Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto na niedzielę – Bułeczki przytulone 🙂 Składniki: 1/2 kg mąki, 30 dkg pszennej tortowej i 20 dkg pełnoziarnistej np. graham 1 szklanka mleka 2 … Czytaj dalej Bułeczki z truskawkami
czarrna od kuchniSzukając inspiracji na smaczne i zdrowe śniadanie, Madzia znalazła przepis na pyszne naleśniki Jamiego. W oryginalnym wydaniu naleśniki były robione z mąki pszennej, my jednak postanowiliśmy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wasze serniczki)* 1,5-2 łyżki soku z limonki* 250 gramów mascarpone 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, zimnej 1-2 łyżki cukru pudru świeże owoce do dekoracji (truskawki, borówki, maliny) płatki migdałów uprażone na suchej patelni, do dekoracji Składniki na mus 1 mango, dojrzałe 1 limonka, skórka starta drobno i wyciśnięty sok miód, opcjonalnie W misce umieścić jogurt
olalacookingłyżki żelatyny (30 g) 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki wody warstwa truskawkowa 1 galaretka o smaku truskawkowym + 0,5 szklanki wody 0,4 kg mrożonych truskawek do nasączenia biszkoptu przestudzona herbata Na samym początku przygotować biszkopt: masło roztopić, ostudzić . Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę. Następnie powoli dodawać cukier. Cały czas mieszać
UgotowaćMożna go również podawać jako słodki deser, który z chęcią spałaszują dzieci. Mus truskawkowy jest bardzo kapryśny ;). Tutaj ilość żelatyny, zależy od ilości wody w truskawkach i użytej śmietanki. Ja robię mus na śmietance 36%, która jest bardzo gęsta. Niestety nie wszystkie kremówki 36% takie są. Dlatego jeśli robicie pierwszy Więcej... Artykuł
Słodki Pomysłzdjęciu przy borówkach jest coś co wygląda jak fasola 😆 ale to niedojrzała boróweczka😊 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -60 g płatków gryczanych -80 g twarogu chudego -100 g truskawek -50 g borówek -20 g wiórek kokosowych Przygotowanie: 1.Płatki z połową wiórków kokosowych zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. 2.Na wierzch dodajemy resztę składników i posypujemy wiórkami kokosowymi. (adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzujaką powinno dodawać się kolejno w trakcie przygotowywania ciasta, ale zaznaczam, że ma być jej łącznie 680 g + w razie potrzeby 3-6 łyżek. 1 #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Passions hobbies lifeNastępnie polewamy ciasto i obsypujemy orzechami. Gotowe ciacho odstawiamy na co najmniej 24 h do zmięknięcia blatów. Smacznego !!! Przepis bierze udział w konkursie na stronie Durszlak.pl #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Gotowanie...to proste !Owoce pod kruszonką są bardzo smacznym deserem. Teraz możemy wykorzystać jabłka bo mamy sezon, a ja jeszcze dołożyłam do nich truskawki i pomarańcze. Wyszły pyszne, zapaszyste owoce pod kruszonką. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieHej! Czasem mamy czas tylko na łyk śniadania. Co zrobić? Oczywiście shake'a, który dostarczy nam energii. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieczuć jagodowy smak od maqui, które można przybliżyć do smaku acai. Mega odżywczy, sycący i pyszny! Polecam. Składniki: 2 średnie banany 1 łyżka jagód maqui (Terrasana) 1/2 szklanki mrożonych truskawek 300 ml napoju roślinnego (użyłam sojowego) 1 łyżka nasion konopi (Terrasana) Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką konsystencję. Na wierzch możesz dodatkowo sypnąć nasion konopi
Zdrowie na języku :Pteraz ta będzie moim ulubieńcem ❤ Składniki (1 porcja): 50 g płatków owsianych 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka proszku maca (Foods by Ann) 1 łyżka liofilizowanej truskawki (Foods by Ann) 1 łyżeczka cukru kokosowego (Foods by Ann) 1/2 małego dojrzałego banana 1 czubata łyżka gęstego jogurtu naturalnego 200 ml mleka Przygotowanie: Do wybranego pojemnika przełóż wszystkie składniki
Zdrowie na języku :Powocowe z delikatnym ziołowym posmakiem nawłoci, a do tego naprawdę proste! Skosztujcie ;) Nawłociowe galaretki z owocami Potrzebujesz: 4 kwiatostany nawłoci wrzątek 1 łyżkę brązowego cukru demerara 2 łyżeczki żelatyny truskawki borówki jeżyny Sposób przyrządzenia: 1. Oberwij z łodyg kwiaty nawłoci, umieść w misce i zalej wrzątkiem tak,aby je przykrył- odstaw na 10min. pod przykryciem. 2. Zlej nawłociowy napar
Kuchnia w Słońcu Skąpanaudekorować kremem oraz owocami. Krem 250 g schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru różowy barwnik spożywczy czerwone owoce - u mnie maliny, truskawki i czerwone porzeczki Śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie miksera i wszystko ubić na sztywną masę. Połowę masy odłożyć do innego naczynia, do reszty dodać barwnik i zmiksować. Przełożyć
Słodkie inspiracje