oraz jabłko. Podajemy od razu. Tak przygotowana owsianka smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Opcjonalnie wierzch owsianki możemy posypać ulubionym musli. U mnie dziś chrupiące musli truskawkowe z dodatkami. Smacznego By Magdalena beta calories 21 fat 0g protein 0g carbs 5g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiktóry miałam ochotę od dawna. A ostatnio kusiły mnie swoimi śmietanowcami znajome blogerki. Przepisów jest mnóstwo. Ja zrobiłam po swojemu. Zobaczcie, co mi z tego wyszło. Składniki : 3 galaretki truskawkowe 750 ml wrzątku 4 łyżeczki żelatyny 250 ml wrzątku 250 ml mleka 3,2% 400 g śmietany 18% 4 łyżki cukru odrobina oleju o niewyczuwalnym smaku i aromacie Wieczorem rozpuścić
Weekendy w domu i ogrodziePyszna rolada, zaraz obok rolady czekoladowo-orzechowej i rolady truskawkowej jest jedną z moich ulubionych. Wygląda bardzo efektownie, wręcz przypomina szyję żyrafy, a bardzo łatwo się ją robi. Z kremem straciatella.. Najlepsza jest na drugi dzień, choć przyznam, że do następnego dnia u nas niewiele zostało. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemasło kokosowe pod wpływem ciepła szybko się topi. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki. Taki bajer do szypułkowania znalazłam za grosze w empiku. Na nadchodzący sezon truskawkowy jak znalazł. Jest jeszcze dostępny w sklepi on line, tu macie link (bez obaw, nie zarabiam na tym Gotowe, wyrośnięte ciasto odgazować/wyrobić chwilkę, i rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem
greenscarfobsypie się już kwiatami i może zastąpi z czasem stary krzak. Ciekawa jestem czy rzeczywiście będzie mieć żółte kwiaty, jak mi obiecano przy zakupie ? Pamiętam, że kiedyś robiłam dżem truskawkowy z płatkami róż :) Miał ciekawy smak. Teraz pomyślałam, że woda różana byłaby też niezłym produktem w którym wykorzystałabym płatki tego kwiatu
Proste Potrawywypełniania temperowaną czekoladą foremek. Następnie wypełnialiśmy je własnoręcznie przygotowanymi ganaszami - ja postawiłam na smak czekoladowo- wiśnowy z odrobiną whisky. Dziewczyny stworzyły nadzienia o wielu wspaniałych smakach np orzechowym, egzotycznym, truskawkowym. Każdy znalazł coś dla siebie. Następnie Wiesław zaprezentował nam sposób ,,zamykania" czekoladek i pozostało czekać aż nasze słodkości spokojnie w lodówce zastygną. Każda z nas sama mogła wybrać sposób zdobienia
sierotka maRysia w kuchniwygodnie przechowywać w lodówce aż do podania. Do dekoracji możemy wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem zawsze są ciasteczka – tak do pochrupania :) Większość z nich można przygotować
Ciastkozercypomidora nawet nie stało. Na rynku mamy bardzo dużo odmian pomidorów. Moje ulubione to bawole serca, ale innymi też nie pogardzę, o ile są warte uwagi. Jak przy koktajlu truskawkowym tak i teraz zawędrowałem na krakowski Stary Kleparz. Tłumy ludzi, dobrobyt niesamowity na stoiskach, które uginają się od nieskończenie dużej ilości warzyw i owoców, bez przerwy dokładanych. Jeszcze na początku
Blendmankawałku każdego rodzaju, a tu trzeba zdecydować się na jedno. Padło u nas na klasykę, czyli placek drożdżowy z kruszonką. Lubię bardzo rabarbar za jego kwaskowość. Uwielbiam ciasta rabarbarowo-truskawkowe, gdzie ten kwasek jest łamany słodyczą truskawek. Rabarbar to wdzięczne warzywo na kompot, który smakuje jak żaden inny i pamiętam go z dzieciństwa, ale również zupę rabarbarową. Placek z rabarbarem
Mieszam w GarnkuZdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty na bok. Następnie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok, aż czekolada zgęstnieje. Dodatkowo: 0,5 słoiczka konfitury truskawkowej, porzeczkowej lub wiśniowej słodycze do ozdobienia np. Kinder Bueno, Kinderki, SchocoBons, KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą
Made By Mom And Sonkokosowy krem z tofu* z domowym dżemem truskawkowym i prażonymi wiórkami kokosowymi~ *z dodatkiem "śmietanki' kokosowej Dziękuję za wszystkie kciuki w piątek! Chyba mocno trzymaliście, bo...udało mi się! Zajęlam 3 miejsce w eliminacjach okręgowych i jadę na finał ogólnopolski już za miesiąc! :o Zupełnie nie byłam na to przygotowana i teraz trochę się stresuję...Zaczęło się od tego
breakfast of dreamsSkładniki: 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3 łyżki dżemu truskawkowego 1 1/2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 1 cytryna Wykonanie: Do miski wlewamy mleko, olej, wbijamy jajko, dodajemy dżem oraz cukier, mieszamy drewnianą łyżką.Wsypujemy mąkę wymieszaną z kakaem i sodą. Dokładnie wszystko połączyć ze sobą. Na koniec dodajemy do ciasta startą
kgwjanczewoMiałam ochotę zrobić budyń waniliowo-truskawkowy, jednak coś poszło nie tak i mi się mleko zwarzyło przy gotowaniu z truskawkami :) A że miałam smaka na budyń i obiecałam go już Zuzi, naprędce wymyśliłam budyń kokosowy. Dałam tylko 2 łyżki wiórków kokosowych, jednak było to za mało, stąd większa ich ilość w przepisie. Fajnie byłoby dodać w trakcie gotowania rodzynki
Anioszek w kuchni200ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 1 laska wanilii Dodatkowo: ok 10 dużych dojrzałych truskawek żelatyna w sprayu lub galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1/2 szklance wody listki mięty Sposób przygotowania: 1. Herbatniki mielimy lub drobno kruszymy, mieszamy z kakao. Masło topimy i lekko przestudzone dodajemy do herbatników wraz z kremem nutella
Kuchnia w czekoladzieZbliża się sezon truskawkowy, co powiecie na połączenie truskawki z bananem? Dla mnie pycha! Składniki: 1,2 kg truskawek 1 kg bananów ½ kg cukru 2 opakowania dżemixu po 30 gram Wykonanie: Truskawki opłukać, usunąć szypułki i przełożyć do rondelka. Banany obrać, pokroić w plastry, połączyć z truskawkami, posypać cukrem i dżemixem. Wymieszać, zagotować na wolnym ogniu przez około 5 minut
Tradycyjna Kuchnia