Tosty bardzo lubią moje dzieciaki, często robię je też i pakuję im do szkoły na drugie śniadanie. Skoro mamy wiosnę i czas nowalijek warto przemycić je
Z Majeczką w kuchniGrillowanie w pełni, nie może zabraknąć również szaszłyków, ja uwielbiam te z cukinią i bananami, przepyszneSkładniki:500g piersi z kurczaka2 małe cukinie1 papryka3 bananysól morska
Z Majeczką w kuchniMaj to idealny czas na zbieranie szczawiu. Teraz szczególnie ten łąkowy, pierwszy jest najsmaczniejszy. Ja używam do zup i tego łąkowego( bo jest bardziej wyrazisty w
Z Majeczką w kuchniW maju szczaw jest najsmaczniejszy, wtedy jest najlepszy czas żeby go nazbierać i zamknąc w słoiczku na zimę,żeby cieszyć się prawdziwą szczawiówką cały rok. Poniżej
Z Majeczką w kuchniZ polędwiczki wieprzowej można wyczarować różne smakołyki, my ją bardzo lubimy jako mięsko obiadowe. Dziś polecam z suszonymi pomidorami i mozzarellą.Składniki:1 poledwiczka wieprzowa ok
Z Majeczką w kuchniSezon szparagowy w pełni. Bardzo się z tego powodu cieszę ponieważ je bardzo lubię. A więc dziś kolejna propozycja, zapraszam na roladki ze szparagami i delikatną
Z Majeczką w kuchniPomału zaczyna się pokazywać młoda kapusta w sklepach, uwielbiam taka młodą przygotowaną tak jak robiła moja babcia. Taka jest najlepsza!Wszystkim polecamSkładniki:1 głowka kapustykawałek mięsa
Z Majeczką w kuchniPołączenie niecodzienne, to przyznać trzeba, ale w smaku... nie oceni ten kto nie próbował, więc nie czekajcie, składniki ogólnodostępne, próbujcie !Składniki:2 garście rukoligarść orzechów włoskich
Z Majeczką w kuchniPizzę lubi każdy nie tylko dziecko,a o fajnym kształcie, tym chętniej się zjada. Składniki:3,5 szklanki mąki1 szkl ciepłej wody1/2 kostki drożdżyłyżka soliłyżka
Z Majeczką w kuchniW sklepach coraz więcej i taniej można nabyć młodych ziemniaczków..W moim domu szczególne miejsce zajmują takie podane w całości, dziś pokaże Wam jeden z
Z Majeczką w kuchniTradycyjne mielone znudziły się zdecydowanie,ale zbyt popularne to danie żeby całkowicie zrezygnować z jego przygotowywania. Dziś polecam takie nadziane kalafiorkiem, bardzo fajnie smakująSkładniki:70 dag
Z Majeczką w kuchniJak jest gorąco, upalnie to najlepiej wogle nie stalibyśmy w kuchni. Więc polecam taki 30 minutowy bigos.Czy to jest wogle możliwe? przygotowanie bigosu w 30 minut
Z Majeczką w kuchniW upalne dni, w upalne wieczory warto sięgnąć po zdrowe warzywne koktajle i zupki kremy. Schłodzone smakują wybornieSkładniki:4 pomidory5 łyżek jogurtu greckiego2 łyżki keczupu z
Z Majeczką w kuchniZa brukselką moje dzieciaki nie przepadają, co tu dużo gadać powiedzieć można że nie lubią jednak w tym wydaniu zjedli, najbardziej do gustu przypoadły im prazone
Z Majeczką w kuchniSezon ogórkowy rozpoczęty, mozna robić przetwory, żeby potem zimą cieszyć się ich smakiem. Oprócz nowych smaków ogórków w moim domu muszą być tez te tradycyjne, z
Z Majeczką w kuchni