Kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Danie jest proste, sycące i pyszne. Składniki 6 udek z kurczaka 8 ziemniaków 1 cebula ser żółty Marynata: olej sproszkowana czerwona papryka czosnek w proszku Sos: 200 ml wody 100 ml kwaśnej śmietany 1 żółtko 2 ząbki czosnku garść koperku pieprz, sól Przygotowanie Kawałki kurczaka marynujemy
Wasze Przepisylosowych produktów i myśl…Kreatywne gotowanie, nieoczywiste połączenie produktów, kuchnia fusion, domeną moją. Składniki: 500 g filetów z udek kurczaka 2 duże ziemniaki 200 g różyczek brokułu 500 ml bulionu warzywnego 3 łyżki serowej omasty z Czech 1 por (biała część) 150 g pieczarek 1 duża marchew 2 łyżki szczypioru sól
R'n'G KitchenProsty jednogarnkowy obiad z piekarnika. Wiosenne warzywa, udka z kurczaka, przyprawy, całość skropiona dobrą oliwą smakową. Trzy proste kroki i mamy pyszny obiad bez dużego nakładu
Bernika - moj kulinarny pamietnik250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona) – 1/2 kubka wrzątku – sól i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka) – jajko + kurkuma
Smaki Arminecolesław odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę. Surówka będzie najlepsza jak sobie chwilę postoi. Do czego podać surówkę colesław. Oto kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław
Moja Książka KucharskaSzybka, tania i bardzo smaczna, a co ważne szybka w przygotowaniu. A więc, do dzieła :) Składniki: -4 kawałki mięsa z udźca indyka ( może być również z udek kurczaka ) -4 średnie ziemniaki -6 małych pomidorów -dwie nieduże marchewki -jedna mała cukinia ( ok.12 cm ) -jedna czerwona papryka -dwie małe cebule -2-3 ząbki czosnku -oliwa lub olej -suszony rozmaryn -sól, pieprz
Kulinarne przemysleniawersje zupy fasolowej są tak dobre, że na stałe wpisały się do naszego domowego jadłospisu. Składniki: 50 dag fasolki szparagowej mięso na wywar (ja użyłam pałek i udek) włoszczyzna 4 duże ziemniaki 3 ziela angielskie 4 liście laurowe 3 łyżki octu śmietana do zabielenia sól, cukier Sposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 litra wody. Zagotowujemy. Ściągamy szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy
Pobite gary Barbaryoczywiście od samego rana poniosło mnie do kuchni, bo dzień bez gotowania, to dzień stracony :-) Dzisiaj mamy niedzielę, więc u mnie w domu będzie na bank rosół, ziemniaki z mizerią i udkiem z kurczaka ale, to w moim jak ja to nazywam prawdziwym domu. W warszawskim raczej nie robię takich obiadów, wiecznie coś muszę zmajstrować, zamieszać w garach. Także
pieprzny smaczekdodatkiem boczku . Dzisiaj zachęcam do przygotowania wyluzowanych udek z kurczaka wraz z dodatkiem kabanosów. Mięso przyrządzone w poniższy sposób będzie soczyste, miękkie i lekko słodkie. Udka świetnie smakują podane z młodymi ziemniakami. Składniki na 4 porcje: około 0,7-0,8 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez kości i skóry) 300 ml wywaru warzywnego 60 g kabanosów 1 łyżka
UgotowaćWystarczy udka podsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec z żółtym serem oraz plasterkami pomidora. Danie proste i bardzo smaczne. Takie udka świetnie smakują podane z młodymi ziemniakami. Składniki na porcje dla 3-4 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez kości i skórek) 1-2 pomidory malinowe starty, żółty ser sól
Ugotowaćmożna zrobić z mięsa (kurczaka), który pozostał po wcześniej przygotowanej zupie (u mnie była to ogórkowa ):) Łatwo, szybko i przyjemnie :) Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Składniki: 1-2 udka z kurczaka (wcześniej ugotowane w zupie) 2 szklanki bulionu z zupy, bądź zwykła woda duża cebula 2 łyżki suszonej lub świeżej pietruszki (u mnie mrożona) łyżeczka bazylii łyżeczka
ChilliJemydzień przed podaniem nadal będzie jędrna i pikantna, jednak smak słony i słodki stracą nieco mocy. Marchewka po koreańsku pasuje do łagodnych dać typu ryż z duszonymi udkami kurczaka, czy tłuczone ziemniaki z bitkami w sosie itp. Marchewka po koreańsku, wbrew nazwie, jest tradycyjną surówką bardzo lubianą za naszą wschodnią granicą. Ma ona nawet własną historię. Podobno powstała w czasach
Trzeci talerzudko 1 marchewka 1 pietruszka 2-3 ziemniaki pół szkl pęczaku sól pieprz imbir cząber natka pietruszki oregano W garnku nastawić ok 2 l wody, włożyć umyte udko , dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę i kaszę. Ugotować mięso do miękkości, wyjąć, i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, mięso przestudzić i oddzielić od kości, ponownie wrzucić do zupy . Dodać zioła i przyprawy
Gotowanie jest łatwerozmarynem to smakowity pomysł na ekspresowy obiad. Delikatne mięso i chrupiąca skórka z ziołowo-cytrusowym aromatem to dowód na to, że drób nie musi być nudny. Udka z kurczaka polecam podać z pieczonymi ziemniakami, ryżem albo lekką sałatką z oliwą z oliwek. * SKŁADNIKI dla 4 osób 1 kg udek z kurczaka 3 cytryny (niewoskowane) garść świeżego rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej(...)ułóż je na udkach wraz z gałązkami rozmarynu. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Udka z kurczaka piecz około 45-50 minut do złotobrązowego koloru, podlewając je od czasu do czasu wytopionym tłuszczem. Podawaj z ulubioną sałatką, ryżem lub pieczonymi ziemniakami
Food Squarearomatem sprawia , że talerz szybko się opróżnia . składniki na 4 porcje włoszczyzna ( 2 marchewki , pietruszka , pół selera , pół pora , cebula , ząbek czosnku ) 1 udko z kurczaka 40 dag pieczarek 5 dużych ziemniaków ziemniaków kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego 3/4 szklanki śmietany natka pietruszki sól i pieprz przepis Obraną i opłukaną włoszczyznę zalać w garnku(...)wrzątku, gotować 20 min. Zobacz więcej na stronie: http://www.cojemy.pl/przepis-na/zupa-pieczarkowa-nr-2.html Do garnka wlewamy około 2 litrów wody , dodajemy opłukane udko z kurczaka , umytą i pokrojoną w kostkę włoszczyznę i ziemniaki , kilka liści laurowych , ziele angielskie i pieczarki pokrojone w plastry .Wszystko gotujemy do miękkości warzyw i mięsa , doprawiamy solą i pieprzem . Zupę rozprowadzamy śmietaną i podajemy z natką
Smakowite Dania