wielkanoc - 15663 przepisów (strona:723/1045)

Zakwas na żurek wielkanocny 105

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Babka piaskowa 107

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Wielkanocne jajka pieczone po szkocku 130

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Babka drożdżowa 91

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Ptysie z kremem budyniowym 107

Ptysie z kremem budyniowym Składniki – ptysie: Mąka – 1 szklanka Jajka – 4 sztuki Masło – ½ kostki Woda – 1 szklanka Składniki – krem: Mleko – 700 ml Wanilia – 2 laski Masło

Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane po włosku 124

Jajka faszerowane po włosku Składniki: Jajka – 6 sztuk Szynka parmeńska – 3 plastry Suszone pomidory – 6-7 sztuk Ser Pecorino Romano -  4 łyżki startego Suszona bazylia

Kuchnia Bon Appetit
Ćwikła z chrzanem 72

Ćwikła z chrzanem Składniki: Buraki – 5 sztuk Korzeń chrzanu – 5-7cm Sól Pieprz Wykonanie: Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do

Kuchnia Bon Appetit
Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym 177

Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym Składniki – królik: Królik – 1 sztuka Podgrzybki świeże lub mrożone – 2 szklanki Szalotki – 3 sztuki Czosnek – 2 ząbki Bulion jarzynowy

Kuchnia Bon Appetit
Schab pieczony w ziołowej panierce 133

Schab pieczony w ziołowej panierce Składniki: Schab bez kości – 1 kg Suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek Sól, pieprz Czosnek – 3 ząbki Oliwa np. smakowa – czosnkowa

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem 171

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem Składniki: Jajka – 6 sztuk Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka Zielony groszek konserwowy – 1 puszka Seler konserwowy

Kuchnia Bon Appetit
Biała kiełbasa zapiekana z ziemniakami 113

Biała kiełbasa zapiekana z ziemniakami Składniki: Ziemniaki – 6 sztuk Biała kiełbasa – 6 sztuk Piwo – 100 ml Musztarda dijon – 3 łyżki Miód – 2 łyżki Koperek – 1 pęczek

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym pasternakiem 75

Hummus z pieczonym pasternakiem Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Pasternak (można zastąpić go pietruszką) – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki + 2 łyżki do pieczenia pasternaku Pasta

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką 105

Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Burak – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki Pasta tahini – 4 łyżki Sok z 1 limonki

Kuchnia Bon Appetit
Mazurek wielkanocny z powidłami z płatków róży i gorzką czekoladą 90

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Mazurek wielkanocny z masą daktylową i koksem 120

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit