warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:65/193)

Zupa pomidorowa. 134

sól, pieprz,  dwa liście laurowe, trzy ziarenka ziela angielskiego, ewentualnie kostka rosołowa, ryż lub makaron. Przygotowanie: Do garnka wlać wodę, włożyć udko i skrzydełko kurczaka. Zagotować, zszumować. Dodać umyte i obrane warzywa. Gotować na średnim ogniu. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, posolić i popieprzyć. Pomidory z puszki zmiksować i dodać do zupy gdy warzywa będą już miękkie

W kuchni u Moniki
Tarta z wędzonym kurczakiem na cieście francuskim 142

Cebulę, czosnek i pieczarki drobno pokroić. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, po paru minutach dodać czosnek i podsmażać jeszcze minutę. Dodać pomidory krojone, oliwki, doprawić. Filet z kurczaka pokroić, poukładać na podpieczonym cieście. Zalać warzywami wcześniej podsmażonymi. Kolejnym raz posypać ziołami z wierzchu. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem

Corner With Recipes
Zupa z fasolki szparagowej z kurczakiem 133

bidi-language:#0400;} Marchew ,seler ,pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę ,pora w piórka. Fasolkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i razem z warzywami podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec całość zabielamy śmietaną ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową i kozieradką. Przed podaniem

R'n'G Kitchen
Sałatka z wędzonym kurczakiem 192

prowansalskich, 0,5 łyżeczki cukru, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku ( większe) Wykonanie: Sałatę lodową myjemy i kroimy. Dodajemy do niej kukurydzę, pokrojoną paprykę, pomidorki koktajlowe. Mieszamy. Kurczaka kroimy w większą kostkę. Dodajemy do warzyw. Sałatkę można przyprawić wedle uznania. Jajka kroimy w ćwiartki i układamy na wierzchu sałatki. Całość posypujemy szczypiorkiem. Sos czosnkowy: Jogurt   łączymy z wyciśniętym przez praskę

Passion of Cooking
Spring rollsy czyli wiosenne sajgonki 153

Spring rolls, to sajgonki, ruloniki z surowego papieru ryżowego napełnione świeżymi warzywami z dodatkiem, ryb, owocami morza czy kurczaka. Tak naprawdę co się w nich znajdzie zależy od waszej kreatywności i smaku. Ich przygotowanie w domu jest bardzo proste i szybkie, mimo że wszystko wygląda skomplikowanie to nie zajmie wam wiele czasu. A przekąska jest pyszna z ulubionym sosem smakuje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka panierowane z sosem estragonowym z szybkowaru 156

serwowałam z sosem estragonowym na mleku i wywarze drobiowym. Jajka s makują wyśmienicie natychmiast po przygotowaniu! Sos fantastycznie nadaje się również jako dodatek do gotowanych warzyw, delikatnych ryb i mięs jak np. kurczak, indyk. Smakuje on wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz oczywiście użyć do sosu swoje ulubione zioło lub w ogóle je pominąć. Jajka

Szybko Szybkowar
Galaretka drobiowa z warzywami 137

łyżkę lubczyku suszonego   PIĄTNICA Vegeta  do smaku 100 g żelatyny Dr. Oetkera Kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu  1 puszka kukurydzy Wykonanie: Kurczaka umyć i poporcjować , włożyć do garnka . Warzywa obrać , umyć i wrzucić do mięsa . Wszystko zalać około 3 litrami wody. Gotować na małym ogniu  , gdy woda się zagotuje dodać przyprawy i czosnek . Wszystko

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa serowa z mozzarellą. Pyszna, syta, wykwintna :) 600

topione kremowe 6 trójkącików - sól, gałka muszkatołowa - śmietana 30%  200 ml. Dodatki - opakowanie mozzarelli ( małe kuleczki ) - jajka na twardo - zielona cebulka Wykonanie Podudzia  z kurczaka zalewam wodą i gotuję wraz z warzywami do miękkości. Wywar przecedzam. Mięsko obieram, rozdrabniam, marchewkę kroję w plasterki i wrzucam wraz z mięsem do zupki. Do półlitrowego garnuszka odlewam chochelkę wrzącego wywaru, wrzucam

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa botwinka 146

cytrynowego 1 mały kubek śmietany sól, pieprz 2 jajka ugotowane na twardo szczypiorek Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka razem z kurczakiem, zalewamy zimną wodą. Gotujemy do miękkości warzyw. Botwinkę moczymy w zimnej wodzie i dokładnie płuczemy. Małe buraczki kroimy w kostkę, wrzucamy do gotujących się warzyw, dodajemy kwasek. Po 4-5  minutach dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
Zupa z botwinki (na winie) 115

śmietany 36 % Ta letnia zupa, przygotowywana jest z młodych liści buraczków i małych korzeni buraka. Piotrek podaje botwinkę z młodymi ziemniakami, okraszonymi skwarkami. Mięso z kurczaka podgotowujemy, ściągamy szumowiny, dodajemy umyte młode warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy około 1/2 godziny, dodajemy drobno pokrojoną botwinkę, liście, łodygi wraz z buraczkami pokrojonymi w plastry i w kostkę.Wszystkie warzywa gotujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ogniste nóżki z kurczaka 116

Składniki: 6 nóżek z kurczaka 3 łyżki ketchupu Pudliszki (pikantny) 500g warzyw na patelnię Przyprawy: czosnek w proszku, papryka czerwona słodka, oregano, bazylia, sól, pieprz Przepis: Do rękawa wkładamy umyte nóżki i dodajemy ketchup razem z przyprawami. Dokładnie wszystko mieszamy w rękawie i wsadzamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką. Nóżki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200C przez 60 minut

