truskawka - 16921 przepisów (strona:792/1129)

"W krainie miodem płynącej" - podsumowanie akcji 151

ŚNIADANIE: Owsianka jagodzianka autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawkowe orzeźwienie autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawa na rukoli autorka: kulkiwrosole  | blog: Kulki w rosole Truskawki w kremie czekoladowym autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Blok sezamowo-orzechowy autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Jogurtowy deser z malinowym chia żelem autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog

Weekendy w domu i ogrodzie
Koktajl jeżynowy z kokosem 142

Koktajle owocowe to prawdziwe bomby witaminowe, zaopatrują nasz organizm w niezbędne witaminy i mikroelementy. Teraz z w sezonie najlepiej używać świeżych owoców. Czas truskawki, czarnej jagody i porzeczek za nami. Właśnie dojrzewają jeżyny, jedne z najzdrowszych owoców, wpisane na listę ORAC. Już sam kolor wskazuje na imponującą ilość antocyjanów. Jeżyny posiadają ponadto spore ilości rozpuszczalnego błonnika, na długo dając uczucie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Koktajl truskawkowo -bananowy 161

Chyba nie trzeba tu większych umiejętności Składniki: 300g truskawek 3 banany 1 -2 szklanki  mleka kilka listkow mięty 2 łyżki soku z cytryny Sposób wszytko razem miksujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji

Viola cooks with passion
Mała Cukierenka w FAKTACH TVP3 Wrocław 170

patrz FILM ), a za drugim razem byłam poproszona o przygotowanie tortu dla pana profesora Miodka na 70 urodziny. W tym samym wydaniu faktów mówiłam o słodkich truskawkowych deserach oraz truskawkach. Wspaniale było zobaczyć, jak wygląda telewizja poza anteną. Zwiedzić studio, reżyserkę, poznać osoby, które w niej pracują, spotkać pana profesorowa Miodka.   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki

Mała Cukierenka
Spring Rollsy z borówkami i mascarpone 101

błyskawicznym śniadaniu opowiedziała mi koleżanka poznana na warsztatach gotowania dań kuchni tajskiej, która codziennie je naleśniki ryżowe na zimno z truskawkami. Ja zdecydowałam się na borówki, bo lubię dobierać dania kolorami do talerza. Takie śniadanie robi się błyskawicznie. Jeśli zdecydujemy się na springrollsy na zimno nie musimy też być bardzo pedantyczni przy zawijaniu, bo na pewno nic nam nie wycieknie

Ugotowane pozamiatane
Moja CEWE FOTOKSIĄŻKA 138

pomysłu na taką książkę nie mam. Bo co takiego wyjątkowego mogłabym w niej pokazać poza tym, co jest już na rynku? Ciasto drożdżowe, naleśniki i pierogi z truskawkami? Nie kombinuję ze składnikami, gotuję proste potrawy, a eksperymentuję wtedy, kiedy w lodówce zabraknie mi jajek albo w szafce mąki. Mam też to szczęście, że dzieci nie są alergikami, a jedyny problem

bistro mama
Pudding chia z malinami 187

banana przy ściance przeciętego na pół, nałóż następnie do połowy szklanki pudding chia, i zalej malinami.  Wszystko udekoruj owocami i mięta (użyłam jagody, mogą być maliny, truskawki, ....) Smacznego

Niezły Młynek
Jogurtowe muffinki z jagodami 170

ślicznymi fioletowymi plamkami od jagód. Mimo, że nie  są najpiękniejsze, to wynagradzają to smakiem, zaufajcie mi. :) Do tych muffinek możecie dorzucić dowolne owoce np. maliny, jeżyny, drobno pokrojone truskawki itd. Śmiało możecie je także przyrządzić z dowolnego jogurtu o Waszym ulubionym smaku. Z owocami czy bez będą pyszne. :) Muffinki jogurtowe: 400 g jogurtu greckiego (jeśli używacie innego jogurtu

Cooking Monster
Amarantusowy kisiel jagodowy 118

wiele z nich jest bez smaku… dlatego warto dobrze się rozejrzeć, żeby później nie pluć sobie w brodę. Świetnie, poza jagodami, sprawdzą się również maliny, truskawki czy jeżyny. Smak gotowego kisielu jest specyficzny przez użyty amarantus. Ja jednak jestem zadowolony z efektu, dlatego też się z Wami nim dzielę Amarantusowy kisiel jagodowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania

Blendman
6 powodów, dla których kocham Chorwację 113

dość często o wczesnej porze zatopiony w bieli chmur. W dodatku morze Chorwacji zalicza się do najczystszych w całej Europie. Jedzenie – świeże, soczyste, pełne słońca owoce. Mówią, że kaszubskie truskawki nie mają sobie równych, lecz równie pyszne są te zbierane już w maju chorwackie. Czereśnie są niesamowicie słodkie i pełne rubinu. A oprócz tego brzoskwinie, morele, nektarynki, figi rozpływające się

Krzywa Prosta
Drożdżówka z malinami i kruszonką 134

Sezon malinowy rozpoczęty...w sumie w każdym rejonie kraju jest on o innej porze ,zresztą tak samo bywa z truskawkami i innymi owocami...u mnie zazwyczaj jest to z opóźnieniem...Maliny na działce dojrzewają i będą aż do przymrozków...oby jak najdłużej były...wtedy będziemy też jak najdłużej cieszyć się ich smakiem...w słoiczki też coś zrobię..dżem, soczek

Moje domowe kucharzenie
Ucierane ciasto z owocami 128

Przepis na smaczne ciasto z owocami, które robi się błyskawicznie. Ja dałam rabarbar, ale mogą to być inne owoce – jabłka, truskawki, wiśnie, itd. Składniki: 4 jajka 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny lub masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 lasek rabarbaru cukier puder Przygotowanie Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na dość małe kawałki

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z porzeczkami 126

Szybka tarta z masą z serka mascarpone i udekorowana owocami. W moi przypadku są to porzeczki, ale mogą to być również borówki, maliny, truskawki czy brzoskwinie. Proporcje na formę do tarty o średnicy 23cm. 150 gram czekolady 1 łyżka masła 150 gram herbatników typu Petit Beurre 200 ml śmietanki 30% 250 gram serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru porzeczki Herbatniki

Czerwony Gupik
Drohiczyn - Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski 149

Siej). Od samego początku, czyli od 36 lat, produkowane są tam lody tradycyjne, na bazie jajek i śmietany. Receptury tworzy Pani Maria, wykorzystując naturalne i sezonowe produkty: jabłka, maliny, truskawki... Cały czas szuka nowych smaków: malinowe z miętą, szarlotka, marchewkowe, bazyliowe, buraczano jabłkowe... W tym roku lody lubartowskie zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.  Ale cukiernia to nie tylko

królestwo garów
Karpatka z brzoskwiniami i galaretką 196

Kiedyś przygotowałam taką karpatkę z truskawkami. Była rewelacyjna. Chciałam sprawdzić jak smakuje z innymi owocami. I nie pomyliłam się, jest również pyszna! Ciasto parzone: 250 ml wody 150 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 6 jajek Szczypta proszku do pieczenia Krem: 750 ml mleka 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej

VioletoweKucharzenie