushi  8. Ulubiona potrawa wigilijna? Pierogi z kapustą I grzybami  9. Ulubione śniadanie? Jajka sadzone  10. Kawa czy herbata ? Herbata  11. Ulubiony gatunek sera? Brie   A to moje pytania:   Moja popisowa potrawa

Smaki Edyty
Tilapia w cytrusach 154

rumiano filety z Tilapii. Podawać skropione sokiem z pomarańczy obłożone cząstkami pomarańczy ( bez skórek). * Podaję z pieczonymi cząstkami ziemniaków a'la frytki ( Robię w ActiFry) i surówką z kiszonej kapusty z pomarańczą

Buniabaje w kuchni
Placuszki z kurczaka z kiełkami fasoli mun 181

smażyć na rumiano obracając kilka razy tak by zrobiły się chrupkie i złote a nie przypaliły. Odsączyć na papierowych ręcznikach kuchennych z nadmiaru oleju. Podałam z porcją surówki z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem i pomidorkami cherry doprawionej delikatnym cytrynowym dresingiem

Buniabaje w kuchni
Oszczędny kapuśniak na rumianych żeberkach 174

Najpierw robiłam gołąbki. Potem obgotowałam kapustę która została i z częścią wody z jej gotowania zamroziłam. A dziś będzie z tego kapuśniak na żeberkach ( też z odzysku bo odkroiłam wąską końcówkę od paska żeberek które dusiłam. I żeby pociągnąć temat dalej - żeberka z zupy będą następnie smażone w panierce. Taki kulinarny ciąg do nieskończoności :) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 150

Karmel-itka. / barwena fot.: Karmel-itka. / amouse bouche fot.: Karmel-itka. / mus z białej czekolady Menu kolacji:- polędwiczka wieprzowa sous vide z trawą żubrową i galaretką z czerwonej kapusty- krem buraczany z pieczonym kozim serem- amuse bouche- barwena na purée z pieczonej marchewki, paluszki ziemniaczane w cieście filo z czarnym sezamem- mus z białej czekolady i orzecha laskowego z palonym

W kuchni Karmel-itki
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2341

cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem . Podobny do klasycznych dewolajów. Idealny z surówką z kapusty pekińskiej :) Składniki Filet z […] The post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Orzeźwiający koktajl z jarmużu i pietruszki 87

Jarmuż ma w sobie wiele dobroci dla naszego organizmu a pietruszka zielona ma wiele witaminy "C" która uodparnia i chroni przed przeziębieniem. Wystarczy zajadać

Moje Małe Czarowanie
Placki colcannon 409

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Szpinak – właściwości lecznicze 232

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jarmuż i topinambur z patelni 117

Co tu dużo opowiadać? jarmuż jedno z najzdrowszych warzyw na świecie, topinambur to bulwa pełna witamin a razem stworzyły idealne danie. Warzywa chrupiące i delikatne zarazem

Moje Małe Czarowanie