Sałatka z rukolą, mango i truskawkami 235Sałatka z rukolą, mango, truskawkami i cebulą dymką w kolendrowym sosie winegret. Jeżeli lubicie połączenie owoców z zieleniną to ta sałatka będzie Waszą ulubioną :) Lubię dodawać
Moja Galeria Smaku
Pieczone warzywa 234Dzisiaj zapraszam na warzywną brytfannę ;) Warto wykorzystać ten przepis akurat teraz kiedy dostępne są młode ziemniaki, cukinia i kalarepa. Warzywa mogą stanowić samodzielny posiłek, bądź być
Moja Galeria Smaku
Smoothie truskawkowo-gruszkowe z sokiem z pomarańczy 192Z tymi koktajlami to taka banalna sprawa, bo co to za filozofia zmiksować owoce z jogurtem, mlekiem czy innymi dodatkami ;) jednak smak i kolor jakie można
Moja Galeria Smaku
Koktajl szpinakowo-melonowy 189Kolejny już na blogu zielony koktajl. Tym razem szpinak połączyłam z melonem i sokiem z pomarańczy. Szpinak dostarczy nam dawki żelaza, które najlepiej wchłania się z
Moja Galeria Smaku
Smoothie marchewkowo-ananasowe 198Kolejna bomba witaminowa, o cudnym pomarańczowym kolorze. Koktajl owocowy z ananasem, bananem i sokiem z pomarańczy oraz marchewki. Jeżeli nie posiadacie sokowirówki to możecie użyć kupnego
Moja Galeria Smaku
Koktajl ogórkowy z kiwi i szpinakiem 181Składniki na 2 porcje: 1 ogórek garść szpinaku 2 owoce kiwi 500 ml soku jabłkowego garść orzechów laskowych Ogórek i kiwi obrać ze skórki. Wszystkie składniki
Moja Galeria Smaku
Sałatka z rzodkiewek i pomarańczy 152Lekka i orzeźwiająca sałatka w sam raz na ciepłe dni Składniki: 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek 1 duża pomarańcza 2 cebulki dymki 1 łyżka oliwy 1
Moja Galeria Smaku
Marchewka z ciecierzycą po marokańsku 214Wegetariański obiad, z aromatycznymi przyprawami w marokańskim stylu. Młoda marchewka duszona w sosie pomidorowym, z dodatkiem ciecierzycy i kuskusu. Całość dopełnia świeża mięta oraz kolendra. Składniki
Moja Galeria Smaku
Awokado-mango-truskawka smoothie 194Składniki na 2 porcje: 200 g truskawek 1/2 mango 1/2 awokado 1 szklanka mleka (używałam ryżowego waniliowego) 1 łyżka syropu agawy Truskawki odszypułkować. Mango i awokado
Moja Galeria Smaku
Jaglanka z granatem i migdałami 164Składniki na 1 porcję: 1/3 szklanki płatków jaglanych 1 i 1/2 szklanki wody 1 szklanka mleka (użyłam ryżowego waniliowego) ziarenka z 1/2 granatu syrop klonowy płatki
Moja Galeria Smaku
Bruschetta z pomidorami i brzoskwiniami 184Chrupiąca bagietka z pomidorami i brzoskwiniami w towarzystwie podsmażonego czosnku i świeżej bazylii. Propozycja na śniadanie lub jako przekąska do mięsa z grilla. Polecam! Składniki: 1
Moja Galeria Smaku
Koktajl porzeczkowo-pomarańczowy 168Składniki na 2 porcje: 200 g porzeczek sok z 2 pomarańczy 1 banan Z pomarańczy wycisnąć sok. Przelać do blendera. Dodać obranego banana ze skórki oraz
Moja Galeria Smaku
Boczniaki z imbirem i tajska bazylia 278Dzisiaj danie, które może być przystawką, daniem głównym, albo dodatkiem do mięsa, ryby czy kurczaka (pamiętajcie – kurczak to nie mięso;). Naszym zdaniem połączenie smaków jest
slodkokwasnapl
cukinia faszerowana tofu 257Właśnie nastał sezon na cukinię i możemy kupić ją w baaardzo przystępnych cenach. Albo - znaleźć u siebie w ogródku :) Bardzo lubię cukinię i poza sezonem też
chili & sugar