pomarańczy 2-3 łyżki syropu z agawy (można zastąpić innym słodzikiem) 10g żelatyny + 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub kropla pasty waniliowej Dodatkowo: owoce do ozdoby (truskawki, granat, morele, borówki, kiwi) Spód: 1. Do blendera przełożyć migdały, dodać wiórki kokosowe, mąkę kokosową i ksylitol, zmiksować na piasek. Dodać roztopiony olej kokosowy i wymieszać łyżką. Masę kokosowo – migdałową
Mała Cukierenkaprzepis na pożywną, smaczną sałatkę. Jest w niej tyle witamin co kolorów. Cieszy oko i smakuje wybornie... Składniki: k ilka szparagów białych i zielonych 250 g truskawek k il k a pomidorków koktajlowych 2 średnie świeże ogórki 2 ząbki czosnku 1 filet z kurczaka 1 jajko ugotowane na twardo d owolna sałata podzielona na cząstki 1 łyżkę oliwy
Kuchnia u KrysiGenialny wiosenny sernik z owocami, kremowy i delikatny. Możemy do niego dodać mieszankę owoców leśnych, albo wybrać tylko jeden ich rodzaj: maliny, jeżyny, porzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód
Słodkie inspiracjedeser-waniliowy Musimy mieć trochę czasu, żeby po kolei warstwami nalewać i studzić... Kompozycje mogą być dowolne, można sobie ułożyć plan i zestawienie kolorów... Owoce :) ja dałem truskawki, ale można wykorzystać co kto lubi :) Jak widać od samego patrzenia już się robi smakowicie :) Polecam te kolorowe smaczne fantazje... ...pyszne zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych :) Smacznego !!! Miłej Niedzieli
chleba naszegoZamarzyły mi się już truskawki, takie prosto z krzaczka ale....no właśnie, trzeba jeszcze poczekać na te świeże. W zamrażarce znalazłam mrożone i one znakomicie nadały się do mojego budyniu. Podałam budyń na śniadanie ale tutaj pełna dowolność, można zajadać jako deser czy kolację. Truskawkowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1/5 szklanki chia + np mleko do pełna, ja miała sok z brzoskwiń z puszki więc go wykorzystałam 🙂 200 ml jogurtu naturalnego 3 banany 300 g truskawek 4 … Czytaj dalej Koktajl owocowy z chia
czarrna od kuchniśmietany, 36% 500 g mąki pszennej opakowanie suszonych drożdży (7 g) 80 g cukru 16 g cukru waniliowego 2 jajka średniej wielkości dowolne owoce do nadziania (u mnie truskawki - tak, w sierpniu <3, maliny, borówki, nektarynka, gruszka - umyte, obrane, pokrojone) Kruszonka 75 g masła 75 g cukru 25 g wiórków kokosowych 125 g mąki pszennej Ze wszystkich składników zagnieść
Słodkie inspiracjemleka 20 g świeżych drożdży 75 g cukru 80 g masła 400 g mąki pszennej 2 duże jajka 1/4 łyżeczki soli garść malin, borówek, nektarynka, 2 śliwki (renklody), kilka truskawek + ok. 1/4 kostki masła rozpuszczonego w rondelku Podgrzać mleko. Drożdże rozkruszyć w miseczce i wymieszać z połową podgrzanego mleka i 1 łyżką cukru. W dużej misce na sam spód wysypać
Słodkie inspiracjeciepło na sercu. Dzięki Bogu za mrożone owoce! Składniki: litr wody łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta kardamonu łyżka ekstraktu z wanilii łyżka cukru pół kilo letnich owoców (maliny, agrest, truskawki, czerwone porzeczki) + po kilka ładnych do dekoracji ugotowany makaron (taki jak do rosołu) Jak zrobić zupę owocową? Wodę zagotowujemy z mąką ziemniaczaną. Dodajemy owoce, cukier, przyprawy i gotujemy
Ugotowane pozamiataneNaleśniki bezglutenowe z kozim nadzieniem, krewetkami i truskawkami, czyli gdy nie możemy zdecydować się, czy jemy naleśniki na słodko czy na wytrawnie. Brzmi dziwnie, nieprawdopodobnie, ale uwierzcie mi naprawdę to danie smakuje. I pięknie wygląda jak tylko się postaramy o ładną jego stylizacje. A że jest bezglutenowe, z dodatkiem chudego sera to jest lekkie, dietetyczne, odchudzone. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikefekt będzie pyszny! Krem truskawkowy możecie również przygotować z mrożonych owoców-zajmuje to jeszcze mniej czasu,bo nie trzeba wtedy czekać, aż galaretka ostygnie-wrzucone do niej mrożone truskawki błyskawicznie ją schłodzą. Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru! […] Artykuł Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny pochodzi
Domowe TortySkładniki: 3 szklanki mrożonych truskawek 4 kiwi 40 dag jogurtu greckiego 3 łyżki miodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą w blenderze. Przelewamy do plastikowego naczynia i wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny
Qchnia po prostusię u Was na nie mówi? W każdym razie na zdjęciach widzicie moją ulubioną potrawę z dzieciństwa :) Najlepiej smakują oczywiście z musem ze świeżych owoców, ja uwielbiam z truskawek lub jagód. O tej porze roku korzystam z mrożonych owoców i też spisują się całkiem dobrze. Z podanych proporcji wyszło mi 15 klusek wycinanych od szklanki. Składniki: 250 g mąki
Ciastkozercyktóre będzie widoczna zawartość ciastek. Przyznam, że smak całkiem fajnie zaskakuje. Z jednej strony w środku mamy nadzienie z sera białego, z drugiej strony dochodzą słodkie owoce, u mnie truskawki i borówki amerykańskie. Aby nie zrobiła się ciapka w środku ciach, owoce zagęściłam mąką ziemniaczaną. W zależności od wilgotności sera, aby ciasto dobrze się zagniatało, może zajść konieczność dodania dodatkowych
Mieszam w Garnkumleka 2 łyżki ksylitolu ekstrakt ze stewii w płynie (do smaku) pół słoiczka konfitury z dzikiej róży opcjonalnie: domowy ekstrakt waniliowy + kilka łyżek przegotowanej wody do nasączenia blatów, liofilizowane truskawki do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z hibiskusem. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać partiami ksylitol, ubijać przez kilka minut. Dodawać
FitKot