kilka kropli aromatu i miksujemy.Wcześniej dobrze jest przygotować kruszonkę i owoce.Owoce mogą być sezonowe lub z przetworów. My wykorzystaliśmy jabłka z syropui smażone truskawki. Mogą też być brzoskwinie, wiśnie, agrest, w zależności od upodobańi stanu spiżarni. Przepis na kruszonkę:-1/2 szklanki mąki-1/4 szklanki cukru-10 dkg margaryny-2 żółtka-płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Maminek kulinarnydeser. Składniki:-1/2 kg mielonego twarogu-400 ml śmietany 18%-6-7 łyżek cukru pudru-4 łyżki żelatyny-3 galaretki o różnych kolorach-owoce, np. drylowane wiśnie-aromat śmietankowy Galaretki rozpuszczamy w osobnych naczyniach, zalewając każdą szklanką gorącej wody.Żelatynę moczymy.Kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewamy na spód formy część galaretki zielonej,część czerwoneja następnie układamy
Maminek kulinarnyprzydaje, mogę wysyłać i odbierać mmsy, a nawet mam zainstalowanego skypa. Dodatkowo C. zamówił mi do niego śliczną skarpetę nowej generacji, czyli urocze opakowanie z klapką z motywem kwitnącej wiśni. I teraz już nikt nie będzie na mnie dziwnie patrzył, gdy będę odbierać telefony przy ludziach. Co prawda na razie wywołuję salwy śmiechu brakiem umiejętności w obsłudze, ale się nauczę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeobsypania bakalii mąką ..bakalie troszkę opadły na dno..ale i tak był pyszny...do keksa użyłam różnych dodatków..mix keksowy i skórkę pomarańczową Helio oraz orzechy ziemne, rodzynki i wiśnie Piątnicy.Upiekłam jeden keks i trzy mini keksiki .250 g margaryny1 szkl. cukru pudru2 szkl. mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia5 jajek5 łyżek mlekadowolne bakalie
Moje domowe kucharzenieżółtka2 łyżeczki proszku do pieczeniaBeza:4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu2 łyżki mąki ziemniaczanejDodatkowo:słoik dżemu lub konfitury, u mnie frużelina truskawkowa, ale może być wiśnia lub brzoskwinia garść orzechów włoskich od www.Skworcu.com.plMasa budyniowa:1/2 litra mleka1/2 szklanka cukru kryształucukier waniliowy2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej20 dag masła 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą, zagniatamy
Apetyczna babeczkadość energicznie zamieszać. Syrop zostawiamy do ostygnięcia, przelewamy do ceramicznego lub szklanego naczynia(np. dzbanuszka) i polewamy nim ciepłe pankejki. Podajemy warstwowo z ulubionymi dodatkami - u nas przesłodkie wiśnie z babcinego soku oraz świeży tymianek. Smacznego
Symfonia Smakówodpowiadam na pytania Wiktori, dziękuje :*1. Piosenka idealna na dziś to..hmmm, nie mam pojęcia 2. Miejsce, w którym czuję się jak ryba w wodzie, to ..mój dom 3. Wiśnie czy czereśnie?Czereśnie. 4. Morze, jezioro czy góry?Morze. 5. Miałaś w dzieciństwie wymyślonego przyjaciela? Jeśli tak, jak się nazywał, jak wyglądał?Raczej sobie nie przypominam :P 6. Czego
More food, love and dreamswięc nadal będę je piekła :3Haha, nawet już mam zamówienie od cioci na dwa torty xd (biszkopty przełożone krem cappuccino i dżem wiśniowym z całymi wiśniami)A muffinki powędrowały do przyjaciela, który wczoraj też obchodził swoją "rocznicę"18 muffinek
More food, love and dreamsprzed samym podaniem oprószyć delikatnie cukrem pudrem.*Ciasto wychodzi dość słodkie więc ilość cukru można zmniejszyć.**Najlepiej aby był to dżem domowej roboty lub taki z dużymi kawałkami wiśni.Smacznego
Złote przepisyPuszyste, mięciutkie, lekko wilgotne. Wspaniale komponuje się z wiśniami, ale i w wersji z brzoskwiniami jest bardzo smaczne. Składniki: (u mnie tortownica 22cm) 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. oleju 3/4 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szkl. mąki łyżka kakao kilka kropli aromatu cytrynowego kilka kropli aromatu rumowego dowolne owoce Wykonanie:Jajka wbijamy do miski
Walijskie Pichcenieokoło 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni polewą. Propozycja:Ciasto czekoladowe doskonale komponuje się z owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni należy ułożyć na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Doskonale smakuje z bitą śmietaną. Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej
Anioły w kuchnirazem z kokosem;)Składaniki; 1 kg wydrylowanych wisni, 7 dkg wiórków kokosowych, 1 kg cukru żelującego 1:1, 50 ml likieru kokosowego, Po kokos zapraszam do SKWORCUWykonanie;Wydrylowane wisnie zasypujemy wiórkami oraz cukrem żelującym. Odstawimy na 4 godziny.Następnie zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Likir dodajemy pod koniec gotowania.Przekładamy do słoiczkow i pasteryzujemy 15 minut. wg. "Moje
Anioły w kuchniradości, siły i wytrwałości w wychowywaniu dzieci , aby świat był coraz lepszy i słodszy…. Truskawkowy souvenir na Dzień Matki. Składniki. 500 g truskawek 1 cytryna 125 ml nalewki z wiśni 150 g cukru pudru 12 łyżeczek żelatyny 500 g kremówki 36% 24 szt. biszkoptów 50 g czekolady 1 łyżka masła Wykonanie. Tortownicę,20 cm,wyłożyć papierem. Z biszkoptów ułożyć brzeg
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: Na ciasto: 2 żółtka 1 szklanka mąki pszennej 125g masła (margaryny) – zimne cukier waniliowy 16 g Owoce świeże lub mrożone, całkowita dowolność Ja dalam swieze wisnie Galaretka (pod kolor do owoców) rozpuszczonaw połowie ilości wody podanej na opakowaniu Ciasto: Z podanych składników zagnieść (do dokładnego połączenia składników, nie wyrabiać).Wstawić ciasto na 1h do lodówki Okragla formę do tarty
Z Kuchni Do Kuchnityżeczka proszku do pieczenia ` 1/2 kastki margaryny `Palma z murzynkiem 0,5 kg jabłek ( uwaga zamiast jablek moga byc truskawki cale, truskawki w kawalkach, brzoskwinie, rabarbar, borowki, sliwki ,wisnie , czeresnie itd…) 4 jajka Jak przyrządzić? 1) Najpierw włącz piekarnik na temperaturę 180 stopni, pokrój jadłka na czastki, wyloz dno okraglej tortownicy papierem do pieczenia. Ja ide na latwizne i robie
Z Kuchni Do Kuchni