uwierzycie, że istnieje tort który nie pójdzie w boczki, a jego przygotowanie zajmuje kilka chwil? To naprawdę możliwe! Ciasto na bazie fasoli jest przeeepyszne, takie czekoladowo-kokosowe, kuszące zapachem i wilgotne. W ogóle nie czuć co jest w nim podstawowym składnikiem! Fakt, prezentowany torcik przełożyłam klasyczną bitą śmietaną, która nie jest fit, ale Wy możecie użyć bitej śmietany
Di gotujezmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej masy dodać pokruszone wafle orzechowe oraz zmielone orzechy. Całość delikatnie wymieszać. Biszkopty przełożyć równomiernie masą. Z odłożonej masy 2 – 3 łyżki przełożyć(...)rękawa papierniczego, a resztą wysmarować wierzch tortu. Boki i brzegi ciasta posypać zmielonymi orzechami, a górę startą czekoladą. Na górze ciasta wykonać dowolne zdobienie i udekorować orzechami. Krok po kroku: 1. Orzechy podprażyć na patelni lub w piekarniku 2. Zmielić 3. Ubić białka 4. Dodać cukier 5. Dodać żółtka 6. Do piany przesiać mąkę
KuchniaWeDwoje.plNa wieczór będę was dzisiaj kusić tylko zdrowymi produktami! POSTNE Ratatuj (Ratatouille) wegańskie, bezglutenowe itp. Itd inspiracja Bookofspells . Składniki na blachę 30 cm x 20 cm
moj przepis naMojprzepisna.pl | Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku Jako że od tygodnia jestem na poście dr. Dąbrowskiej mam kilka sprawdzonych przepisów którymi chciałbym się z
moj przepis nakoniec stopniowo dodaję śmietanę i mieszam aż składniki połączą się ze sobą i nabiorą gęstej konsystencji. Pierwszy blat smaruję 1/3 białego kremu, kolejny kremem czekoladowym, ostatni blat i boki tortu pozostałym kremem białym. Tort dekoruję złotymi perełkami i czekoladowymi różyczkami
JejKuchniamojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje
moj przepis namojprzepisna.pl | Bułeczki maślane na mleku z proszku Bułeczki na życzenie mojej rodziny. Drożdżowe, puchate, maślane – pyszne ponoć. Zapraszam po przepis. Składniki na 9 dużych bułeczek
moj przepis naTak jak można kochać psa, kota czy dobrą książkę, ja kocham serniki - nie, to nie żart. Choć fakt faktem, dobrą książką nigdy nie pogardzę
W kuchni Karmel-itkiWiem, że wiele osób narzeka na jesień, na paskudną pogodę, na zimno, krótkie dni i nieznośnie długie wieczory; sama nie jestem bez winy i niejednokrotnie, parząc
brunetkawkuchniPrzedstawiam Wam dziś makaron w innej formie. Postanowiłam zrobić jesienny makaron w formie tortu. Wykorzystałam do tego przepisu makaron Lubella spaghetti. Zapraszam #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposobnajesien Składniki: 200 g makaronu Lubella spaghetti 1 łyżka oleju 100 g kiełbasy chudej 1 średnia marchewka pół czerwonej średniej papryki 4 łyżki papryki konserwowej pół łyżeczki soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, czosnku suszonego(...)koniec dodajemy kukurydzę konserwową i mieszamy razem, zdejmujemy z ognia. W miseczce mieszamy razem składniki sosu. Na makaronie układamy zawartość patelni, lekko dociskamy i polewamy sosem jajecznym. Wstawiamy tort makaronowy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego Przepis na 4 spore porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnePotrzebujesz ciasta lub tortu urodzinowego, a nie masz piekarnika...To żaden problem! Zrób ciasto z patelni. Twoi goście nawet się nie zorientują, że nie było pieczone. Nie wierzysz ? To wypróbuj ten przepis - blaty a'la biszkopty z kawałkami gorzkiej czekolady smażone na patelni i przełożone masą śmietanową o smaku Kasztankowym. Pycha - efekt z pewnością Cię zaskoczy 😉 Mnie zaskoczył
Kuchnia MagdaLenymojprzepisna.pl | Wegańskie babeczki z pieczonych buraków bez glutenu i bez cukru Witam serdecznie po długiej przerwie w blogowaniu. Piekę i gotuję bardzo, bardzo dużo, możecie to
moj przepis naPamiętam czasy, kiedy świadomie zrezygnowałam z glutenu, nabiału, mięsa i ograniczałam spożycie jajek. Były to bardzo intrygujące lata, pełne wiecznego poszukiwania idealnego składnika, produktu
W kuchni Karmel-itkilodówki. Po tym czasie dzielimy na 3 części. Każdą wałkujemy na okrąg o grubości ok 2mm. Od dużego talerza (ja posłużyłam się jeszcze większym- podstawą od opakowania do przewożenia tortów) wycinamy okrąg, który dzielimy w zależności od tego jak duże mają być rogaliki- na 6 lub 8 trójkątów (jak u mnie). Na krótszy bok nakładamy różę i zwijamy rogaliki(...)lodówki. Po tym czasie dzielimy na 3 części. Każdą wałkujemy na okrąg o grubości ok 2mm. Od dużego talerza (ja posłużyłam się jeszcze większym- podstawą od opakowania do przewożenia tortów) wycinamy okrąg, który dzielimy w zależności od tego jak duże mają być rogaliki- na 6 lub 8 trójkątów (jak u mnie). Na krótszy bok nakładamy różę i zwijamy rogaliki
Kuchnia w czekoladzieUżywacie przypraw typu Vegeta, Kucharek czy Jarzynka? (Nie, nie ma tu żadnej reklamy). Zapewne tak, chociaż nie na co dzień, na pewno każdy z
W kuchni Karmel-itki