truskawki - 19264 przepisów (strona:619/1285)

Ciasta na Wielkanoc 111

Wielkanocne przepisy na babki, babeczki, serniki i inne świąteczne wypieki. Babka pomarańczowa      Sernik z truskawkami       Babka z truskawkami i kawałkami czekolady      Sernik z brzoskwiniami      Babka limonkowa      Sernik z kremem i owocami       Babeczki z jabłkami       Sernik kajmakowy a'la snickers

Passions hobbies life
Drożdżówki z serem 79

domowe są najlepsze, genialnie pachną, nie są trudne w przygotowaniu i żałuję tylko, że nie są fit, bo sięgałabym po nie codziennie. Polecam Ci też przepisy: – drożdżówki z truskawkami i rabarbarem –  ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką –  drożdżowe ze śliwkami i kruszonką –  racuchy drożdżowe –  drożdżówki z truskawkami –  drożdżowe topielec –  mini pączki serowe

nietylkopasta.pl
Sernik z mascarpone 169

wystygnięciu ma równą powierzchnię. Jego delikatny śmietankowy smak przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym. O tej porze roku idealnie pasują do niego sezonowe owoce, np. słodkie truskawki. Udostępnij Składniki na sernik z mascarpone Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 6 jajek wielkości M 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)mascarpone pozostawić w zamkniętym piekarniku na 30 minut, po czym lekko uchylić drzwiczki i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Sernik z mascarpone przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować truskawkami lub innym sezonowymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sernik z mascarpone pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Naleśniki z mascarpone i musem truskawkowym 107

jajko olej do smażenia Nadzienie: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 2 opakowania śmietanexu 2 - 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Mus: 1 kg truskawek 3 łyżki cukru             Jajko ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać najpierw mokre, a potem suche składniki. Wszystko razem zmiksować. W razie potrzeby dodać trochę mleka(...)jest zbyt gęste. Jeśli zbyt rzadkie dosypać mąki. Odstawić na pół godziny, po czym usmażyć naleśniki. Przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru i śmietanexu, połączyć z serkiem. Truskawki zblendować z cukrem. Przestudzone naleśniki nadziewać kremem i oblewać musem. Smacznego

Praktyczna pl
Jak wzmocnić odporność 90

papryce. Co ciekawe, znajdziemy jej tam więcej aniżeli w cytrusach. Jakie warzywa zawierają sporą ilość witaminy C Natomiast w okresie letnim niedobór witaminy C możemy uzupełnić za pomocą truskawek. Tak, truskawki również posiadają sporą ilość tej witaminy i są idealnym rozwiązaniem, gdy sezon na mandarynki oraz pomarańcze się skończy. Warto również pamiętać, że witaminę C możemy pozyskać również w formie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ze smażonym kurczakiem 83

filetów z udka kurczaka 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka białego sezamu 1 łyżka czarnego sezamu 100 ml sosu teriyaki 250 g truskawek 100 g pomidorków koktajlowych 1 awokado 150 g sera pleśniowego 2 sałaty rzymskiej 1 czerwona cebula 100 ml oliwy 1 łyżka musztardy imbirowej 1 łyżka miodu 2 łyżki octu ryżowego Przygotowanie(...)bidi-language:#0400;} Filety z kurczaka oczyszczamy, marynujemy przez godzinę w sosie. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy na rumiano. Zawijamy w folię aluminiową. Truskawki kroimy, podobnie awokado, pomidorki, ser i czerwoną cebulę. Sałatę rwiemy. Układamy na talerze razem z filetami. Polewamy oliwą wymieszaną z musztardą, miodem i octem

R'n'G Kitchen
Ciasto truskawkowe na gofrach 84

Składniki: 1 opakowanie (12 sztuk) gofrów 400 ml śmietanki 30% 400 g jogurtu typu greckiego 4 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 250 g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 słoiczek dżemu truskawkowego (450 g) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Dodać dżem. Podgrzać i dokładnie rozmieszać. Odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić(...)przelać do miski. Dodać cukier puder i ubić na sztywno. Następnie dodawać partiami jogurt i miksować. Na końcu małym strumieniem wlać zimną żelatynę. Wymieszać. Masę śmietanową przelać na gofry. Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić w plasterki. Poukładać na cieście. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki do stężenia. Na ciasto wylać tężejącą masę truskawkową. Przykryć i ponownie włożyć do lodówki

