torty - 15938 przepisów (strona:405/1063)

BUDYNIOWY JABŁECZNIK Z CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) 370

Ciasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy

Kuchnia MagdaLeny
DROŻDŻOWE BUŁKI ORKISZOWE 120

Domowe pieczywo to coś naprawdę wspaniałego! Świeże bułeczki z samego rana, pachnące i puchate, pełne dobroci i miłości. Takie poranki lubię najbardziej. Do zrobienia tych bułeczek

W kuchni Karmel-itki
MAKARON PIÓRA Z SOSEM DYNIOWYM 132

Na dobre rozpoczął się sezon jesiennych wpisów i przepisów. Na dworze zimno i deszczowo, wiatr hula pomiędzy blokami i porywa zbyt słabe parasole. W tym czasie

W kuchni Karmel-itki
PROSTY KREM Z BURAKA 122

Jesień, plucha, wieje tak, jakby chciało głowy urwać, pada, mokro... Można by tak wymieniać dalej, jaka ta jesień jest paskudna i nieprzychylna. Ta pora roku ma

W kuchni Karmel-itki
SYROP Z PIGWY NA PRZEZIĘBIENIE 114

Od pewnego czasu borykamy się z przeziębieniem i zapaleniem górnych dróg oddechowych. Szukamy różnych sposób na poprawę naszej odporności, ale przede wszystkim na walkę z tymi

W kuchni Karmel-itki
WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU 137

Ostatnimi czasy dość rzadko sięgamy po mięsne dania. Wiąże się to z minionymi wakacjami, upałami i obfitością warzyw i owoców, w szczególności tych jesiennych. Dynie, cukinie

W kuchni Karmel-itki
Sernik z orzechów i nasion (RAW, Wegański, bez cukru, bez glutenu, witariański) 108

Mój pierwszy przepis witariański. JUPI! Co to znaczy ten witariański? To znaczy że surowy: nie pieczony, nie gotowany, ani prażony, po prostu nie przetworzony termicznie. Sernik

moj przepis na
QUINOA RISOTTO, czyli QUINOTTO 123

Już wiadomo wszem i wobec, że komosa ryżowa, inaczej quinoa, to samo zdrowie. Peruwiańskie pseudozboże zawiera pełnowartościowe białko, które według naukowców, jako jedno z nielicznych białek

W kuchni Karmel-itki
OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika) 105

Omlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz

Kuchnia MagdaLeny
Wegańska semi surowa szarlotka ze śliwkową czekoladą 123

Mojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz

moj przepis na
PŁATKI GRYCZANE Z FIGĄ, MIODEM I SUSZONYM JABŁKIEM 135

Ciepłe śniadania to podstawa naszych weekendowych poranków. Uwielbiamy owsianki, płatki ryżowe, kaszę jaglaną czy inne przysmaki na słodko, które rozgrzewają i dostarczają niezbędnej energii na cały

W kuchni Karmel-itki
DOMOWA NUTELLA - NAJLEPSZA! 118

Nutella to jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kremów orzechowo-czekoladowych. Niestety jest ona też bardzo niezdrowa, gdyż główne jej składniki to cukier i olej palmowy

Kuchnia MagdaLeny
Zatoka Mew: domki z widokiem na morze- recenzja z pobytu 124

lokalnego rzeźnika. Jako dodatek przygotowaliśmy sałatkę z grillowanych warzyw z batatem i pomidory z dużą ilością ziół i kuskusem (zioła pochodziły z naszego tarasu).   Nie obyło się bez tortu, w zasadzie 2 tortów. Jeden naleśnikowy, trochę w tajemnicy przygotowała Bogusia z jej mamą. Drugi zaś przynieśli mieszkańcy Zatoki Mew. Gospodarze natomiast poczęstowali nas jeszcze wspaniałym sękaczem. Były toasty , wznoszone

kuron.com.pl
KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK 100

Majeranek to przyprawa, która znajduje się prawie w każdej kuchni. Charakteryzuje się intensywnym zapachem i nadaje potrawom wyjątkowego smaku oraz aromatu. Większość z nas nie wyobraża

Kuchnia MagdaLeny
Tiramisu – deser, który podnosi na duchu 240

włoskich deserów. Obecnie podawany jest nie tylko we Włoszech, skąd pochodzi, ale również w restauracjach na całym świecie. Nie sposób jednoznacznie określić, czym jest tiramisu, można porównać go do tortu lub puddingu, ale z pewnością jest to deser, który nieustannie podbija podniebienia smakoszy na całym świecie. Nazwa deseru składa się z wyrazów tirami sù – co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „podnieś(...)tiramisu jest bardzo dużo. Oprócz klasycznej wersji z savoiardi, mascaporne, jajkami, kawą, likierem istnieją wersję ze śmietanką, bez jajek, z owocami, dla dzieci bez kawy i alkoholu, w kształcie tortu na biszkoptowych blatach.  A już niebawem podzielę się przepisem na niebiańsko pyszne tiramisu w jagodami:) [i] Rosengarten, David (October 2006). "The Man Who Invented Tiramisu!". The Rosengarten Report. Walter

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania