Krem maślany – jak już wspomniałam – nadaje się idealnie do dekoracji tortów, muffinek, przekładania ciasteczek a także jako gładki podkład pod lukier plastyczny. Prosty przepis a jak wiele zastosowań! Dla wszystkich, którzy lubią słodkości Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić(...)składników, aż do uzyskania kremowej „białej” masy. Może to trochę potrwać, ale jak nie utrzemy dobrze kremu, to będzie nadal smakował jak masło. Krem maślany bardzo dobrze nadaje się do pokrywania tortu , jeśli chcemy położyć na nim masę marcepanową, masę cukrową. Ma bardzo gładką konsystencję , dzięki czemu możemy ładnie wyrównać powierzchnię tortu i masa będzie się ładnie układać
Za drzwiami kuchniKrem maślany – jak już wspomniałam – nadaje się idealnie do dekoracji tortów, muffinek, przekładania ciasteczek a także jako gładki podkład pod lukier plastyczny. Prosty przepis a jak wiele zastosowań! Dla wszystkich, którzy lubią słodkości Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić(...)składników, aż do uzyskania kremowej „białej” masy. Może to trochę potrwać, ale jak nie utrzemy dobrze kremu, to będzie nadal smakował jak masło. Krem maślany bardzo dobrze nadaje się do pokrywania tortu , jeśli chcemy położyć na nim masę marcepanową, masę cukrową. Ma bardzo gładką konsystencję , dzięki czemu możemy ładnie wyrównać powierzchnię tortu i masa będzie się ładnie układać
Za drzwiami kuchnitort nie musi oznaczać ciężkiego, przesłodzonego ciasta z całym mnóstwem składników, których powinniśmy unikać, dbając o zdrową dietę i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wiadomo, że żadne ciasto nie sprawi, że zaczniemy szybciej chudnąć ;) Warto natomiast postarać się o to, by trochę uzdrowić nawet te tradycyjne wypieki i poczuć, że efekt końcowy może być bardzo smaczny. Ja za ciężkimi, maślanymi kremami zbytnio(...)zabójstwo dla ciasta :P) i stosowanie chemicznych dodatków, co wpływa negatywnie na smak. Mam nadzieję, że tym przepisem was zaciekawię i uwierzycie, że tort można zrobić inaczej :) Dodam, że bardzo smakował wszystkim testującym, a sam krem okazał się hitem ;) Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki
FitKotposmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według własnej inwencji. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzepis na świąteczne ciasto z makiem. Krajanka makowa zwana popularnie makową panienką jest przepysznym ciastem z dodatkiem żurawinowej konfitury. Przełożyłam ciasto cytrynowym kremem. To ciasto można z powodzeniem upiec również w formie tortu. Wczoraj moja koleżanka napisała na FB, że Szwedzi nie wiedzą co tracą jeśli jeszcze nie jedli makowca. Uwielbiam tradycyjny makowiec drożdżowy . Jest to ciasto, które u mnie(...)makowa Składniki: prostokątna forma 32 cm x 25 cm Spody makowe 200 g maku, zmielonego i suchego 100 g zmielonych migdałów 180 cukru 8 białek 4 żółtka szczypta soli Krem maślany z budyniem ½ l mleka 6 żółtek 50 ml soku z cytryny i otarta skórka z jednej cytryny 40 g ziemniaczanej mąki 150 g cukru 2 łyżki waniliowego cukru
codojedzeniaJeżeli obserwujecie mnie na FB, to wiecie, że Misiek odreagowuje stres demolując, o przepraszam remontując, a ja z kolei wymyślam sobie skomplikowane torty. Wykorzystałam patent oraz przepis z zeszłego tygodnia, czyli zrobiłam kilka małych torcików, ale tym razem wykończyłam je w angielskim stylu, z tym że nie obłożyłam ich tradycyjną masą cukrową tylko marcepanem. Marcepan jest bardzo wdzięcznym materiałem, równie(...)minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie tortów: Na jeden torcik składa się warstwa biszkoptu, krem, truskawki, warstwa biszkoptu i znowu krem. Całość przykryj rozwałkowaną porcją marcepanu (około 100 g ). Dla ułatwienia sobie pracy lekko posyp wałek mąką, wtedy marcepan nie będzie
greenscarfśmietanka się ubije dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. 8. Nasączony biszkopt posmarować kremem śmietanowym, dosyć cienko ( patrz FILM ). Połowę przygotowanej śmietany przełożyć do rękawa cukierniczego i odciąć brzeg (otwór w rękawie powinien mieć około 1,5cm średnicy). Śmietana która nam zostanie w misce będzie na wierzch, brzeg tortu i rozetki. 9. Na biszkopcie posmarowanym śmietaną wyciskamy okrąg przy samym brzegu ciasta(...)pierwszym biszkopcie. Ciasto nakryć ostatnim biszkoptem, docisnąć i nasączyć. Wierzch posmarować śmietaną. 11. Brzegi tortu posmarować pierwszą, cienką warstwą śmietany. Wytrzeć podstawkę na której leży tort i brzeg posmarować grubszą warstwą śmietany, wyrównać. 12. Krem śmietanowy, który nam zostanie, przełożyć do rękawa cukierniczego z metalową końcówką Wilton M1 i na wierzchu tortu zrobić ozdobne rozetki. Brzeg tortu przy podstawce udekorować
Mała Cukierenkarodzą się największe i najsmaczniejsze cuda! Delikatny i puszysty, kokosowy biszkopt pokryty obłędnie kokosowym kremem serowym z princessą. Takie połączenie, które sprawia, że już po 1 kęsie wędrujemy do raju i mamy ochotę rozpłynąć się z zachwytu. Ciasto jest fantastycznym pomysłem np. na komunijny tort ( oczywiście składniki trzeba podwoić albo potroić ). Gwarantuję , że wielbiciele rafaello i kokosu będą zachwyceni
Ostra na SłodkoPodsumowanie akcji V A party without Pierniczki świąteczne-najlepsze Apetyt na więcej Słodko-gorzka rolada z wafli bez pieczenia Betty gotuje Tiramisu Cafe Amaretto Tort cappuccino Deser piernikowy z musem jabłkowym i kremem cappuccino Chabrowa kuchnia Domowy baileys Czary -gary w kuchni Tiramisu bez jajek Jaśmina w kuchni.. Potrójnie kokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki mocno kawowe Kuchnia(...)Coffee-cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawoweBrownie kawoweDelikatnie kawowe ciasto
Moje domowe kucharzenieZ ciekawości zajrzałam do zakładki "o mnie" . Tam Hania ciągle ma 8 lat, a Franek 4. Najwyższa pora zrobić aktualizację, bo za nami właśnie 11 urodziny
bistro mamasię więc z mamą? Torcik śmietanowo-kokosowy z truskawkami. Masa jest puszysta niczym puch, a biszkopty delikatne i wilgotne. Truskawki dopełniają wszystko. Idealnie wkomponowują się do tortu. Między ciastem a kremem jest warstwa truskawkowego dżemu. Biszkopt upieczony jest na miodzie. Składniki: BISZKOPT : 8 jajek 05 szkl miodu wielokwiatowego Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki cukru 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki
Kuchnia w oparachCiasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków.
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie ma lata bez owocowych smaków- dotyczy to także branży cukierniczej:) Bardzo lubię połączenia śmietany z delikatnym biszkoptem i owocową nutą. Staram się
Domowe ciastajasny blat biszkopta, który nasączyć i wyłożyć pozostały krem kakaowy. Na wierzch ułożyć ostatni blat ciasta kakaowego, nasączyć i rozsmarować resztę kremy cytrynowego pamiętając, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Na koniec tort ozdobić według uznania. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle = 'right';var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail
Ciastka - domowe słodkościrozmiar M lub L i pozostawiam w lodówce na minimum tydzień przed ubijaniem. Bezy migdałowe idealnie pasują do popołudniowej kawy, można je także wykorzystać, jako ozdobę do tortów lub przełożyć ulubionym kremem. Bezy migdałowe - składniki 3 duże białka (z jajek rozmiaru M lub L) 150 g cukru pudru 50 g zmielonych na pył migdałów kilka kropli olejku migdałowego szczypta
Cztery Fajery