słoik zeszłorocznych zapasów :) I w ten sposób bomba energetyczna do spałaszowania przed majówkowym rowerowaniem jest gotowa! Smacznego :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: MARCEPANOWY KĄCIK - Czekolada SZÓSTE NIEBO - Torcik bez pieczenia z truskawkami
Grunt to przepis!śniadanie. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Spróbujcie. Warto rozpocząć dzień od pysznego śniadania. Sałatka w tortilli Delikatne placuszki z mascarpone Zdrowe kanapki śniadaniowe z owocami (truskawkami) Płatki ryżowe z karmelizowanym jabłuszkiem Pasta kanapkowa na serkach topionych Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mocno jabłkowa i zdrowa owsianka śniadaniowa z olejem kokosowym Owocowa owsianka
Słodkie okruszkiCiasto z rabarbarem Tarta rabarbarowa Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem Muffinki rabarbarowe Tarta truskawkowo-rabarbarowa
Passions hobbies lifemnie posiadasz szpryce lub rękaw cukierniczy i użyjesz go do przyozdobienia. Ja przygotowałem ją z myślą o lodach… opanuj swoje zboczone myśli. Lody przygotowałem z kaszy jaglanej i truskawek, Zboczku. I to niby tylko mi jedno w głowie siedzi. Ja bezczelny i niewyżyty. Niewiarygodne. Składniki: Mleczko kokosowe – 1 puszka (dobrze schłodzone – najlepiej 24h w lodówce) Cukier puder
BlendmanOstatnio bardzo natarczywie chodziła za mną kasza jaglana. Dawno jej nie jadłam i mocno zatęskniłam. Pojawiły się właśnie pierwsze truskawki… no… to jeszcze nie te wspaniałe, rozpływające się w ustach czarodziejskie owoce, przenoszące człowieka do czasów beztroskiego dzieciństwa… niemniej pojawiły się i postanowiłam wykorzystać je do przygotowania pysznego śniadania na kaszy jaglanej. Do przygotowania pysznego, […] Artykuł
Krzywa Prostawcale nie trudne do zrobienia, oczywiście polecam zrobić od razu podwójną porcję bo znikają błyskawicznie.... farsz postanowiłam zrobić z masy karpatkowej i żeby nie było za słodko,dodałam truskawki i brzoskwinki mniam..... Składniki (na około 15 szt.) 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 100 g masła pokrojonego w kostkę szczypta soli 1 łyżeczka cukru 4 jajka
Swojskie jedzonkoczyli serniczki na zimno w słoiczkach . Można zrobić je dużo wcześniej i wygodnie przechowywać w lodówce aż do podania. Do dekoracji możemy wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem
Ciastkozercyoblane szałwiowym masełkiem i udekorowane startym parmezanem. Na słodko kluseczki dekoruj ę naturalnym jogurtem i świeżymi sezonowymi owocami, np. truskawkami. Z podanego przepisu wychodzi ok. 20 kluseczek. SKŁADNIKI Kluseczki 500 gr marchewki 200 gr m ąki pszennej pełnoziarnistej 50 gr startego parmezanu 2 jaja s ól Szałwiowe masełko
La grande e la piccola cuocapulchniutkie marchewkowe placki przypominają konsystencją racuszki. Można wziąć je w łapkę i zajadać. Myślę, że spodobają się dzieciom. Desery Tu oczywiście proponuję Wam moje crumble z rabarbarem i truskawkami z ostatniego wpisu. Zapakowanie deseru do słoiczków jest bardzo praktyczne i wygodne. Macie już gotowe pojedyncze porcje, nie musicie brać talerzyków, nic Wam się nie wyleje, bo słoiczki są zakręcone
Chilli Czosnek i Oliwapowoli przebijają się pierwsze cieplejsze dni i coraz częściej mam ochotę coś zmiksować owocowego. Tym razem koktajl z dodatkiem soku pomarańczowego. Macie jakieś swoje ulubione miksy? Składniki : * szklanka truskawek * jabłko * banan * szklanka soku pomarańczowego * szczypta cynamonu Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy
Magiczne Życie Martysię na jedno. Padło u nas na klasykę, czyli placek drożdżowy z kruszonką. Lubię bardzo rabarbar za jego kwaskowość. Uwielbiam ciasta rabarbarowo-truskawkowe, gdzie ten kwasek jest łamany słodyczą truskawek. Rabarbar to wdzięczne warzywo na kompot, który smakuje jak żaden inny i pamiętam go z dzieciństwa, ale również zupę rabarbarową. Placek z rabarbarem jeśli lubicie naprawdę słodkie smaki, możecie polukrować
Mieszam w Garnkupogoda też daje się we znaki...? Choć za oknami dzieją się rzeczy,w które ciężko uwierzyć, moją kuchnię we władanie objęła wiosna. Jest rabarbar, jeszcze hiszpańskie, ale zadziwiająco smaczne, truskawki, a ostatnio także młoda marchewka. Można kupić sobie taką z natką - tylko po co...? Przecież te zielone gałązki i tak wylądują w koszu... Okazuje się jednak, że można je spożytkować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeowsianych 20 g otrąb owsianych 200 ml mleka 1/3 łyżeczki stewii 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego 1 łyżeczka masła orzechowego crunchy kilka truskawek kilka malin Przygotowanie: Płatki z otrębami zalej małą ilością wrzątku i odstaw do napęcznienia na ok. 3 minuty. Zagotuj mleko, dodaj namoczone płatki, stewię, nasiona chia. Zamieszaj
Zdrowie na języku :Pponieważ Nutri Booost radzi sobie z tym doskonale. Moc urządzenia jest na tyle wystarczająca aby poradzić sobie z twardymi orzechami czy zmrożonymi owocami takimi jak np: truskawki czy jagody dzięki czemu w parę chwil możemy uzyskać zmrożony owocowy sorbet, idealny na nadchodzące lato Po skończonej pracy pojemniki w których miksowaliśmy możemy wrzucić
Marta GotujeSkładniki : 20 dkg jogurtu naturalnego ( 3 % tłuszczu ) 3/4 szklanki dojrzałych truskawek 2 łyżki otrąb pszennych 2 łyżki płatków mig dałowych 1 ły żka syropu klonowego Sposób wykonania : W szystkie składniki dokładnie zmiksuj. Rozlej do szklanek. Od razu wypij. Jogurt ten zawiera dużo potasu, wapnia, fosforu, witamin E i C. Jest także źródłem magnezu, żelaza, cynku, jodu, witamin
Przepisy i porady kulinarne