Emcia Pichci
Ziołowe podudzia z pieczonymi warzywami i puree z marchewki 200

ziołach, musztardzie francuskiej się marynowały i dzięki temu wspaniały smak po upieczeniu uzyskały. Warzywa odpowiedni czas swojego pieczenia miały, więc swoje właściwości zachowały. Marchewka w soku pomarańczy ugotowana, następnie zmiksowana, delikatności daniu nadała i bardzo dobrze z ostrymi podudziami smakowo współgrała.   Składniki: 4 podudzia z kurczaka, ½ łyżeczki suszonych ziół dalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej(...)łyżeczki startej skórki z pomarańczy, masło, cukier, szczyptę soli i gotujemy do miękkości. Sok z pomarańczy powinien wyparować. Marchewkę miksujemy blenderem.   Warzywa posypujemy koperkiem, igiełkami tymianku, dodajemy do nich listki bazylii i podajemy z podudziem z kurczaka na puree z marchewki. Smacznego

Moniki Smakołyki
Zupa curry z kurczakiem 181

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Szybka do zrobienia zupa - sycąca i aromatyczna. W sam raz na chłodne dni.  Składniki: pierś z kurczaka 1 szklanka

Pasja Smaku
Zupa na mleku kokosowym 132

Składniki: ·          podwójna pierś z kurczaka ·          25 dag pieczarek ·          4 ząbki czosnku ·          1 czerwona papryka ·          szklanka groszku (może być mrożony(...)smażenia Sposób przygotowania: Piersi solimy, pieprzymy     i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy poszatkowaną kapustę, groszek, mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Doprawiamy

Pobite gary Barbary
Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami 186

tylko. Drób i warzywa, w każdej postaci – pieczone, gotowane czy grillowane, to idealne połączenie – właśnie w sałatce. Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami.     Składniki: - 2 ugotowane lub upieczone piersi z kurczaka - 2 bakłażany - 2 papryki (czerwona i żółta) - 1 cebula różowa - 1 puszka czerwonej fasoli - 2 ząbki czosnku (dałam wędzony) - kilka listków botwinki - różowa sól himalajska(...)Kurczaka kroimy na plastry (można też w większą kostkę), dodajemy: fasolę, pokrojone w paski surowe liście botwinki, grillowane papryki, cebulę, część zgrillowanych bakłażanów, pokrojony w drobną kostkę czosnek, sok wyciśnięty z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy olejem pistacjowym i winem Mirin. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy posiekanymi orzechami pistacjowymi. Podajemy na grillowanych plastrach bakłażana. Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami

mojewypiekiinietylko
Sałatka z avocado i pieczonym kurczakiem / Salat mit Avocado und gebackenem Hähnchen 191

dzieciństwie bardzo lubiłam kiedy na obiad był pieczony kurczak, również dlatego, że następnego dnia mama robiła nam sałatkę lub pastę do chleba z pieczonym kurczakiem  - uwielbiałam obie te rzeczy. Do sałatki dodawała zazwyczaj warzywa, które akurat miała, najczęściej paprykę, sałatę, pomidory, ogórki i cebulę. Dziś moja wersja, z ulubionym avocado.         Do tej sałatki doskonale(...)piekarnika. Ja wykorzystałam mięso pieczone, pozostałe z poprzedniego dnia z obiadu, dodałam świeże warzywa, sok z cytryny i naturalny jogurt - powstała lekka, aromatyczna sałatka, która w upalny dzień stała się daniem obiadowym i doskonale spełniła swe zadanie. Polecam! Składniki na 2 porcje: 2 pieczone udka z kurczaka lub inne części 1/2 avocado obranego ze skórki 1/3 ogórka sałatkowego 1/2 małej

Kuchnia Prezydentowej
Pieczony kurczak w warzywnym kuskusie 118

czasu do czasu mam ochotę na udka. Jako, że nie przepadam za smażonymi postanowiłam przyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było suche. Całość podałam

Milion Smaków
Gulasz z pieczarkami i serduszkami drobiowymi 113

Jeszcze kilka lat temu nie zjadłabym serduszek z kurczaka. Jednak z czasem gusta kulinarne się zmieniają ;)  Składniki na 2 porcje: 400 g serc drobiowych 1/2 sztuki cebuli 50 g pieczarek sól, pieprz papryka słodka olej 2-3 łyżki mąki Serduszka pozbawić górnej części, przekroić wzdłuż i pozbawić skrzepów krwi. Dopiero gdy wszystkie serduszka obierzemy - mięso umyć i osuszyć. Cebulę(...)pokroić w plasterki. Na patelnię wlać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę, a gdy stanie się szklista dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Miękkie warzywa przełożyć na talerz/miskę. Do innego garnka, wlać odrobinę oleju i przesmażyć serduszka z kurczaka. Podczas smażenia przyprawić je solą, pieprzem i papryką słodką.  Gdy mięso się zetnie dodać przesmażone warzywa, wlać 1,5 szklanki wody

Ugotować
Sałatka z kurczakiem 287

Bardzo fajna sałatka z wielu warzyw a na dodatek z mięsem w środku.Znakomicie prezentuje się na stole a przede wszystkim rewelacyjnie smakuje.Składniki:-podwójny filet z kurczaka-5-10 liści kapusty pekińskiej-jedna czerwona papryka-jedna cebula-5-6 ogórków konserwowych-puszka kukurydzy konserwowej-przyprawa kebab-gyros-przyprawa do mięs-olej   Dodatkowo na sos:-naturalny gęsty jogurt

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania