składniki: 2 szklanki mąki 4 jajka 1 szklanka cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 mały jogurt naturalny (150 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli truskawki ok 300 g Do miski wbić jajka, dodać cukier oraz szczyptę soli.Wymieszać mikserem (nie trzeba długo ubijać).Potem dodawać porcjami resztę składników,dokładnie wymieszać aby uzyskać gładką konsystencję.Masę przelać
Monia miesza i gotujeowoce. składniki: 4 szklanki mąki 125 g margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 50 g drożdży 5 jajek aromat rumowy 600 g owoce dowolnych owoców mogą być maliny, truskawki, borówki, jeżyny, śliwki, wiśnie Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Drożdże rozkruszyć i zasypać cukrem odstawić. Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Gdy drożdże się rozpuszczą dodać całe
Monia miesza i gotujecałkowitym wystudzenia bezy wyjmujemy ją na paterę do góry dnem i delikatnie odrywamy papier. Ubijamy kremówkę (bez cukru) i wykładamy ją na górę Pavlovej. Dekorujemy owocami ( borówki, maliny, truskawki,granat itd.) /na podstawie przepisu Pani Doroty "moje wypieki"/ Bon Appetit
Pudełko rozmaitościrazem też wykorzystałam je w tym celu i powstała tarta z musem jagodowym na bazie kremówki. Równie dobrze możecie do niej wykorzystać inne owoce. W moim pierwotnym zamyśle były truskawki, ale jagódki aż prosiły się o ich wykorzystanie. A teraz mam ochotę na maliny, których jeszcze jakiś czas temu nie lubiłam, aż sama nie mogę w to uwierzyć. Ps. gotowanie
Fabryka pomysłówwołowego z szalotkami w czerwonym winie . 7. Największa improwizacja i zarazem najsmaczniejsza sałatka to Sałatka z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu. 8. Byliśmy żartobliwi ( Śniadanie misiów ), romantyczni ( Truskawki na patyku ) i sentymentalni ( Pyry z gzikiem ) . 9. Odkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami , Krem cytrynowy z nutą pomarańczy) , z pasją tworzyliśmy nowe potrawy ( Wykwintna rolada
Delicious TitbitsPost Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojewspólna dekoracja była świetną zabawą. Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był bardzo orzeźwiający, owocowy, po prostu idealny na wiosnę. Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj . Smacznego
cookplmoże być gazowana) 1/2 szklanki cukru pudru 2-3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatki: u mnie bita śmietana ( ok 700 ml śmietanki 30%) oraz owoce-truskawki i winogrona Do miski wlać mleko, wodę i olej. Dodać cukier,sól i jajka, dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać aby składniki się
Monia miesza i gotujeobiecałam wrzuca moją dwukolorową Pavlovą :). Robiona była specjalnie na 8 urodziny kuzynki. Z królewskiej niebieskiej bezy wyszła smerfowa z różową bitą śmietaną udekorowana borówkami i truskawkami. Sposób przygotowania jest identyczny jak w przypadku Białej Pavlovy z tym, że dodajemy odpowiednie barwniki ( w moim przypadku 2-3 krople niebieskiego barwnika spożywczego w żelu do bezy i 2 krople czerwonego barwnika
Pudełko rozmaitościKiedyś swego czasu robiłam takie owsianki dość często. Potem była długa przerwa, a teraz powrót. Zapraszam po nową wersję wzbogaconą nie tylko o chia, ale
Kuchnia domowa AniTort z musem truskawkowym, kremem oreo i żelką z malin zrobiłam dla mojej chrześnicy z okazji jej urodzin. Karolinka poprosiła mnie o tort z cheerleaderką! Mogłam
Słodki PomysłWyobraźcie sobie śniadanie we dwoje, pyszny posiłek a do tego zdrowy! Kasza jaglana jest cudem w kulinarii! Artykuł Budyń jaglany z owocami pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z FantazjąDzisiaj polecam truskawkowy deser Składniki na 3 porcje 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów 150 g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru
Pomysłowa kuchniaKiedy rok temu pracowałam nad książką “Owocowe historie. Desery i przetwory bez cukru“, zakochałam się w świeżych daktylach Medjool, które wówczas na potrzeby książki
Moja DelicjaTa wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!