Bardziej soczyste od tych z fileta. Składniki 4 udka z kurczaka 2 jajka bułka tarta mleko sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Z udek usuwamy kości
R'n'G KitchenBardzo smaczny obiad o pięknym aromacie świeżych ziół Składniki: - 1 główka kapusty - 2 duże udka - 1 czerwona papryka - szczypior z 3 cebul - pęczek koperku - pęczek pietruszki - 2 listki seler - 2 listki lubczyku - 2 kostki rosołowe drobiowa - pieprz ziołowy - 1 łyżeczka słodkiej papryki - liść laurowy - ziele angielskie 4 kulki - szczypta kuminu - 1 łyżeczka płaska mąki - 3 łyżki oleju Sposób przygotowania
W królestwie smaków BeatySkładniki: kapusta kiszona 3/4 kg, pieczarki 1/2 kg, masło do smażenia 1 łyżka, udka z kaczki 4 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, majeranek 4 łyżki, czarny pieprz
W Mojej Kuchni Lubię„Grzeszne ” udka w majonezie i ketchupie, pycha Kurczak , kurczak i raz jeszcze kurczak … Wszytko to już było , co zrobić żeby go odnowić ? Najlepiej
Ogrodnik w podróżyłyżeczka miodu 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku słodka śmietana , około 100 ml 1 solidna szklanka rosołu drobiowego mąka rozrobiona z woda do zagęszczenia sosu 1 paczka makaronu muszelki ( lub innego ) Makaron gotujemy jak w przepisie na opakowaniu . Udka drobno kroimy . Cukinię kroimy w małe słupki lub jakiekolwiek inne kawałki . Cebulę obieramy i siekamy . Czosnek wyciskamy praską do cebuli
Ogrodnik w podróżyryżowego, sherry, warzyw i sezamu. W naszej wersji oprócz kurczaka są upieczone na czarno papryki – dla koloru i zdrowia. Użyliśmy polędwiczek drobiowych, bo są delikatne i szybko się smażą standardowo stosuje się natomiast mięso z udek. Zamiast nich możecie wykorzystać filety z kurczaka lub indyka. W sklepie możecie kupić gotowy sos teriyaki, ale akurat do tego dania nie jest
Niedzielny kucharzWyszedł dokładnie taki, jaki robiła nasza babcia. Kwintesencja smaku, rosół dla nas idealny. Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) kawałek kapusty włoskiej gałązka estragonu gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 1 ziarno
R'n'G KitchenUdka w cebulowej , chrupiącej panierce Pyszne udka kurczaka w cebulowej panierce , to połączenie kilku przepisów . Czyli jak zwykle w moim wypadku , wycedzenie tego co lubi rodzinka
Ogrodnik w podróży„Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym „Country chicken” to pyszne danie , może nie wygląda elegancko ale jest nieziemskie. Poza walorami smakowymi
Ogrodnik w podróżymiękkim mięsem kurczaka. Całość wygląda cudnie ale przede wszystkim obłędnie smakuje. Składniki: 1,30kg udek z kurczaka 3 łyżki lubczyku 4 łyżki przyprawy do kurczaka 2 szklanki dzikiego ryżu 3 cebule 2 gałązki pomidorów cherry 125g sera mozzarelli Zalewa: 4 szklanki bulionu drobiowego 6 łyżek pikantnego ketchupu 100g koncentratu pomidorowego 1 łyżka cukru 2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki(...)słodkiej 150g masła 4 ząbki czosnku Wykonanie: 1. Zalewa: Bulion drobiowy zagotować, dodać ketchup, koncentrat, cukier, paprykę ostrą i słodką, masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać i całość chwilę gotować. 2. Lubczyk wymieszać z przyprawą do kurczaka i natrzeć udka. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. 3. Do naczynia żaroodpornego o wymiarach
Szalona Kuchnia EwelinyDzisiaj pomysł na obiad, który sam się robi, czyli udka z kurczaka zapiekane z ryżem i chińską mieszanką warzyw. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Jego
UgotowaćUdka z kurczaka -nowy,efektowny przepis Jeśli znudziło się wam podawanie udek z kurczaka ciągle w ten sam sposób to zobaczcie ten przepis. Udka prezentują się
zielonacukinkaWszyscy chyba lubimy drobiowe mięso. Tym razem postanowiłam zamiast roladek z tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek. Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka
Walijskie Pichceniesosu ( przy podawaniu galantyny na gorąco) 100 ml słodkiej śmietanki 30 % 1 łyżka wazowa dobrego drobiowego wywaru 2 łyżki masła sposób wykonania Tus zkę kurczaka luzujemy ( np tym sposobem), usuwając z niej również kości skrzydełek i udek. Teraz tuszkę rozcinamy ( najlepiej w wzdłuż boku gdzie pozostały otwory po wyciętym skrzydełku i nodze), układamy skórą
Miód i pieprz