Wprawdzie majówka zbliża się wielkimi krokami i wypadałoby raczej myśleć już o grillu, to ja jednak jeszcze w świątecznym nastroju zaprezentuję Wam naszą wielkanocną babkę. Kocham
Na kulinarnym poligonieDrożdżówa! dla wielu wspomnienie dzieciństwa, puszysta baba, pachnąca rodzynkami i skórką pomarańczową. Na drożdżówki szło się do babci i tyle. I do głowy mi nie przyszło
Na kulinarnym poligonieNa wielkanocnym stole nie może zabraknąć białej kiełbasy. Jest ona doskonałym dodatkiem do żurku, ale oprócz tego można ją podać jako samodzielne danie. Mój Smakosz jakiś
Na kulinarnym poligoniePozostajemy w klimacie świątecznym, czyli jeszcze coś słodkiego typowego na wielkanocny stół. Tym razem chyba jeden z moich ulubionych mazurków. A dlaczego ulubiony? A bo ma
Na kulinarnym poligonieŚwiątecznie i romantycznie zarazem, czyli mazurek różany z konfiturą z płatków róży. Mój Smakosz jest miłośnikiem pączków z nadzieniem z róży, więc chciałam dobrze i przygotowałam
Na kulinarnym poligonieDzisiaj przepis na pyszną sałatkę z buraczkami. Jeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka jarzynowa lub jeśli uwielbiacie buraki pod każdą postacią to ta sałatka jest dla
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was na sernik. Jeden ze smaczniejszych serników jakie do tej pory jadłam. Wymaga trochę pracy, ale zapewniam Was, że warto. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszne, domowe ciasto bez pieczenia. Ciasto malinowe z galaretką i dodatkiem świeżych owoców. Oszukany sernik na zimno z ciasteczkowym spodem. Dodatek mascarpone i śmietanki
To co lubię - gotuję i polecamSos chrzanowy idealnie pasuje do pasztetu, mięs pieczonych lub jajek. Taki sos jest dużo smaczniejszy od tych, które można kupić w sklepie, a jego smak jest
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na pyszną sałatkę z marchewki, jajka i tuńczyka. Nadaje się idealnie na kolację, drugie śniadanie do pracy. Będzie się również ładnie prezentowała na Wielkanocnym
To co lubię - gotuję i polecamŻyczę Wam, Kochani, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam na
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj zapraszam Was na przedświąteczny sernik brzoskwiniowy. Jego smak jest po prostu obłędny. Jest lekki, puszysty i bardzo delikatny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik brzoskwiniowy Składniki
To co lubię - gotuję i polecamTo mój pierwszy mazurek i muszę Wam powiedzieć, że wyszedł naprawdę super. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mazurek Składniki Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 150
To co lubię - gotuję i polecamProponuję dzisiaj jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami, świetne danie również na Wielkanocny stół. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami Składniki 4 jajka
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was dzisiaj na kolorową sałatkę ryżową z tuńczykiem i jajkami. Jest łatwa i szybka do zrobienia, a do tego naprawdę smaczna. Może zrobicie ją w
To co lubię - gotuję i polecam