Moja kochana E. wielokrotnie pytała mnie, co zrobić z zapasami zamrożonego, gotowego już mięsa. Szczególnie studentom zdarza się otrzymać od rodziny ogromną paczkę schabowych, mielonego, innego
Życie zamknięte w smakuWg mnie wszystkie zapiekanki o niebo lepiej smakują niż ... wyglądają :)) Tak było i tym razem. Prosta kompozycja smakowa, kilka ogólnie dostępnych składników pozwoliły stworzyć pyszne
Walijskie PichceniePropozycja idealna dla niezdecydowanych... placki z cukinii czy placki ziemniaczane?... można połączyć obie opcje... ten pomysł podsunęła mi moja mama... od której jak już pewnie zauważyliście
IMPRESJA SMAKUPaszteciki a'la szczecińskie Jestem rodowitą szczecinianką, choć już niemal 10 lat mieszkam na Podlasiu, to nie zapomniałam smaku szczecińskich pasztecików, popijanych czerwonym barszczem instant z
na moim stole...Zupa serowa Przepis ten dostałam ładne parę lat temu od kuzynki i na stałe trafił do naszego menu, jako jedna z naszych ulubionych zup. Robi się
na moim stole...Udka w glazurze sojowo-miodowej Udka, które dziś proponuję, zrobicie błyskawicznie, więc można je spokojnie zaserwować jako codzienny obiad, ale uwierzcie mi, że ich wygląd i
na moim stole...Skrzydełka w panierce Propozycja na szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają kurczaka z KFC. Soczyste, z chrupiącą panierką skrzydełka w wersji pikantnej. Samo przygotowanie nie zajmie
na moim stole...Kasza gryczana z pomidorami i szpinakiem Nie każdy lubi kaszę gryczaną, ale każdy wie jest bardzo zdrowa. Odpowiednio przyrządzona smakuje nawet tym najbardziej wymagającym. Dzisiaj propozycja
na moim stole...Racuchy drożdżowe Racuchy to zdecydowanie smaki mojego dzieciństwa. I Babcia :) Jako dziecko uwielbiałam Jej racuchy, posypane gruboziarnistym cukrem (innego przecież nie było), zjedzone gdzieś na podwórku
na moim stole...Kolejny nie drogi i prosty obiad. W takich kotlecikach można przemycić naszym pociechom całkiem sporo rybki, za którą często nie przepadają. Kotleciki w tym wydaniu zapewne
IMPRESJA SMAKUDziś mija rok od założenia kuchennej kontrrewolucji. Właściwie, to nie sądziłam, że tak długo wytrwam w postanowieniu dodawania kulinarnych postów. Okazało się, że samo pisanie o
Kuchenna KontrrewolucyaNajlepsza zupa na podrobach, jaką kiedykolwiek jadłam. Naprawdę sycąca, smaczna i prosta. A najbardziej lubię w niej delikatną, kurzą wątróbkę. <3 500g kurzych serduszek 500g
Kuchenna KontrrewolucyaDelikatne połączenie kuchni azjatyckiej z włoskim typem makaronu, to coś, czego nie byłam pewna. Doszło jednak do tego, że chyba drugi raz w życiu, tego drugiego
Kuchenna KontrrewolucyaOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego przyrządzając co dzień obiady dla rodziny nie muszę wybierać droższego produktu, który nie gwarantuje mi oczekiwanej
Kuchenna KontrrewolucyaNie samą karkówką człowiek żyje ... :)) A dowodem na to niech będą te pyszne, bezmięsne kotleciki, które podane z domowymi kopytkami i pikantnym sosem pomidorowym
Walijskie Pichcenie