Zapraszam na jesienne wydanie leniwych klusek, smaczny jarski obiad na słodko. Ucieszy nie tylko dzieci. W dzisiejszym wydaniu mają żólciótki kolorek jak jesienne liście, a to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Niedziela zawsze tak szybko leci :( Dzisiaj byliśmy oglądać kuchnie, mam mały mętlik w głowie, nie wiem jak to ogarnąć, szukam inspiracji na małe kuchnie z małym
TrufelkowoJest to mój wypróbowany i często pieczony chlebek. Można dodać trochę więcej mąki razowe, ale wtedy zmniejszyć ilość białej mąki. Wszystkie suche składniki wsypać do miski
Kuchnia PokoleńAby przerobić cukinię na "makaron" potrzebna będzie tarka spiralna. Jeśli jej nie macie, możecie po prostu pokroić warzywo w cienkie plastry - zamiast spaghetti wyjdzie
Kasia SarnaLatem na stołach królować powinny nasze sezonowe polskie owoce. Ja dodaję je gdzie tylko się da, a często cały mój posiłek to po prostu duża miska
Kasia SarnaJest to chyba pierwszy koktajl na ciepło jaki zrobiłam. Na chłodniejsze jesienne wieczory idealny :) Ma aksamitną konsystencję, a dodatek przypraw nadaje rozgrzewającego aromatu. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSałatka idealna na kolację lub do przekąszenia w ciągu dnia :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaTo danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu. Czytaj więcej »
Kasia SarnaPrzeważnie w sobotę robię duże zakupy spożywcze na targu, ale tym razem w weekend miałam niemal pustą lodówkę. Poniższa surówka powstała po prostu z tego, co
Kasia SarnaTaki obiad zrobicie szybko i szybko zniknie z talerzy. Tarta jest widowiskowa i bardzo smaczna. W dni krótkie - jeszcze krótkie i chłodne taki obiad dobrze zrobi
Moje Małe CzarowaniePumpkin Spice Latte pierwszy raz piłam w tym roku w popularnej sieciówce. Okazało się, że zrobienie jej w domu to niewiele pracy. Najpierw przygotowałam syrop dyniowy
Pasja SmakuSezon dyniowy jeszcze w pełni, także mam dla Was propozycję na mini pierożki, takie na jeden raz, wypełnione dobrze doprawionym farszem o pięknej słonecznej barwie
Czerwona PorzeczkaKolejne tradycyjnie danie kuchni chilijskiej. Dosłownie oznacza Fasolę z wodzami (lejcami). Chłopi jedli tą potrawę w czasach niedostatku, kiedy nie było zbyt dużo mięsa. Tym sposobem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty