Długo przymierzałam się do zrobienia tych bułeczek i oto są. Najtrudniej się zabrać za ich robienie, bo w rzeczywistości aż tak wiele czasu to nie zabiera
Kuchcik gotujetłuszczów, czego chyba w Polsce nie widziałam:), szeroki wybór kwasu chlebowego do picia, suszone rybki i tanią wódkę. A teraz wybrane rzeczy ze sklepu: Batoniki twarogowe (syrki), pyszne, tanie, delikatne, bardzo szeroki wybór - jedna z rzeczy, za którymi tęsknię :) Cała gama suszonych ryb , jedzone jako przekąski do piwa. Kwas chlebowy , można kupić go niemal wszędzie. W sklepie zarówno
psgotujemySałatka z bardzo smacznym ryżem basmati i tuńczykiem w roli głównej. Zachęcam do przygotowania ryżu basmati takiego sypanego, wystarczy tylko dodatkowe 30 minut na moczenie, a
Kuchcik gotujeniż nie jedna książka kucharska. Będę publikować przepisy inspirowane tym tytułem. No i druga gazeta Good Food. Dania tanie w ekskluzywnym wydaniu. Tanio nie znaczy - nie zdrowo, nie smacznie, byle jak. Ja już wczoraj jadłam wykwintną tortille przygotowaną przez mojego męża. On raczej (bardzo rzadko - żeby oddać
AZgotuj!Gulasz jest chyba jednym z najprostszych dań, wystarczy mięso i warzywa pokroić, włożyć do garnka i zostawić by powoli się gotował, a pod koniec przyprawić, bez
Kuchcik gotujeW lodówce zalegało opakowanie sera białego z bliskim końca terminem do spożycia, więc trafił do środka muffinek. Ser okazał się świetnym dodatkiem, muffiny są delikatne, nie
Kuchcik gotujeBardzo smaczna, soczysta i delikatna surówka z białej kapusty. Pasuje do większości dań mięsnych, a i sama smakuje wybornie. Proporcje zalewy dają bardzo delikatny smak, bez
Kuchcik gotujeTaką sałatkę przygotowuję najczęściej na drugi dzień po pieczeniu Soczystego udźca z indyka , jeśli oczywiście cały nie został zjedzony. Sałatka jest bardzo soczysta, delikatne
Kuchcik gotujeSmaczne i sycące jedzonko do przygotowania w kilka chwil. Podobne danie jest już na blogu Kurczak z przyprawą gyros , lecz teraz są to raczej warzywa z
Kuchcik gotujeZupa szczawiowa jest bardzo smaczna i szybko ją można przygotować. Wiosną i latem przygotowuję ją ze świeżego szczawiu, zaś zimą z marynowanego. Kwaśny smak szczawiowej
Kuchcik gotujeTym razem paprykowe udka z kurczaka w marynacie na bazie sosu sojowego. Udka nie wymagają długiego marynowania, a wychodzą delikatne i mięciutkie. Oczywiście ilość papryki dostosować
Kuchcik gotujeMocno ananasowa tarta powstała z karmelizowanego świeżego ananasa. Planowałam zrobić tartę z truskawkami, lecz jakoś się nie składało. Przygotowując jaglankę z ananasem stwierdziłam, że z
Kuchcik gotujeNominację do Liebster Blog Award otrzymałam od Angeliki prowadzącej blog Radość z pieczenia . Serdecznie dziękuję za tak miłe i niespodziewane wyróżnienie :) Z
Kuchcik gotuje