wielkanoc - 15663 przepisów (strona:724/1045)

Ptysie z kremem budyniowym 105

Ptysie z kremem budyniowym Składniki – ptysie: Mąka – 1 szklanka Jajka – 4 sztuki Masło – ½ kostki Woda – 1 szklanka Składniki – krem: Mleko – 700 ml Wanilia – 2 laski Masło

Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane po włosku 121

Jajka faszerowane po włosku Składniki: Jajka – 6 sztuk Szynka parmeńska – 3 plastry Suszone pomidory – 6-7 sztuk Ser Pecorino Romano -  4 łyżki startego Suszona bazylia

Kuchnia Bon Appetit
Ćwikła z chrzanem 66

Ćwikła z chrzanem Składniki: Buraki – 5 sztuk Korzeń chrzanu – 5-7cm Sól Pieprz Wykonanie: Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do

Kuchnia Bon Appetit
Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym 172

Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym Składniki – królik: Królik – 1 sztuka Podgrzybki świeże lub mrożone – 2 szklanki Szalotki – 3 sztuki Czosnek – 2 ząbki Bulion jarzynowy

Kuchnia Bon Appetit
Schab pieczony w ziołowej panierce 130

Schab pieczony w ziołowej panierce Składniki: Schab bez kości – 1 kg Suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek Sól, pieprz Czosnek – 3 ząbki Oliwa np. smakowa – czosnkowa

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem 166

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem Składniki: Jajka – 6 sztuk Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka Zielony groszek konserwowy – 1 puszka Seler konserwowy

Kuchnia Bon Appetit
Biała kiełbasa zapiekana z ziemniakami 109

Biała kiełbasa zapiekana z ziemniakami Składniki: Ziemniaki – 6 sztuk Biała kiełbasa – 6 sztuk Piwo – 100 ml Musztarda dijon – 3 łyżki Miód – 2 łyżki Koperek – 1 pęczek

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym pasternakiem 72

Hummus z pieczonym pasternakiem Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Pasternak (można zastąpić go pietruszką) – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki + 2 łyżki do pieczenia pasternaku Pasta

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką 100

Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Burak – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki Pasta tahini – 4 łyżki Sok z 1 limonki

Kuchnia Bon Appetit
Mazurek wielkanocny z powidłami z płatków róży i gorzką czekoladą 84

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Mazurek wielkanocny z masą daktylową i koksem 116

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka leśna polana 517

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „leśna polana” zaskakuje swoim wyglądem jak i smakiem. Jestem pewna, że zaciekawi każdego kto ją zobaczy. Do

Marta Gotuje
Mleczna babka kukurydziana 204

Uwielbiam babki. Dziś prezentuję Wam kolejny przepis na to pyszne ciasto – mleczna babka kukurydziana. To pyszna żółciutka babka w sam raz do kawy lub herbaty

Słodkie okruszki
SERNIK GOTOWANY 156

Składniki: ciasto: 4 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 3/4 szklanki cukru pudru 2 całe jajka + 2 żółtka 250g margaryny 2 łyżki śmietany gęstej 18

Prosto i Smacznie z Anetą
Pyszna, puszysta babka wielkanocna na maślance z czekoladą 198

Witam Kochani :-) Święta Wielkanocne już za kilka dni, dlatego też dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na wypiek bez którego nie mogą obyć się święta-chodzi oczywiście

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku