truskawka - 16921 przepisów (strona:813/1129)

Bo z nimi gotowanie stało się fajniejsze? 116

rękach, ale jakieś 3 lata temu zaginął bez śladu. Niepowetowana strata, bardzo mi go brakowało, bo był niezwykle podręczny, idealny do obierania jabłek, małych owoców, usuwania szypułek z truskawek i kiedyś jak nie używaliśmy obieraczki do warzyw właśnie tym nożykiem obieraliśmy wszystkie warzywa, skrobaliśmy młode ziemniaczki. Teraz już możecie się domyśleć jaka lampka włączyła mi się jak zobaczyłam taki nożyk

Blondynka Gotuje
Wspomnień czar - Weekend za pół ceny 2015 136

wyboru - ciężko było się zdecydować! W końcu stanęło na herbacie czarnej Prażone Kasztany (cejlońska z cząstkami jabłek, wyciągiem z pieczonych kasztanów i płatkami ostu) oraz herbacie zielonej Sencha Truskawki w Śmietanie (chińska z dodatkiem owoców, płatków róży i rokitnikiem). Mogę tu wracać dla samej herbaty - doświadczenie było wspaniałe! ______________________~~~~~~~~~~~~~~~~~______________________ Kawiarnia "W starym Kadrze" - ul.Grobla I 3/4, Gdańsk Urokliwy klimat filmowej kawiarni

Grunt to przepis!
"Sekret drzewa oliwnego" oraz sałata z marynowanymi śliwkami i mozzarellą 122

oliwek i kiełki soczewicy. Całość polać dużą ilością oliwy. Może dzięki tej sałatce przedłużymy sobie życie o kilka minut ;) ----- Podobne: Sałata z wędzoną piersią kurczaka Sałata z mozzarellą i truskawkami Caprese

Weekendy w domu i ogrodzie
Crumble z pieczarkami czyli pieczarki pod kruszonką (Crumble di champignon) 119

pory crumble kojarzył mi si ę  ze słodką kruszonk ą  z jabłkami, gruszkami, śliwkami, truskawkami... do chwili, kiedy posmakowałam crumble z pieczarkami. Zapach maślanej kruszonki połączony z zapachem pieczarek to była miłość od pierwszego kęsa. Od tej chwili często gości

La grande e la piccola cuoca
WIELOWARSTWOWE ŚNIADANIE OWOCOWE 173

Gęsty jogurt, domowe musli i dwa pyszne, kwaskowe musy z... Artykuł WIELOWARSTWOWE ŚNIADANIE OWOCOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
TRUSKAWKOWO – BORÓWKOWE SMOOTHIE 137

Dobrze jest zacząć dzień wielką szklanką zdrowego koktajlu. A najlepiej owocowym, TRUSKAWKOWO - BORÓWKOWYM SMOOTHIE! Artykuł TRUSKAWKOWO – BORÓWKOWE SMOOTHIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
SORBET Z OWOCAMI I TYMIANKIEM- PODWIECZOREK DIETA 1500 KCAL. 127

nudzam tymi sorbetami ,ale w diecie to najlepszy deser pod " słońcem". Porcja deseru ma 155 kcal. Dwie kulki sorbetu80 g. 1 szkl.świeżych truskawek,malin lub innych owoców 150 g. SORBET OWOCOWO - TYMIANKOWY : ********************************************* 1 szkl.cukru 1 i 1/2 szkl.wody Szczypta tymianku 1 i 1/2 szkl.soku z cytryny ************************************** Wodę zagotować i wymieszać z cukrem.Wystudzić.Wymieszać z tymiankiem i sokiem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami 110

dokładnie oczyścić, także z łodyżek. Szpinak surowy, drobnolistny, świetnie nadaje się do sałatek z dodatkiem serów pleśniowych, oscypka, fety czy parmezanu.  Prawdziwym rarytasem jest sałatka z dodatkiem świeżych truskawek, skropiona octem balsamicznym czy glassą balsamiczną, pokruszona po wierzchu serem kozim. Szpinak doskonale sprawdza się jako farsz do włoskich ravioli czy sos do makaronu. Do potraw ze szpinakiem najczęściej dodajemy

Moja smaczna kuchnia
Kruche babeczki z owocami (bez cukru i glutenu) 137

mielonych migdałów łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia żółtko 35 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 2 łyżki mleka kokosowo-ryżowego   dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy

Mienta blog
Omlet orzechowy bez mąki 119

Kolejna propozycja na słodkie śniadanie bez mąki. Sprawdzi się również u osób, które unikają węglowodanów w diecie (kiwi można zastąpić malinami lub truskawkami - są nisko kaloryczne). Dodatek mielonych orzechów sprawia, że omlet nie kruszy się i ma cudowny posmak. Smacznego!   Składniki: 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych orzechów

Chocolate Muffin Blog
Niedziela w kuchni 129

doskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała kasza gryczana z płatkami róż, jogurtem naturalnym i owocami: jabłkiem, bananem,malinami i truskawkami. Na obiad ciasto a’la tarta z cukinii, z łososiem i serem mozzarella. Bardzo szybkie w przygotowaniu i jeszcze bardziej smaczne. 1 mała cukinia 200 g łososia świeżego

Kucharzyca
Sobota w kuchni 123

chlebek bananowy i deser kokosowo-śliwkowy. To na deser i podwieczorek. Deser śliwkowy z mąki kokosowej, delikatny w smaku. Podałam z lodami owocowymi, które przygotowałam z mrożonych kawałków banana, truskawek i jogurtu naturalnego. Chlebek bananowy. delikatnie słodki, idealny jako przekąska. Na obiad ni to zupa, ni to sos, czyli klopsy w pomidorach. Klopsy z wołowiny, z serem jadel i gouda

Kucharzyca
Ciasto ucierane z serem, brzoskwiniami i kruszonką 261

Jakiś czas temu skusiłam się na ciasto z budyniem i owocami. Wybrałam przepis Doroty , ale zamiast truskawek użyłam brzoskwiń z puszki, bo upływał termin przydatności do spożycia. Myślę, że ciasto można przygotować z większością owoców, zarówno świeżych, jak i mrożonych. Składniki na ciasto: 125 g masła 150 g drobnego cukru do wypieków z wanilią 2 duże jajka 180 g mąki

Czerwień i błękit
SORBET TRUSKAWKOWY - PODWIECZOREK DIETA 1500 KCAL. 119

mroźne desery.Zapraszam. Danie ma 123 kcal. 4 kulki niskokaloryczne sorbety 160 g. Sorbet TRUSKAWKOWY z pieprzem ************************************* 250 g.truskawek świeżych 125 ml.wody 80g.cukru sok z połowy cytryny odrobina czarnego pieprzu ************************************ Truskawki zmiksować z sokiem ,pieprzem , wodą i cukrem.Gotowy włożyć do pojemnika i zamrozić.Miksować co 30 minut.aż będzie miał kryształki lub przemierzać łyżką ( tak ok.2 razy).Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowy budyń czekoladowy 168

mleko- 2 szklanki * cukier- 3 łyżki * żółtka- 2 szt. * kakao- 2 lekko czubate łyżki * skrobia kukurydziana- 2 płaskie łyżki * masło- 2 łyżeczki * aromat migdałowy- 2-3 kropelki * sól- szczypta * truskawki- dodatkowo 1,5 szklanki mleka przelać do rondelka i wraz z masłem, cukrem i aromatem zagotować. W pozostałym mleku bardzo dokładnie (najlepiej rózgą) wymieszać żółtka, kakao, sól oraz skrobię kukurydzianą

Kraina Miodem Płynąca