Przepis Składniki: Mięso -szynka ładne kawałki 800 g -łopatka chude kawałki 700 g Przyprawy: -sól kamienna nie jodowana lub peklo sól 18-20 g kg mięsa -pieprz czarny lub biały 3 g/kg mięsa -ja dałem czarny to zresztą widać :) -czosnek 3-4 ząbki kg/mięsa wyciśnięty przez praskę -sześć liści laurowych które położymy na wierzch wyrobu Wykonanie Kupione mięso
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Szybka i bardzo smakowita przystawka do ziemniaków, klusek czy jako samodzielne danie. Polecam serdecznie, będzie smakowało. Sałata lodowa zasmażana z szynką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewcześniejszym przepisie, również i tutaj nie musimy użyć koniecznie polędwicy. Delikatność tego mięsa skraca czas przyrządzenia dania, ale jeśli ktoś lubi, niech ugotuje taką potrawkę z łopatki, biodrówki czy szynki – one również doskonale pasują do pozostałych składników z przepisu. Smak będzie oczywiście nieco inny, a czas duszenia należy nieco wydłużyć stosownie do rodzaju mięsa, ale to wszystko kwestia indywidualnych upodobań
Kulinarna Pokusaananasa znakomicie nadaje się do marynowania mięsa ( np. szynki ). Staje się ono wtedy wyjątkowo delikatne, miękkie i lekko strawne. Sok z ananasa może być podstawowym składnikiem marynaty do mięsa. Ze względu na działanie hydrolizujące białka, zmiękcza mięso, ułatwiając później obróbkę termiczną. Polecam, ja marynuję mięso z dodatkiem soku z ananasa. :) Możemy wlać do marynaty sok z puszki
Przepisy i porady kulinarneDanie jest bardzo smaczne i sycące, często przyrządzam je gdy mam mało czasu. Składniki: 300 gram dowolnego makaronu 6 parówek z szynki 1 duża cebula 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Sól, pieprz Cukier Olej do smażenia Sposób przygotowania: Parówki kroimy w cienkie plasterki,cebule kroimy w paski .Na patelni rozgrzewamy olej,dodajemy pokrojone parówki i cebulę.Smażymy do momentu
Bajeczna KuchniaKluski z twarogu to takie poplątanie klusek leniwych i śląskich. Rezultat mięciutkie kluseczki dobre do sosów, gulaszy a ja podałam je z szynką i cebulką. Polecam gorąco. Kluski z twarogu z natką pietruszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożecie [19] wrzucić [20] pół [21] uważajcie [22] ja [23] jedną małą [24] było tak ostre [25] nie wiedziałem [26] jest [27] kilka [28] blendera [29] gotowe [30] szynki [31] sera [32] ugotowane jajko
Chop w kuchnimęską specjalnością. Do indyka przygotowuje się nadzienie, tradycyjnie na bazie chleba. Dla tych, którzy nie lubią indyka, bo są i tacy (jak np. ja), przygotowuje się spiralnie pociętą szynkę w miodowej zaprawie, często wysadzaną goździkami. Do tego ziemniaki, najczęściej tłuczone pure z gęstym sosem gravy zrobionym na bazie soków z indyka, które wyciekły do brytfanny. Najpopularniejsze warzywa na przystawki
Jem więc Jestemdrożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy /oleju + 1 łyżka Oregano, Bazylia Przecier pomidorowy Dowolne składniki na pizze Moje składniki: 200 g pieczarek 100 g szynki 1 cebula Pomidor Mozzarella Wykonanie: Są dwie szkoły rozrabiania ciasta do pizzy. Jedna mówi o zrobieniu zakwasu, a potem dodaniu reszty składników. Natomiast druga mówi aby dodać wszystko
W Moim Magicznym DomuWłaśnie trwa Karnawałowe wyzwanie włoskie z Lidlem a u mnie impreza na 30 urodziny! Przygotowałam grissini z szynką parmeńską i rukolą, deskę serów i włoskich wędlin oraz prawdziwą włoską pizzę. Oraz spaghetti na włoszczyźnie z pomidorami. Oto przepis na dole oraz fotorelacja z wydarzenia! :) 2 puszki pomidorów (u mnie Italiamo z lidla) 2 marchewki 1/2 selera 4 ząbki czosnku
Bon Appetit Małgorzatywody Farsz : 2 szklanki zielonej soczewicy 2 średnie marchewki 2 cebule średniej wielkości 2 korzenie pietruszki- dość duże 3 łodygi selera naciowego 200 g wędzonego boczku lub szynki 1-2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku 1 łyżka jasnego sosu sojowego Soczewicę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie , odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia . Cebulkę obieramy i kroimy w małe kawałki
Ogrodnik w podróżysłoiczek selera konserwowego (ok 1 duża garść) 2 jajka na twardo 3 duże ogórki konserwowe 1 duża garść pokrojonego w kostkę sera żółtego 1 duża garść pokrojonej w kostkę szynki 1 mała puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie duże składniki pokroić w średnią kostkę, seler i kukurydzę odsączyć. Wrzucić do miski i razem dokładnie wymieszać
Tagebuch po polskuKanapki kojarzą się nam się dość nudno - najczęściej bierzemy plaster szynki czy sera, na to pomidor i ogórek. Zdarza się, że zapominamy o jednej z najważniejszych rzeczy w zdrowym odżywianiu, czyli o różnorodności. To właśnie dzięki niej zachowujemy równowagę wszystkich składników odżywczych, a jedzenie jest dla nas przyjemnością. Dlatego jeśli jesteśmy fanami śniadań typu chleb + dodatki, warto czasem przełamać rutynę
Powiedz dietom nieMała, pyszna zagryzka, przekąska, przystawka jak zwał tak zwał a znika błyskawicznie. Nadaje się idealnie na imprezy wszelakie więc zachęcam do zrobienia. Daktyle z serem i boczkiem lub szynką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSklepowa szynka może z czasem się znudzić. Wtedy jako alternatywa przychodzi domowa wędlina. W tym przypadku zrobiłam ją z fileta. Z mnóstwem przypraw, soczysta i aromatyczna, bo pieczona w rękawie nie ma szans wyschnąć. Smacznie a co najważniejsze - zdrowo, bez chemicznych dodatków. 2 filety z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta pieprzu
Szefowa kuchni