Danka Pichci
Konfitura z czerwonych owoców 46

przygotowania 2 słoiczków konfitury potrzebujemy: – 500g czerwonych porzeczek – 500 g truskawek – 500g cukru żelującego 2:1 – odrobinę wody (1/3 szklanki) Owoce umyć – z truskawek oderwać szypułki a porzeczki oderwać od gałązek. Owoce umieścić w garnku, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż będą lekko rozgotowane (ok 10-15 minut). Dodać cukier żelujący, całość dokładnie

Szybko Tanio Smacznie
Kajmakowy deser 190

świeżych lub mrożonych malin – 300 masy kajmakowej – gorzkie kakao do posypania – 1 ½ łyżki amaretto lub likieru kawowego – 1 szklanka mocnej ostudzonej kawy – mięta lub truskawki do dekoracji Przygotowanie: Zaparz kawę, ostudź i dodaj amaretto lub likier kawowy. Mascarpone ubijaj przez chwilę a następnie dodaj masę krówkową i ubijaj chwilę na pulchną masę. Biszkopty maczaj(...)przełóż masą kajmakową i borówkami amerykańskimi.  Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów wcześniej maczanych w kawie wyłóż  masę kajmakową i ułóż maliny. Posyp gorzkim kakao i udekoruj świeżymi truskawkami lub miętą. Smacznego ! Artykuł Kajmakowy deser pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Creme brulee z marakują 93

nową nutę! A co będzie potrzebne do wykonania deseru? ( na 6 porcji) 500 ml śmietanki 30% 1/3 szklanki cukru kryształu 6 żółtek ziarenka z 1/2 laski wanilii 2 marakuje truskawki 4 łyżeczki cukru trzcinowego Wykonanie Śmietankę przelewamy do rondelka, dorzucamy wydrążone ziarenka wanilii oraz cukier. Podgrzewamy na wolnym ogniu, ale nie zagotowujemy. Zestawiamy z ognia, studzimy krótko. Żółtka ubijamy mikserem(...)wierzchu cukrem trzcinowym i karmelizujemy za pomocą specjalnego palnika lub zapiekamy w piekarniku na górnej blaszce przez 10min w funkcji grill (160-170), aż cukier utworzy skorupkę. Ozdabiamy połówkami truskawek i ziarenkami marakui. Smacznego! Artykuł Creme brulee z marakują pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Kompot wieloowocowy 57

pyszny kompot wieloowocowy z mrożonych owoców. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 garście mrożonych śliwek węgierek 1 garść mrożonego rabarbaru 1 garść mrożonych czereśni 2 garście mrożonych truskawek 1 duże świeże jabłko ok. 3 łyżki cukru trochę soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do dużego garnka włożyłam zamrożone śliwki, rabarbar, czereśnie i truskawki. Jabłko przekroiłam na cztery

Waniliowe Improwizacje
Buraki na zimę. Sok i smoothie z dodatkiem buraków 85

kawałki i wycisnąć sok w wyciskarce albo sokowirówce. Druga propozycja to smoothie z buraka, jabłka, banana i pomarańczy z dodatkiem szpinaku i mrożonych jeżyn ( można użyć maliny albo truskawki) – gęste i pożywne, to właściwie bardziej posiłek niż napój. Smoothie jest słodsze bo zawiera więcej owoców niż pierwsza sok, smak buraka w nim trochę ginie, więc będzie dobrą propozycją(...)pomarańczy z dodatkiem szpinaku i jeżyn. Prep Time 10 minutes Ingredients 1 burak 2 jabłka 1 pomarańcza 1 garść szpinaku 1 garść jeżyn (mrożonych) można zastąpić malinami albo truskawkami 1 banan Instructions Buraka obrać i pokroić w małe kawałki. Jabłka pokroić w kawałki, pomarańczę obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Przełożyć do blendera kielichowego wraz z pokrojnym bananem, szpinakiem

Cooking for Emily

Proponowane wyszukiwania