koniec stopniowo dodaję śmietanę i mieszam aż składniki połączą się ze sobą i nabiorą gęstej konsystencji. Pierwszy blat smaruję 1/3 białego kremu, kolejny kremem czekoladowym, ostatni blat i boki tortu pozostałym kremem białym. Tort dekoruję złotymi perełkami i czekoladowymi różyczkami
JejKuchniamojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje
moj przepis namojprzepisna.pl | Bułeczki maślane na mleku z proszku Bułeczki na życzenie mojej rodziny. Drożdżowe, puchate, maślane – pyszne ponoć. Zapraszam po przepis. Składniki na 9 dużych bułeczek
moj przepis naTak jak można kochać psa, kota czy dobrą książkę, ja kocham serniki - nie, to nie żart. Choć fakt faktem, dobrą książką nigdy nie pogardzę
W kuchni Karmel-itkiWiem, że wiele osób narzeka na jesień, na paskudną pogodę, na zimno, krótkie dni i nieznośnie długie wieczory; sama nie jestem bez winy i niejednokrotnie, parząc
brunetkawkuchniPrzedstawiam Wam dziś makaron w innej formie. Postanowiłam zrobić jesienny makaron w formie tortu. Wykorzystałam do tego przepisu makaron Lubella spaghetti. Zapraszam #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposobnajesien Składniki: 200 g makaronu Lubella spaghetti 1 łyżka oleju 100 g kiełbasy chudej 1 średnia marchewka pół czerwonej średniej papryki 4 łyżki papryki konserwowej pół łyżeczki soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, czosnku suszonego(...)koniec dodajemy kukurydzę konserwową i mieszamy razem, zdejmujemy z ognia. W miseczce mieszamy razem składniki sosu. Na makaronie układamy zawartość patelni, lekko dociskamy i polewamy sosem jajecznym. Wstawiamy tort makaronowy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego Przepis na 4 spore porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnePotrzebujesz ciasta lub tortu urodzinowego, a nie masz piekarnika...To żaden problem! Zrób ciasto z patelni. Twoi goście nawet się nie zorientują, że nie było pieczone. Nie wierzysz ? To wypróbuj ten przepis - blaty a'la biszkopty z kawałkami gorzkiej czekolady smażone na patelni i przełożone masą śmietanową o smaku Kasztankowym. Pycha - efekt z pewnością Cię zaskoczy 😉 Mnie zaskoczył
Kuchnia MagdaLenymojprzepisna.pl | Wegańskie babeczki z pieczonych buraków bez glutenu i bez cukru Witam serdecznie po długiej przerwie w blogowaniu. Piekę i gotuję bardzo, bardzo dużo, możecie to
moj przepis naPamiętam czasy, kiedy świadomie zrezygnowałam z glutenu, nabiału, mięsa i ograniczałam spożycie jajek. Były to bardzo intrygujące lata, pełne wiecznego poszukiwania idealnego składnika, produktu
W kuchni Karmel-itkilodówki. Po tym czasie dzielimy na 3 części. Każdą wałkujemy na okrąg o grubości ok 2mm. Od dużego talerza (ja posłużyłam się jeszcze większym- podstawą od opakowania do przewożenia tortów) wycinamy okrąg, który dzielimy w zależności od tego jak duże mają być rogaliki- na 6 lub 8 trójkątów (jak u mnie). Na krótszy bok nakładamy różę i zwijamy rogaliki(...)lodówki. Po tym czasie dzielimy na 3 części. Każdą wałkujemy na okrąg o grubości ok 2mm. Od dużego talerza (ja posłużyłam się jeszcze większym- podstawą od opakowania do przewożenia tortów) wycinamy okrąg, który dzielimy w zależności od tego jak duże mają być rogaliki- na 6 lub 8 trójkątów (jak u mnie). Na krótszy bok nakładamy różę i zwijamy rogaliki
Kuchnia w czekoladzieUżywacie przypraw typu Vegeta, Kucharek czy Jarzynka? (Nie, nie ma tu żadnej reklamy). Zapewne tak, chociaż nie na co dzień, na pewno każdy z
W kuchni Karmel-itkiNie ma nic lepszego, niż korzystanie z darów pór roku. Wiosna oferuje nam nowalijki, lato - moc owoców i warzyw wcześniejszych odmian
W kuchni Karmel-itkiramach swojego urodzinowego tortu upiekłam ciasto z czekoladowym spodem i owocową górną warstwą. Ciasto wyszło bajecznie dobre (jeśli ktoś lubi smak migdałów, borówek, sera i czekolady) i ten "tort", ani trochę nie był gorszy od tych sklepowych - wręcz przeciwnie! Wiem jednak, że zawsze można doszukać się jakiegoś "ale". W tym przypadku jest to tylko brak lukrowej
Keto Przepisyjesteście wielbicielami chałwy koniecznie wypróbujcie przepis na to ciasto - ciemny biszkopt przełożony kremem chałwowym, a w środku chrupiące bezy. Mnie nie potrzeba zachęcać ;-) Tym razem piekłam duży tort - w blaszce o średnicy 32 cm, podwoiłam więc ilość składników na krem, a biszkopty upiekłam dwa (każdy z podanej niżej porcji składników). składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)budyń według przepisu na opakowaniu, odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Ucieram miękkie masło dodając stopniowo zimny budyń, dokładnie miksuję. Na koniec dodaję pokruszoną chałwę i znów chwilę miksuję. Składam tort układając na talerzu kolejno: - krążek ciasta nasączony kawą z alkoholem i cukrem - 1/4 część kremu - nasączone ciasto - 1/4 kremu - bezy - ściśle jeden obok drugiego - 1/4 kremu - nasączone ciasto
babka w formieBardzo kolorowy, owocowy tort na każdą okazję :-) Maliny, truskawki, domowa bita śmietana i odrobina czekolady.. brzmi zachęcająco? Czas przygotowywania: 1,5 -2 godzin Ilość porcji: tort o średnicy
AniaGotuje.pl