tania sałatka - 591 przepisów (strona:33/40)

Kotlety mielone – najlepsze, najprostsze 236

Mielone kotlety z zasmażanymi buraczkami to klasyk. Nie znam chyba dziecka, które nie lubi ‘mielonków’. Kanapka z mielonym to sztandarowe danie zabieganych. My jako dorośli mielone

Karo in the Kitchen
KIEŁKI - ICH WŁAŚCIWOŚCI I ZASTOSOWANIE + INSTRUKTAŻ UPRAWY KIEŁKÓW 191

prezentuje wpływ spożywania kiełków i surowych pokarmów na stan zdrowia.  Polecam zapoznać się z tym wpisem i wypróbować na sobie leczniczą moc kiełków. Proponuję samodzielnie kiełkować. Jest to tanie i zapewniam, że kiełki "domowej uprawy" są smaczniejsze i świeższe niż te sklepowe. Poniżej przedstawiam listę najpopularniejszych kiełków i ich właściwości. Brokuł - 28 g kiełków brokuła zawiera taką(...)łusek.  Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętych pojemnikach (my ścinamy i jemy na bieżąco). Nadają się do spożycia do 7 dni od zbioru. Kiełków używamy jako składnik soków, sałatek lub koktajlu. Tak się prezentują na naszych talerzach: Do przygotowania tego wpisu wykorzystałam informacje zawarte w poniższych publikacjach: B. R. Clement: Life force. Superior health and longevity . Summerstown

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków 429

Smaczny i zdrowy zakwas buraczany, naszykowany ze świeżych buraków i przypraw. Pyszny jako napój probiotyczny, na wzmocnienie, szczególnie jesienią i zimą, kiedy to buraki są naszym

Karo in the Kitchen
Sposób na chrupiące frytki z piekarnika – płukane, moczone w słodkiej kąpieli i tylko z odrobiną oleju 182

Nie znam osoby która powie że nie lubi frytek. A jeśli słyszę (albo czytam) u kogoś ostro trenującego że ziemniaki to samo zło, śmieję się pod

Karo in the Kitchen
Masło oliwkowe – domowy mix do smarowania pieczywa 160

Masło czy margaryna? Jeśli mam wybór, zawsze pada na masło. Gorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki

Karo in the Kitchen